Volharding – Berghem Sport (2-4) 2-6

Gepubliceerd op 03 februari 2019

VIERLINGSBEEK – Volharding is vanmiddag thuis in haar eerste competitiewedstrijd na de winterstop ongenadig hard onderuit gegaan tegen Berghem Sport: 2-6. Bij de gasten was routinier Donny van Herpen (36 jaar inmiddels en al jarenlang een plaag voor menige defensie, red.) de grote man met drie treffers en een assist. Van Herpen miste vlak voor tijd overigens ook nog een strafschop. Eerder dit seizoen won Volharding in Berghem nog met 2-1.

Volharding en thuiswedstrijden zijn dit seizoen geen gelukkig huwelijk. Vanmiddag leden de roodwitten hun vijfde nederlaag op eigen bodem. Slechts eenmaal werd er gewonnen en een keer speelde men gelijk. Uit is de equipe van trainer Johan Vullings gek genoeg nog altijd zonder verliespartij. Voor de derde keer op een rij zagen de neutrale toeschouwers een leuke wedstrijd op sportpark Soetendaal. Even zo vele keren leverde het voor het naïef spelende Volharding géén punten op. Vooral verdedigend laat de Vierlingsbeekse ploeg veel te veel steken vallen en heeft de aanval van de tegenpartij regelmatig vrijheid als een vogel in de lucht.

Bij Volharding is de lijst van afwezigen zo langzamerhand niet meer bij te houden. De ziekenboeg puilt uit met achtereenvolgens doelman Roel van Rens, Job Stevens, Kas van den Bosch, Marc van Rens, Stan Duijkers en Jens Achten. Daarnaast is middenvelder Jip Verstegen nog altijd op wereldreis. Na langdurige blessures zaten Rik Lucassen en Melvin de Klijn vandaag wel weer bij de selectie. De lijst van afwezigen is derhalve lang, maar dit is allerminst een excuus voor de zware nederlaag van deze zondag. Niet voor de eerste keer gingen de Bekenaren er hard vanaf op het eigen sportpark Soetendaal. Eerder zegevierden Real Lunet (1-3), Heeswijk (1-4), SSS’18 (1-3) en Erp (2-5) in Vierlingsbeek allemaal met minimaal twee goals verschil. Iets om zich achter de oren te krabben.

Door de waslijst aan afwezigen bij Volharding maakte de 20-jarige middenvelder Jaap Rutten zijn debuut in de basiself. Net als tegen Erp -vlak voor de winterstop- kwam Volharding eerst na een achterstand nog goed terug tot 2-2, maar daarna ging het wederom helemaal mis. Al na drie minuten kwamen de gasten op voorsprong. Donny van Herpen krulde een vrije trap prachtig over de muur in het doel: 0-1. Twee minuten later was het alweer gelijk. Een uitstekende voorzet van Rick Tissen werd door Tim Brouwer met een fraaie halve omhaal binnen gewerkt: 1-1. In de 13e minuut had Mark Blenckers pech toen hij de binnenkant van de paal raakte na wederom een knappe assist van Rick Tissen. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet van de 38-jarige aanvoerder Dave Eveleens werd door Donny van Herpen vogeltje vrij raak gekopt: 1-2. In de 36e minuut volgde de hernieuwde gelijkmaker. Jasper Lenkens vond na een fraaie voorbereiding Mark Blenckers en die schoof de bal beheerst in de rechter benedenhoek: 2-2. Vanaf de aftrap lag de bal er aan de aan de andere kant echter alweer in. Miscommunicatie in de Volharding-defensie werd afgestraft door Jordi Verhagen: 2-3. Toen Van Herpen op slag van rust weer trefzeker was, brak er iets bij Volharding. Van Herpen kopte een bal nota bene op de rand van de zestien voorbij Volharding-keeper Job Vullings: 2-4. Vullings had er daarvoor overigens al met twee puike reddingen voor gezorgd, dat de wedstrijd al bij rust niet helemaal beslist was.

Dat gebeurde een klein kwartier na rust wel. Ditmaal was Donny van Herpen de aangever bij het doelpunt van Stef van den Broek: 2-5. Met Melvin de Klijn in de ploeg voor Jaap Rutten probeerde Volharding het in de tweede helft nog wel, maar erg veel werd er niet meer gecreëerd. Jasper Lenkens schoot een keer rakelings over. Mark Blenckers werd tot tweemaal toe gestuit door de uitstekende Berghem-goalie Joep Hoefnagels. Ook Jordi de Klijn vond Hoefnagels een keer op zijn weg. In de slotfase werd het allemaal nog pijnlijker voor de thuisclub met Tom Kessels in een neagtieve hoofdrol. Kessels veroorzaakte eerst een strafschop, maar Van Herpen zag de pingel gestopt worden door Job Vullings. Even later kreeg Kessels uit frustratie zijn tweede gele kaart, waarna de gasten het half dozijn ook nog vol maakten middels Nick Tiellemans. Hij bepaalde de eindstand op een voor Volharding uiterst pijnlijke 2-6.

Volgende week staat er voor Volharding een ontzettend belangrijke wedstrijd op het programma. De roodwitten gaan dan op bezoek bij Venhorst. Volharding staat negende met vijftien punten uit twaalf duels. Venhorst is twaalfde met twaalf punten uit tien duels. Je zou het gerust een zespuntenduel kunnen noemen, nog niet eens halverwege de competitie: aanhaken of afhaken. Na drie thuisnederlagen maakt Volharding een vrije val op de ranglijst vanaf plek twee. Net zoals de laatste jaren, is het weer een knotsgekke competitie in de tweede klasse H, waarin iedereen van iedereen kan winnen. Venhorst ging vanmiddag net als Volharding hard onderuit. De ploeg van trainer Joost Janssen verloor op bezoek bij koploper SSS’18 met 5-2.

Karakteristieken

scheidsrechter: Jos Peeters (Kronenberg)

3e min. 0-1  Donny van Herpen

5e min. 1-1  Tim Brouwer