sv Venray JO13-3 vs ST Volharding/Sambeek JO13-2

Gepubliceerd op 07 september 2019

Na de oor wassing van vorige week moesten we vandaag in alle vroegte aantreden in Venray om de bekerwedstrijd te spelen tegen onze leeftijdsgenoten. Meer dan de helft van ons team was op schoolkamp geweest maar toch bleek dat onze jongens, stuk voor stuk uit het goeie hout zijn gesneden.

In een heerlijk fanatiek en super sportief potje lieten onze mannen zien dat ze echt wel kwaliteit bezitten en net als vrijdagavond (Nederlands elftal), heb ik genoten bovenal van de instelling van de jongens.

Het begint steeds meer een hecht team te worden.

Al in de 2e minuut speelde Lars de bal terug op Tijn die ogenschijnlijk heel makkelijk de bal weg kon trappen, maar jammer genoeg kwam er net een mol uit zijn holletje (op een verder uitstekend speelveld) en caramboleerde de bal tot ontsteltenis van Tijn in ons doel, 1-0 dus.

Na 21 minuten soleerde Menno door de verdediging van Venray heen en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Finn Weijmans die de bal hoog in de touwen joeg 1-1 dus.

3 minuten later was het toch weer Venray dat op voorsprong kwam door hun beste speler  (nr 11 )

Wederom  toonde het team veerkracht en was het onze Frenkie de jong (Djiro) die een splijtende pass verstuurde naar Finn Keetman die tot vreugde van voor al zijn vader tekende voor de dik en dik verdiende gelijkmaker.

In een wedstrijd die alle kanten op kon, scoorde Venray in de 57e minuut de 3-2 voorsprong en wat Volharding ook probeerde, werd dit ook de eindstand.

Persoonlijk heb ik genoten van een steeds meer op elkaar ingespeeld team waar we nog veel plezier aan kunnen beleven.

Stuk voor stuk word er ook duidelijk op welke positie de jongens het beste tot hun recht komen.

Tijn: die als keeper heel grote stapjes maakt

Centraal achterin Lars en Serge die ik al ga vergelijken met Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk

Stan die vooral verdedigend steeds beter in zijn vel begint te zitten, hetzelfde geldt voor Stef en Tim plus de vandaag afwezige Finn Simons.

Op het middenveld zetten Sieb, Djiro, Finn keetman en Gio de lijntjes uit en in de voorhoede wisselen Finn Weijmans, Menno en onze benjamin Matthijs telkens van positie.

Oeps...Niet te vergeten Sem die ook altijd positief aanwezig is en op meerdere plekken uit de voeten komt.

Volgende week spelen we de laatste bekerwedstrijd wederom uit tegen Montagnards J0-13-1.

Daarna begint de week erop de competitie en misschien worden we (hopelijk) nog in een klasse lager ingedeeld.

Tot de volgende!!!