Sportclub Irene - Volharding (2-1) 3-2

Gepubliceerd op 31 maart 2019

TEGELEN – Volharding heeft zichzelf vanmiddag een bijzonder slechte dienst bewezen. De roodwitten blameerden zich door in Tegelen tegen hekkensluiter Sportclub Irene een 3-2 nederlaag te lijden. Het was weer typisch Volharding: vorige week winnen tegen de nummer twee en vandaag onderuit tegen de nummer laatst. De stabiliteit is ver te zoeken bij de Vierlingsbekenaren. Volharding blijft wel koploper in de derde periode, omdat vandaag alleen inhaalwedstrijden uit de tweede periode op het programma stonden. Koploper SSS’18 pakte die tweede periodetitel door met 0-2 te winnen bij DAW.

Wat Volharding vanmiddag in Tegelen liet zien, had niets met voetballen te maken. De spelers van trainer Johan Vullings waren met van alles bezig, behalve met de wedstrijd. Onderling vitten op elkaar, zeuren op scheidsrechter Verhaag uit Venray, geen enkel duel winnen omdat Irene gewoonweg feller acteerde, slecht omgaan met de winderige omstandigheden en ga zo maar door. Toch kwamen de gasten nog wel snel op 0-1. Al in de 5e minuut trof Tim Brouwer doel, maar daarna ging zowat alles mis wat er mis kan gaan. Zeven minuten later strafte Sierd Janssen uit een corner weifelend optreden van Volharding-goalie Job Vullings af: 1-1. Op slag van rust zat de doelman weer mis na een hoekschop, waarna de mee opgekomen verdediger Lars Curvers de bal via de onderkant van de lat binnen werkte: 2-1. Tussen beide Irene-goals faalde Tim Brouwer aan de andere kant alleen voor Sportclub Irene-doelman Jimmy Kessels.

In de tweede helft ging de thuisclub veel beter om met de wind tegen, dan Volharding voor rust. In het eerste kwartier van het tweede bedrijf waren de gastheren tot drie keer toe dicht bij een grotere voorsprong. Volharding dwong helemaal niets af en had vervolgens de hulp nodig van arbiter Verhaag om terug in de wedstrijd te komen. Eerst negeerde de leidsman een duidelijk vlagsignaal van Sportclub Irene voor buitenspel, waarna Melvin de Klijn werd neergelegd binnen de zestien meter. De Klijn benutte de toegekende pingel zelf: 2-2. Lang mochten de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker. Scheidsrechter Verhaag negeerde ditmaal zijn assistent aan de andere kant, hoewel een speler van Sportclub Irene ruim een meter buitenspel stond. Ferdi Janssen profiteerde van de misser van de arbiter: 3-2. Wel leuk voor Janssen, die door kraakbeenproblemen in een knie bijna anderhalf jaar buitenspel stond. Assistent-scheidsrechter Martin Achten van Volharding werd vrijwel direct na de 3-2 vanwege ontoelaatbaar commentaar op de leiding weggestuurd door Verhaag. Volharding slaagde er in de slotfase niet meer in om nog een keer terug te komen van een achterstand. De roodwitten verlieten daardoor met het schaamrood op de kaken sportpark De Bakenbos in Tegelen. Over twee weken krijgen de Bekenaren kans op revanche, want dan komt de Tegelse ploeg naar Vierlingsbeek. Maar eerst gaat Volharding komende zondag nog op bezoek bij de nieuwe nummer twee in de stand Erp. Maar eens kijken of de Soetendaalbewoners dan wel weer bij de les zullen zijn!

Karakteristieken

scheidsrechter: Stan Verhaag (Venray)

5e min. 0-1  Tim Brouwer

12e min. 1-1  Sierd Janssen

44e min. 2-1  Lars Curvers

71e min. 2-2  Melvin de Klijn (pen.)

75e min. 3-2  Ferdi Janssen

toeschouwers: 75

Bijzonderheid: 78. Assistent-scheidsrechter Martin Achten (Volharding) weggestuurd vanwege commentaar op de leiding

gele kaarten: Jeroen Thijssen (Sportclub Irene); Jordy de Klijn, Jasper Lenkens en Tom Kessels (allen Volharding)