MO-15-1 REVANCHE

Gepubliceerd op 17 oktober 2019

Na de voortvarende en onverwachte winst op Olympia was er de teleurstelling afgelopen week, niet om een nederlaag maar om het afzeggen van onze tegenstander uit beugen.
Dan moest het vandaag maar gebeuren, tegen Venray, de huidige nummer 2. Een tegenstander die we ook al in de bekerronde troffen en op zeer ongelukkige wijze 4-2 verloren.
Maar zoals de titel al aangeeft tijd voor REVANCHE.
Met slechts 12 meiden en de hulp van Linda van MO13 mochten we dit keer aantreden in vierlingsbeek en zelfs op het hoofdveld. We begonnen de pot zoals we in Venray eindigde…. Hun vastzetten op hun eigen 16 metergebied.
Na enkele mogelijkheden uit corners en slecht uit verdedigen kwam daar de 1e grote kans na 5 minuten. Een penalty, Lonneke was er klaar voor en schoot de bal zoals altijd lekker hard maar tot ieders verbazing ging hij net over de goal heen,
Gelukkig duurde haar REVANCHE niet lang want 2 minuten later was het alsnog 1-0, Venray kwam niet onder de druk uit waardoor Britt goed doorzette en breed legde op Lonneke.
Binnen een minuut was het 2-0, nu een knappe solo actie van Tara. We bleven de druk erop houden maar 1 misverstandje achterin leverde de 2-1 voor venray op met een knap afstandsschot.
In de 23e minuut kwam er nog meer pijn… niet de 2-2 maar een luidde krijs van Maureen omdat haar knie uit de kom was geschoten. Na 20 minuten kwam de ambulance waarna in ieder geval Maureens knie terug in positie werd gezet.
En ze daarna door kon naar het ziekenhuis om de overige schade te bekijken. Na een half uur werd besloten verder te spelen.
Met volle bak gingen ze verder waar ze gebleven waren om de wedstrijd tot een goed einde te brengen voor Maureen. Toch scoorden we niet meer de laatste 10 minuten voor rust ondanks goede kansen, Lynn met een prachtig schot van buiten de 16 raakte de lat.
De keeper hield er 3 schitterende ballen uit van Britt, Summer en Lonneke.
De 2e helft Bleef het kansen regenen maar de 3-1 viel niet en dan blijft zo een wedstrijd altijd onnodig spannend, maar onze verdediging met Eva, Marit ,Joyce en Isabel( die haar zus op haar positie knap verving na het uitvallen) gaven geen meter ruimte waardoor er
Niks te halen viel voor Venray. 15 minuten voor tijd vond Lonneke het zat en schoot ze van 25 meter de bal knap over hun keeper heen. Een minuut later was het 4-1 na een mooie steekbal van summer door het centrum kwam Britt vrij voor de keeper en schoot ze vastberaden binnen.
Vlak erna werd het zelfs 5-1 door een blok van Summer kwam de bal weer bij Lonneke terecht en met weer een mooi schot scoorde ze. Het slotstuk was de mooiste … Isabel onderschepte de bal paste Lynn knap in waardoor ze kon opstomen en vervolgens knap kaatste met Clowie.
Clowie bedacht zich niet en met een mooie pas speelde ze Britt in 1x vrij voor de keeper en ze hard raak schoot in de verre hoek. Een dikverdiende en knappe REVANCHE. Op naar Volkel.