Vianen Vooruit - Volharding (0-2) 1-3

Gepubliceerd op 14 oktober 2018

VIANEN – Onder het toeziend oog van de nieuwe voorzitter Roel Gerrits boekte Volharding vanmiddag haar eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij Vianen Vooruit –met oud Volhardingspelers Wouter Evers, Jeroen Schepens en Thomas van der Zanden in de gelederen- werd het in een matige vechtwedstrijd 1-3 voor de roodwitten.

Roel Gerrits (31) stopte in mei jongstleden na dertien seizoenen als speler van Volharding 1. Afgelopen vrijdag volgde de Sambeekenaar Gerrits de 62-jarige Frans Kersten op als preses. Net als Kersten elf  jaar geleden (1-4 winst bij Susteren, red.)  begon Gerrits zijn voorzittersbewind dus met een overwinning. Een zege die overigens wel bijzonder moeizaam tot stand kwam.

Het blijft voor Volharding-trainer John Vullings behelpen qua personele bezetting. Tim Brouwer behoorde vandaag weliswaar weer tot de spelerskern, maar in de warming up haakte ditmaal Jip Verstegen af met een bovenbeenblessure. Daardoor kwam er een plek vrij in de basiself voor Rick Tissen.

In een zeer zonnig maar winderig Vianen begon Volharding ongehoord slap. Al na twee minuten liet Volharding-keeper de bal los, waarna Vianen Vooruit-aanvoerder Rik Willemsen zijn inzet van de lijn zag worden gehaald. In de 19e minuut werd diezelfde Willemsen in kansrijke positie geblokt door Nino Janssen na een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Wouter Evers. Halverwege de eerste helft werd Volharding voor het eerst gevaarlijk en het was gelijk raak. Captain Mark Blenckers (32) –fitter dan ooit lijkt het- onderschepte de bal op het  middenveld. De spelmaker joeg de bal vervolgens prachtig van een meter of dertig -gedragen door de harde wind- stijf in de kruising achter de verbouwereerde Vianen-doelman Remco Loeffen: 0-1. Na een dik half uur kwam Volharding goed weg toen Roel van Rens de bal achter wou laten lopen, maar hij rekende buiten Jeroen Bardoel. Die hield de bal nog binnen, maar hij kon vervolgens geen goede voorzet meer produceren. In de 35e minuut had centrumspits Melvin de Klijn de score moeten verdubbelen maar hij liet dat na. De Klijn ging alleen op Loeffen af, maar zijn schot was niet zuiver genoeg. In de rebound raakte De Klijn good old Robby van Raaij (36), wat hem geel opleverde. Even later moest diezelfde Melvin de Klijn zich met knieklachten laten vervangen, waardoor de ziekenboeg van Volharding nog verder vol liep. Op slag van rust kwam de 0-2 er toch. Een ingooi van Kas van den Bosch kwam terecht bij Marc van Rens. Van Rens draaide kort weg bij zijn directe tegenstander en schoot in de korte hoek knap raak. Daardoor kon Volharding met een gerust gevoel gaan rusten, zo leek het.

Met een dubbele wissel probeerde Vianen-trainer Niels Voet het tij te keren. Harm van Sambeek en Mark Daamen kwamen in de ploeg voor Artuur Spanjersberg en Thomas van de Sanden. Veel zoden zette dat aanvankelijk niet aan de dijk. Volharding kreeg in de 50e minuut nog een aardige mogelijkheid. Invaller Nick Joosten zag zijn volley echter behoorlijk hoog over gaan. Na een dik uur kwam er bij Vianen Vooruit met Joost Verbiesen een derde invaller in het veld ten faveure van Mart Nuijen. Koud in het veld bracht Verbiesen –na een fout van de anders zo betrouwbare Nino Janssen- de thuisploeg terug in de wedstrijd. Met zijn eerste balcontact verschalkte hij Roel van Rens: 1-2. De gastheren hadden nu de overhand, maar kansen werden er niet of nauwelijks gecreëerd. Tien minuten voor tijd blokte Nick Joosten net op tijd een schot van Wout van de Wiel, wat leidde tot één van de vijf corners in deze fase. Ondertussen was bij Volharding Tim Brouwer in de ploeg gekomen voor Rick Tissen en het was uitgerekend Brouwer die het duel besliste in het voordeel van de Bekenaren. In de 84e minuut deed Jordy de Klijn op het middenveld een fraaie interceptie, waarna hij de pijlsnelle Brouwer diep stuurde. Die liet vervolgens Robby van Raaij zijn hielen zien en omspeelde Loeffen: 1-3. In de extra tijd had Mark Blenckers nog voor 1-4 kunnen zorgen, maar in plaats van voor eigen succes te gaan wilde hij de eer laten aan Marc van Rens. Dat mislukte echter waardoor het uiteindelijk bij 1-3 bleef. De kersverse voorzitter Roel Gerrits zag het allemaal met een glimlach aan.

Karakteristieken

scheidsrechter: Tjitte Ploegstra (Born)

24e min. 0-1  Mark Blenckers

45e min. 0-2  Marc van Rens