Sambeek jo11-1 vs Volharding jo11-2 (1-11)

Gepubliceerd op 31 augustus 2019

"Teamwork sleutel tot succes"

Zaterdag 31 augustus begon Volharding na een moeizame start aan het bekerprogramma. De oefenwedstrijden en het opstart toernooi in Zeeland waren tot dusver nog niet zoals gehoopt. Met 0 overwinningen op zak trad Volharding tegen een fysiek Sambeek jo11-1 aan voor de 1e bekerwedstrijd van dit seizoen.

"Wat een knoepers" was het eerste wat er uit de mond van de Volharding equipe kwam toen het strijdperk werd betreden. Sambeek dat gemiddeld 2,5 kop groter was dan de boys uit Bêk boezemde al angst in voordat de wedstrijd begonnen was.

Na een goede warming up nog even het aanvalsplan doornemen met z'n allen. Belangrijkste opdracht: teamwork in zowel verdedigend als aanvallend opzicht!

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat Volharding de bovenliggende ploeg was. Met af en toe sterk combinerend voetbal werden de reuzen uit Sambeek met de rug tegen de muur gezet.

Volharding ging goed om met de ruimte die het kreeg. Via Malcolm, Joah, Koen en Levi kwam de bal bij Mick terecht. Mick die zich als een vis in het water voelt als spits van Volharding jo11-2 schoot de bal mooi binnen en de ban was gebroken. 0-1.

Volharding pakte meteen na de aftrap het heft opnieuw in handen. Levi, de andere spits van jo11-2 liet zien dat zijn vizier ook goed stond afgesteld. De bal was bij koen aan de rechterkant van het veld. Koen hield goed het overzicht en gaf een splijtende pass dwars door het hart van de Sambeekse defensie op Levi. Zijn schot op goal liet de Sambeekse goalie voor de 2e keer kansloos. 0-2.

Volharding had de smaak te pakken. De ploeg met de gemiddelde leeftijd van 9,3 jaar begon er lustig op los te combineren. De trainingen van afgelopen week begon zijn vruchten af te werpen. De bal kwam wederom voor de voeten van Levi. Hij speelde zich knap vrij en schoot de bal wederom tegen de touwen. 0-3.

Volharding zat op rozen na deze ijzersterke beginfase. Maar de koek was nog lang niet op. Volharding wilde in deze fase meteen het verschil maken en nam een nog ruimere marge op Sambeek. Via een perfecte voorzet van Mick kon Levi zijn hattrick compleet maken. Hij nam de bal ineens uit de lucht en ook deze was raak. Prachtige goal en een dik verdiende voorsprong voor de roodwitten die Sambeek jo11-1 op een 0-4 achterstand trakteerden.

Koen gaf aan niet meer door te kunnen ivm zijn knie. Een aderlating voor de Vierlingsbekenaren, maar dit werd goed opgevangen door de rest.

Nog 6 minuten te spelen in de eerste helft. Sil die nog nauwelijks iets te doen had gehad door het goede verdedigen van Thijs, Lars en Jaydey. Maar ook op het middenveld werd sterk gespeeld door Koen, Malcolm, Finn en Joah en ook de spitsen Mick en Levi waren uitermate productief tot nu toe.

De bal van Sil naar Jaydey, een mooie schijnbeweging van 1 van de rotsen in de Volharding branding zette een speler van Sambeek op het verkeerde been. De bal naar Malcolm aan de linkerkant van het veld. Hij zette met een mooie pass op Finn laatstgenoemde alleen voor de keeper. Finn bleef kalm voor de goal en schoot de 5-0 op het scorebord!

Rust.

Na de rust bleef Volharding mooi combineren en ook als collectief terug verdedigen zoals afgesproken. Dit resulteerde in de 0-6 van Mick. Goed uitgespeelde kans van Volharding na goed samenspel van achteruit. Mick noteerde zijn 2e van deze morgen. 0-6.

Lars won een duel in de achterhoede van Volharding. Hij gaf de bal mee aan Thijs. Thijs zag de vrijgelopen Joah in de punt van de aanval en kreeg de bal via een mooie steekbal bij de overijverige middenvelder. Joah schoof de bal beheerst binnen. 0-7.

Daarna ging het precies andersom. Thijs zette op nieuw de aanval op. Via Mick en Levi kwam de bal bij Joah. Aan de linkerkant van het veld kon Joah nog een blauwe verdediger passeren en de bal voorgeven op de doorgelopen Thijs. Deze tikte de bal achter de keeper en de 0-8 was een feit.

Inmiddels was Sil gaan voetballen, want hij kreeg het ondanks de 25 graden een beetje "koud". Finn nam zijn taak als keeper over.

Sambeek deed iets terug. Uit 1 van de sporadische aanvallen schoot de Sambeekse aanvoerder de bal hard in de hoek. Keeper Finn was volkomen kansloos, want zijn duik naar de hoek kon de bal niet keren. 1-8.

De ruimtes werden groter, ook niet gek, want aan volharding kant waren maar liefst 5 spelers die voor het eerst op groot veld spelen. Via wederom prima veldspel van de soetendaalbewoners kwam de bal bij Joah. Hij zag dat de verdediger met de benen "open" stond. Koekoek en binnen schieten. 1-9.

Volharding weer op aanvalsmissie. Voor de goal van Sambeek ontstond een "kluts-situatie", iets volkomen anders dan een "k*t-situatie ". De bal viel voor de voeten van Sil. Die dacht niet na en haalde de trekker over! De 10 stond op het bord. 1-10.

Het slotakkoord was ook voor Volharding jo11-2. Na goed voorbereidend werk van Joah schoot de hardwerkende en moegestreden Malcolm de bal in het netje, netjes Malcolm! 1-11.

Dit was tevens de eindstand.

Volgende week hopen we op een voortzetting van deze goede match tegen Olympia jo11-1.