SSS?18 rekent op doorgaan derby tegen Volharding

Hoofdveld in Overloon ligt er redelijk goed bij

Komende zondag staat de derby SSS’18 tegen Volharding weer op het programma in de tweede klasse H. Thuisclub SSS’18 rekent erop dat driemaal scheepsrecht is. Na afgelastingen op 6 december en 17 januari, lijkt de burenstrijd tussen Overloon en Vierlingsbeek zondag te kunnen doorgaan.

Door Henk Willemssen

Ons hoofdveld ligt er redelijk goed bij”, zegt voorzitter Frans Huisman dinsdag. “We willen graag voetballen maar we wachten in spanning de weersverwachting af. Het is uiteindelijk de consul die bepaalt of er gespeeld kan worden.”

Deze week kon er op sportpark De Raaij voor het eerst weer normaal worden getraind. Net als in Overloon waren de meeste accommodaties in de afgelopen weken door sneeuw en ijs onbespeelbaar. Toch zal het zondag niet aangenaam vertoeven zijn langs de lijn. Het KNMI voorspelt een koude oostenwind met dagtemperaturen net boven nul. ’s Nachts gaat het licht tot matig vriezen.  SSS’18 heeft eerder bij de KNVB tevergeefs verzocht de derby te verplaatsen naar paaszaterdag 3 april. Mede omdat de kantine en kleedlokalen momenteel worden verbouwd. SSS’18 wil de te verwachten 1000 tot 1500 toeschouwers graag fatsoenlijk ontvangen en niet in een bouwput. En het liefst nog onder aangename temperaturen.

Volharding trof het wat dat betreft beter. De ouverture op zaterdag 5 september gebeurde onder ideale weersomstandigheden. Evenals de vorige ontmoeting op Soetendaal op 26 april 2009. Toen won Volharding voor 1600 toeschouwers met 1-0. Op 5 september boekte SSS’18 een historische 0-2 zege in het hol van de leeuw. Vijftienhonderd bezoekers zagen de geel-zwarten voor het eerst een competitieduel winnen van de aartsrivaal door treffers van Wout Janssen en Stan van Raaij.

“We kunnen zondag iedereen goed ontvangen”, zegt Huisman. “De verbouwing is grotendeels achter de rug. Nog voor carnaval zijn we helemaal klaar.” Of de Overloonse selectie al klaar is, dat is de grote vraag. Het was de afgelopen weken behelpen in de sneeuw en in gymzalen. Aanvoerder Paul Janssen is weer van de partij nadat hij zijn schorsing van drie wedstrijden heeft uitgezeten. De centrumverdediger liep thuis tegen PSV’35 een rode kaart op. Trainer John Thijssen mist alleen nog Hans Janssen die voor een duel is geschorst.

Ook de voorbereiding van Volharding werd doorkruist door de winterse perikelen. Toch konden de Vierlingsbekers afgelopen zondag op het kunstgrasveld van Achilles in Groesbeek een oefenpartij spelen. Derdeklasser CHC/Orka uit Den Bosch werd met 4-1 geklopt door treffers van Mark Blenckers (2x), Erik Ermers en Dave Hendriks. Trainer Stephan Sijbers kan over een bijna voltallige selectie beschikken. Alleen Ben Verberkt ontbreekt. De middenvelder ontving thuis tegen Nulandia de rode kaart. Hij kreeg een schorsing van vier wedstrijden waarvan hij er nog drie moet uitzitten. “Ook wij gaan er vanuit dat het zondag doorgaat”, zegt secretaris Herman Denen. “We hebben in de sneeuw en in de zaal getraind. We hadden meer oefenduels gepland maar die zijn allemaal afgelast. We hebben eigenlijk te weinig kunnen doen.”

Mocht het komende zondag niet doorgaan, dan schuift de wedstrijd automatisch door naar zondag 31 januari. De eerstvolgende vrije zondag is dan 21 februari. Op 7 februari staat er al een vol inhaalprogramma gepland en op 14 februari is iedereen vrij vanwege carnaval.

SSS’18 beschikt na de verbouwing over een schitterende en uitgebreide accommodatie. “We krijgen een grotere kantine met een doorsteek naar de tennisclub en er komen twee nieuwe kleedlokalen bij”, zegt Huisman. “Voor de rest is bijna alles vernieuwd. Zoals het dak, tegels, vloer en compleet nieuwe installaties. Tevens is er een massageruimte en opslagloods bijgekomen.” Het vergt een investering van 450.000 euro terwijl de tennisvereniging ook nog eens voor 150.000 euro heeft verbouwd. De sportclubs moeten het doen zonder subsidie van de gemeente Boxmeer. “We hebben wel een lening van 150.000 euro bij de gemeente kunnen afsluiten. Nee, die is niet rentevrij. We moeten het bedrag met rente terugbetalen”, aldus de voorzitter die trots is op de bijna zevenduizend uren die vrijwilligers aan de renovatie en nieuwbouw hebben besteed. “Dat is goed voor 150.000 euro. De resterende 150.000 euro is eigen geld dat wij als vereniging erin moeten stoppen.” Een tegenvaller waren de twee recente inbraken die zorgden voor een schadepost van 8500 euro. De eerste keer werd in de kantine koffie, thee en snoepgoed gestolen. Maar de schade aan het gebouw was vele malen groter. Huisman: “We hadden beter de deuren kunnen laten openstaan.” Twee dagen later kwamen de dieven terug. Toen werden vooral materialen van de installateur buitgemaakt.

(Bron: Peel en Maas, donderdag 21 januari 2010)

• @rkvvvolharding Voor Volharding 1, zoeken we een tegenstander voor 14e, 16e of 18e januari in Vierlingsbeek op kunstgras.
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: De Klijn zorgt voor stunt Volharding tegen ZSV https://t.co/tM4UZlGjyt
  • @rkvvvolharding Volharding wint met 1-0 van @ZSVZeilberg !
  • @rkvvvolharding RT @ZSVZeilberg: 71' Een ZSV aanval wordt onderbroken door een niet bestrafte overtreding op Thijs Meulendijks en uit de tegenstoot scoort…