United jo11-1 vs Volharding JO11-2 (2-2)

Gepubliceerd op 20 november 2019

"Trots is een begrip, maar nu weten we ook wat het betekent"

Op een koude ? woensdagavond in Wanssum stonden op 20 november de 2 beste keepers en de beste 18 spelers van de 2e klasse lijnrecht tegenover elkaar voor the clash om het kampioenschap. 

Deze wedstrijd was min of meer bepalend voor het verdere verloop van de competitie. Bij een overwinning van Volharding zou dit betekenen dat zij het kampioenschap bijna niet meer mis kunnen lopen. Bij een overwinning van United is de spanning weer volledig terug en bij een gelijkspel zullen de resultaten van de laatste 3 wedstrijden doorslaggevend zijn. United heeft op papier een iets makkelijker programma, daarentegen staat Volharding op doelsaldo iets voor.

De wedstrijd begon, de spanning was voelbaar, the clash werd ook echt een clash!

Vanaf het begin zat United er bovenop. Zij begrepen duidelijk dat dit hun laatste kans zou zijn. Daar hadden we de jongens voor de wedstrijd gelukkig ook al nadrukkelijk voor gewaarschuwd. 

Volharding, spelend in het vertrouwde 1:2:3:2 systeem kwam er in de eerste minuten niet aan te pas. Even werden we gebruikt als sparringspartner door de veel grotere jongens en meisje van United. Steeds net een stapje te laat, net iets minder fel in de duels en iets te veel ontzag voor de tegenstander. We hadden het zwaar!

Maar dat zijn we gewend! We weten dat we soms wat kleiner zijn. We weten dat we soms wat minder snel zijn. We weten dat we soms iets minder sterk zijn. Maar we weten ook dat we samen de hele wereld aankunnen! 

De druk van de eerste minuten was er af. We kwamen wat beter in de wedstrijd. United had wat kansjes, maar wij deden ook weer mee. Wij waren toch immers de koploper, wie doet ons wat? Het was lastig spelen op een veld waarvan de bovenste laag inmiddels begon te bevriezen. Echt goede combinaties waren spaarzaam, maar we probeerden het wel. Maar het was vooral hard werken wat de klok sloeg.

In de 12e minuut van de wedstrijd onderschepten we de bal op het middenveld. Mick gaf een mooie steekbal op Koen. De snelle spits van Volharding ging alleen op de keeper af en keek goed om zich heen. Net voor de goal hield Koen perfect in de gaten wat de keeper deed en waar hij stond. Met een geplaatst schot schoot Koen de bal langs de grote, sterke doelman van United. 0-1. 

Dit was natuurlijk het vooraf gewenste scenario van het nog ongeschreven script van deze wedstrijd. Een voorsprong voor Volharding zou immers betekenen dat United moest gaan aanvallen. Normalerwijs zou er dan meer ruimte ontstaan voor ons waar we met onze snelle en behendige voorhoede optimaal van konden profiteren. Maar heel veel ruimte kwam er helaas nog niet.

We hadden beide nog wat kansen. Zowel United als wij. Het spel golfde op en neer. Het was spannend!

Thijs en Jaydey zaten er een paar keer goed tussen en ook Sil had een paar belangrijke reddingen die er voor zorgden dat United niet tot scoren kwam.

Voorin hadden Levi, Mick en Koen moeite om los te komen van de verdedigers en op het middenveld werd hard gewerkt door Lars, Malcolm, Finn en Joah. Ook zij hadden hun handen vol aan het sterk spelende United.

Net voor rust kwam United verdient terug in de wedstrijd. Een hard schot werd in eerste instantie nog geblokt, maar in 2e instantie snoeihard van grote afstand binnen geschoten. Onhoudbaar voor onze Sil. Die wederom bezig was om een wereldpot te keepen. 1-1.

Rust. 

Sil was even aangeslagen door de goal. Heel even leek de wereld voor hem stil te staan. Maar na wat opbeurende woorden om duidelijk te maken dat hij totaal niks kon doen aan deze goal, herpakte de Volharding goalie zich en was klaar om de 2e helft zijn team weer te leiden in de strijd tegen United!

Na de rust begon Volharding wat sterker dan United. We kregen wat kansen. Een voorzet van Koen op Joah werd door Joah op de lat geschoten. Jammer, maar kop omhoog en doorgaan. Wederom golfde het spel op en neer. Het kon echt alle kanten op, maar ook de verkeerde.

17 minuten voor tijd kwam United op voorsprong. De bal werd niet goed uitverdedigd door Volharding en United profiteerde optimaal van dit cadeautje 

De middenvelder van United kon vrij eenvoudig naar de goal om de 2-1 binnen te schieten. 2-1.

Volharding was licht aangeslagen door deze tegenvaller. Maar opgeven staat niet in ons woordenboek. Zoals zo vaak gaan we dan net een stapje harder rennen. Wij laten de kopjes niet hangen, wij blijven strijden! 

Het werd kouder en kouder. Een aantal spelers van Volharding hadden al lichtelijk blauwe lippen. Tenen bevroren en handen gevoelloos zelfs door de handschoenen, thermoshirts en broeken heen. Het wisselschema was volledig door elkaar heen geschud en het geloof zakte bijna weg. Zou dit dan onze eerste nederlaag in officieel verband worden? Het antwoord is NEE!

Met nog 1 minuut op de klok van de officiële speeltijd kreeg Joah de bal op de middenlijn.

Hij perste nog 1x een flinke sprint uit zijn tengere lijfje. Mick aan de linkerkant, Koen aan de rechterkant naast hem. Met z'n 3en op de goal af tegen 2 verdedigers van United. Mick trok goed door naar links en nam 1 verdediger met zich mee. Joah versnelde met de bal aan de voet en ook Koen op rechts bleef sprinten. De verdediger moest kiezen, Koen of Joah, maar net toen hij zijn keuze op Joah had laten vallen schoot hij de bal strak in de benedenhoek. De keeper was kansloos. 2-2.

