Volharding - Emplina (1-1) 2-1

Gepubliceerd op 18 maart 2019

VIERLINGSBEEK – Volharding boekte vanmiddag voor de derde keer op een rij een overwinning. Thuis tegen het laag geklasseerde Emplina zegevierden de roodwitten in een bijzonder matige wedstrijd uiterst moeizaam en zwaar bevochten met 2-1. Invaller Kevin Reijnders kroonde zich tien minuten voor tijd tot matchwinnaar.

Volharding zette de tegenstander van hedenmiddag Emplina op negen punten en is door de zege opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst. Qua verliespunten staat de equipe van trainer Johan Vullings er zelfs beter voor dan de nummer drie Vianen Vooruit, dat vandaag haar eerste uitnederlaag leed op bezoek bij koploper SSS’18 in Overloon. Voor wat het waard is: Volharding staat na twee duels in de derde periode ook nog bovenaan in die laatste periode, samen met Venhorst.

Emplina presenteerde zich met name in de eerste helft veel beter dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. In tegenstelling tot Volharding begonnen de gasten uit Empel scherp aan de wedstrijd en de bezoekers vonden elkaar makkelijk. Kansen leverde het verzorgde veldspel echter niet op. De sterke wind was daarbij zeker een bepalende factor. Volharding speelde in een te laag tempo en grossierde in balverlies. Toch kregen de Bekenaren voor rust de beste kansen van de wedstrijd. In de 21e minuut knalde Tim Brouwer van buiten de zestien de bal ongenadig hard tegen de onderkant van de lat, waarna Marc van Rens het weer het veld inspringende leder over het Emplina-doel werkte. Twee minuten later was het wel raak voor Brouwer. Kas van den Bosch speelde zich knap vrij, maar zijn schot werd gekeerd door Emplina-doelman Tom Stupers. De rebound werd door Brouwer uitstekend binnen gewerkt: 1-0. Het was Brouwers tiende treffer van het seizoen, net zoveel als aanvoerder Mark Blenckers er voor deze wedstrijd al had. Tien minuten later was Volharding haar moeizaam verkregen voorsprong alweer kwijt. Jordy de Klijn verspeelde de bal zomaar aan een tegenstander, waarna Thomas van der Horst alleen op Volharding-goalie Job Vullings kon afgaan. Van der Horst pakte het cadeautje uit met een weergaloze stift over de verbouwereerde Vullings: 1-1. Nog voor rust had Volharding echter nog tweemaal moeten scoren. Marc van Rens faalde alleen voor Stupers door met zijn mindere linker  been naast te mikken en Melvin de Klijn stuitte oog-in-oog met Stupers op de gastendoelman.

De tweede helft was het aanzien nauwelijks nog waard. Beide ploegen slaagden er lange tijd niet in om de bal langdurig in bezit te houden en een enigszins fatsoenlijke aanval op te zetten. Pas twintig minuten voor tijd was er voor het eerst gevaar voor één van beide doelen. Emplina-aanvaller Vincent Lathouwers werd in kansrijke positie ternauwernood geblokt door Nino Janssen. In de 80e minuut viel de winnende treffer voor Volharding toch nog. Het was invaller Kevin Reijnders, die de vanmiddag niet verwende toeschouwers, alsnog liet juichen: 2-1. In de slotfase verzuimde Volharding zelfs om de score nog verder op te voeren, maar dat zou ook veel te veel van het goede zijn geweest. Melvin de Klijn wachtte te lang met het aanspelen van Mark Blenckers, die vrije baan had richting Emplina-doel. Even later speelde Tom Kessels Tim Brouwer in buitenspelpositie aan, waar hij beter zelf had kunnen schieten vanaf de middenlijn. Kessels had niet in de smiezen dat keeper Stupers namelijk mee ten aanval was getrokken om nog te proberen de gelijkmaker te forceren. Daardoor stond er nog maar één verdediger voor Brouwer, waardoor deze uitgelezen kans vanwege offside verloren ging. Beslissend was het uiteindelijk allemaal niet en Volharding behield zodoende -overigens pas voor de derde keer dit seizoen- de drie punten in eigen huis.

Komende zondag speelt Volharding wederom thuis. Dan is nummer twee op de ranglijst Helvoirt de tegenstander. En dat lijkt op voorhand andere koek dan Emplina.

Karakteristieken

Scheidsrechter: Maarten Bouw (Beek en Donk)

23e min. 1-0  Tim Brouwer
33e min. 1-1  Thomas van der Horst