Hoofdtrainer Johan Vullings verlengt bij Volharding

Gepubliceerd op 29 november 2018

Assistent  Dennis Rikken verlaat de Beekse reserves na drie jaar

VIERLINGSBEEK - Johan Vullings is ook komend seizoen hoofdtrainer van Volharding. Vullings -vorige maand 39 jaar geworden- is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijk coach bij de vereniging uit Vierlingsbeek. De technische commissie heeft zoveel vertrouwen in Vullings, dat er gisteravond naast de contractverlenging van een jaar ook nog een optie voor het seizoen daarna overeen werd  gekomen.

Johan Vullings (midden) tijdens de eerste training van dit seizoen bij Volharding. © Theo Peeters

Aan de vooravond van de derby tegen SSS’18 heeft Johan Vullings zijn team goed aan het voetballen gekregen, bovendien gepaard gaand met prima resultaten. In de maand november won Volharding al haar wedstrijden. Er zal de Volharding-coach veel aan gelegen zijn om komende zondag met zijn team ook aartsrivaal SSS’18 te verslaan op het eigen sportpark Soetendaal. De topper in de tweede klasse H, nummer twee Volharding tegen nummer drie SSS’18 begint komende zondag om 14.30 uur.

De in Venray woonachtige maar in Horst geboren Vullings begon zijn trainerscarrière bij de reserves van Volharding in het seizoen 2012-2013. Hij slaagde er tijdens drie jaar trainerschap van Volharding 2 telkens in om goed mee te doen in de reserve hoofdklasse en kent daardoor de huidige spelersgroep natuurlijk door en door. Vullings wilde daarna graag voor het eerst ergens als hoofdtrainer aan de slag en dat lukte bij Hapse Boys. Daar was hij drie seizoenen hoofdverantwoordelijk voordat hij in juli terugkeerde bij zijn oude liefde Volharding. In 2006 kwam hij als voetballer immers (destijds afkomstig van SV Venray, red.) de Vierlingsbeekse hoofdmacht versterken en hij bleef als speler actief tot 2011. Vullings is pas de vijfde man in de geschiedenis van de club, die bij de Vierlingsbeekse vereniging zowel als speler in het vlaggenschip van Volharding acteerde en als hoofdtrainer diezelfde troepen aanstuurt. Eerder gingen Wim Koelen, Ronald Gits, Tonnie Theunissen en Hans Willems hem voor.

Assistent-trainer Dennis Rikken stopt aan het einde van het seizoen als hoofdverantwoordelijke van de Volharding-reserves. De technische commissie gaat zo snel mogelijk op zoek naar een opvolger voor Rikken.