Wat een ontlading, het hele team vloog op elkaar. Het leek alsof we de Champions League hadden gewonnen! Wat een opluchting. Maar de wedstrijd was nog steeds niet gespeeld. United gaf nog 1x gas. Kreeg een corner. In blessuretijd inmiddels. 1e poging, weggewerkt. Opnieuw een corner. Bal in de kluts, alle hens aan dek. Poeh, weggewerkt door Thijs, maar weer een corner.

Weer voorgegeven, de bal voor de voeten van een United speler, maar via 1 van ons weer een corner. Wat een slotstuk. Fluit af scheidsrechter, het is koud 

Maar ook deze corner mocht nog genomen worden. Weer voor de goal. Weggewerkt door bijna het hele team dat als een dolle op de bal vloog. 

Einde wedstrijd!!

Yes! Netjes mannen! Gevochten als leeuwen vandaag tegen een sterk United. 

De tot nu toe beste tegenstander die we tegen hebben gehad.

En dan weet je wat TROTS is....

TROTS op Sil. Die een geweldige wedstrijd keepte en ons team echt op de been heeft gehouden tegen United. Volledig aangeslagen door een onhoudbare bal, maar daarna de rug recht, borst vooruit en weer geconcentreerd verder spelen Hij was een echte leider voor zijn teamgenoten op de moeilijke momenten. Nog steeds de minst gepasseerde keeper in de 2e klasse.Mijn held!

TROTS op Jaydey. Wat was hij goed! Steeds op het goede moment instappen. Elke keer een voetje er tussen. Het inschatten van ballen en de juiste keuzes maken om voor een tegenstander te komen of er juist achter te blijven. Pas net 8 jaar en dan bikkelhard een kop grotere spits neermaaien en rustig weglopen 1 van de betere spelers op het veld. Goed gedaan JD.

TROTS op Thijs. Wat heeft ie hard gewerkt en wat een persoonlijke ontwikkeling dit seizoen. Hij gaat elke week meer stralen Zijn schoenen weer uit de wilgen gehaald en weer gestart met voetballen. Met zijn snelheid en wilskracht is hij voor elke spits een nachtmerrie. Lekker Thijs, ga zo door jonge. 

TROTS op Lars. Wat een mooi kereltje! Gezegend met een zeldzaam talent. Niet na hoeven denken of je een bal met links of rechts gaat trappen. Wie wil dat nou niet?! De expressie op zijn gezicht in een duel  is priceless  Hard werken en een echte teamplayer. Overal inzetbaar. Blauw van de kou, maar toch weer meedoen om z'n team te helpen. 

TROTS op Malcolm. Inzicht en positiespel heer en meester. De ideale verdedigende middenvelder. Wat een vooruitgang geboekt t.o.v. het begin van het seizoen Zowel voetballend als conditioneel dik verbeterd. Teambelang voor eigen belang en blijven voetballen.Klasse man! 

TROTS op Finn. De onvermoeibare loopmachine. Altijd ijverig, de actie zoekend en de wil om te winnen. Klein, maar fijn. Soms fysiek nog wat moeite tegen de grotere jongens, maar gaat voor niemand aan de kant. Vandaag wat pech in de afwerking. Een fikse overtreding op de knie, maar toch door willen gaan. 

TROTS op Joah. De kleine vechtersbaas op het middenveld. Beschikt misschien nog wel over een grotere winnaarsmentalitet dan z'n vader.  Hij blijft maar gaan en gaan  Soms net iets te lang de actie doorzetten, maar hij maakt o zo belangrijke meters in het belang van het team. Misschien was dit voor hemzelf wel de belangrijkste goal tot nu toe. Mooi man!

TROTS op Levi. De emoties steeds beter onder controle en zelfs het mee verdedigen is zo sterk verbeterd. Duels gaat ie niet meer uit de weg. Technisch gezien vele spelers van z'n leeftijd al voorbij  Ondanks de kou en de pijn aan zijn teen bleef ie zijn team steunen. Stond te trillen als een rietje, maar het is een winnaar en die laten hun team niet in de steek. Goed gedaan Peters!

TROTS op Mick. Die altijd positief blijft. Precies doet wat je van hem vraagt. De Mick in het begin van het seizoen is niet meer de Mick van nu. Verdedigend 100 % vooruit gegaan. Ballen afpakken en weer positioneren voor de goal. Op het juiste moment de ruimtes in lopen ????‍?? of als aanspeelpunt voor de kaats. Zit op de juiste plek en op de goede koers De goaltjes komen vanzelf weer kerel.

TROTS op Koen. Gevaarlijk voorin. Bijna niet af te stoppen als ie een verdediger voorbij gaat. Ze hebben de grootste moeite om hem van de bal te krijgen. Snel als een cheetah en zo sterk als een beer Het overzicht houden gaat met stappen vooruit en bijna elke wedstrijd gescoord Je ziet dat ie lekker in zijn vel zit, want hij kijkt omhoog en niet meer omlaag. Klasbak, steek die maar in je zak!

TROTS op het team. Blijven vechten, blijven voetballen. Bazen 2.0  En we zien wel hoe het afloopt in de competitie en de beker. We hebben samen al veel bereikt. 

TROTS op de ouders, de broertjes en zusjes, de opa's en oma's en zelfs de juffrouw die de boys kwamen steunen op een bijveldje in Wanssum op een smerige, ijzige, koude woensdagavond.

Bedankt mensen!

Zaterdag gaan we er weer voor..........

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding