Seizoen (lang en breed) ten einde, laatste prijzen verdeeld

Gepubliceerd op 25 juni 2019

Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni j.l., werd de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 door een Volharding-team gespeeld. Deze eer was voor Volharding VR2, die in de Zeilberg niet opgewassen bleken tegen ZSV VR2 (3-1). Toch werd er door het tweede vrouwenteam nog wel een prijs in de wacht gesleept aan het einde van deze voetbaljaargang: de derde periode werd gewonnen ten koste van Volharding 5, die net als in de tweede periode net aan het kortste eind trokken. Dames van VR2, jullie kunnen het rondje voor het team dat hoort bij het winnen van de periode begin volgend seizoen in de kantine verzilveren!

Natuurlijk dienen aan het einde van het seizoen ook de seizoensprijzen nog te worden verdeeld. Het onderling klassement  werd glansrijk gewonnen door het (bij de Volharding-senioren althans) enige kampioensteam van Volharding: het vierde elftal pakte op de laatste speeldag in Overloon de titel, en verzamelde in 20 wedstrijden uiteindelijk 48 punten. Dit leidt tot een moyenne van 2,40 punt per wedstrijd, precies vier tiende punt meer dan de Veteranen die op de tweede plaats in het jaarklassement eindigen. De derde plaats is voor Volharding 5, met gemiddeld 1,95 punt per wedstrijd. Heren van Volharding 4, van harte gefeliciteerd met het winnen van het onderling klassement én natuurlijk met het kampioenschap! De prijs behorende bij het onderling klassement ontvangen jullie aan het begin van volgend seizoen.

Tot slot moeten we natuurlijk nog kijken naar de lijst met doelpuntenmakers. Wie heeft dit jaar de Gouden Schoen van Volharding in de wacht gesleept? Het hele seizoen bleek het aan kop van de lijst met doelpuntenmakers een nek-aan-nekrace tussen Jill Hermanussen (Volharding VR1) en Nard van Dooren (Volharding 5), waarbij Jill altijd minimaal 1 doelpunt boven Nard heeft gestaan. Ook aan het einde van de rit is dit het geval: Jill is geëindigd op 24 doelpunten, Nard op 23. De derde plaats in het topscoordersklassement gaat naar Tom Deriet (ook van Volharding 5) met 18 doelpunten. Bij aanvang van het seizoen 2019-2020 zal de Gouden Schoen aan Jill worden uitgereikt.

De prijzen die we begin volgend seizoen aan Volharding 4 en Jill Hermanussen uit zullen reiken zijn wisseltrofeeën, en staan dus volgend jaar weer op het spel. We hopen dus dat het onderling klassement en de topscoorderslijst binnen de Volharding-teams minimaal net zo gaan leven als dit seizoen! Iedereen een fijne zomer gewenst, en graag tot in september!