Helvoirt - Volharding (1-0) 2-3

Gepubliceerd op 28 april 2019

HELVOIRT – Volharding heeft vorige week vertrouwen getankt door de derby te winnen bij SSS’18, de winnaar van de tweede periode. Vanmiddag moest de winnaar van de eerste periode Helvoirt er eveneens in eigen huis aan geloven: 2-3. Net als tegen SSS’18 speelde Volharding met dezelfde basiself en hetzelfde systeem 3-5-2. Twee weken achtereen bleek dat, in combinatie met een grote dosis strijdlust, de sleutel tot succes.

Volharding heeft dit seizoen sowieso een uitbalans om u tegen te zeggen. Elf wedstrijden op verplaatsing leverden de roodwitten eenentwintig punten op, tegen slechts dertien in even zo vele thuiswedstrijden. Alleen de nieuwe koploper -na vandaag- Erp, doet het op vreemde bodem met vierentwintig punten beter dan de equipe van trainer Johan Vullings. Vooral de uitduels van Volharding tegen het linker rijtje zijn bijna om door een ringetje te halen. Een gelijkspel bij Erp (2-2), maar verder louter zeges tegen SSS’18 (1-3), Vianen Vooruit (1-3), Heeswijk (0-4) en Helvoirt (2-3). De Bekenaren moeten nu alleen nog naar DAW (volgende week, red.) en naar de nummer drie op de ranglijst Real Lunet uit Vught. En laat dat nu net de voornaamste tegenstrever zijn van Volharding in de strijd om de derde periodetitel. Op de voorlaatste speeldag treffen beide ploegen elkaar in Vught.

Volharding is door de zege op Helvoirt opgeklommen naar de gedeelde vierde plek op de ranglijst. Net als Vianen Vooruit hebben de Vierlingsbekenaren vierendertig punten vergaard uit tweeëntwintig duels. Dat zijn er net zoveel als in het hele vorige seizoen. Nu heeft Volharding nog vier wedstrijden om dat puntentotaal veder op te krikken en vol voor die derde periodetitel te gaan. Volgende week speelt Volharding nog uit tegen DAW (5 mei), daarna thuis tegen EVVC (12 mei), uit tegen Real Lunet (19 mei) en op de laatste speeldag thuis tegen Vianen Vooruit (26 mei).

De wedstrijd van vandaag tegen Helvoirt betrof een inhaalduel voor de tweede periode. Volharding begon uitstekend aan de wedstrijd. In de wetenschap dat Helvoirt uit de laatste vijf duels slechts twee punten puurde, werden de gastheren meteen de duimschroeven aangedraaid door de bezoekers. Al na vier minuten had Volharding de score kunnen openen. Nino Janssen had echter pech toen hij een vrije trap van Kevin Reijnders tegen de lat kopte. Even later soleerde captain Mark Blenckers door de Helvoirt-defensie en werd de bal bijna door één van de verdedigers in eigen doel gewerkt. Nadat Tim Brouwer de bal goed veroverde, schoot Kevin Reijnders de bal via een Helvoirtse rug over. Mark Blenckers raakte uit een vrije trap nog de paal. Helvoirt-keeper Walter Vromans redde daarna wat gelukkig op een inzet van Kas van den Bosch, die zich met een prima loopactie had vrijgespeeld. Pas tien minuten voor rust werd Helvoirt voor het eerst gevaarlijk. Rico de Laat schoot echter hoog over. Eén van de spaarzame uitbraken van Helvoirt leidde vlak voor rust tot een hoekschop en een onverdiende voorsprong voor de gastheren. Menno van Hattum kopte de corner feilloos binnen: 1-0.

Volharding bleek niet onder de indruk en had het geloof om in dezelfde bezetting de tweede helft de score om te kunnen buigen. En dat lukte uitstekend. Opeens vielen de doelpunten als rijpe appelen. In de 49e minuut was het Kas van den Bosch, die met zijn handelsmerk ‘een afvallende bal’ de gelijkmaker tegen de touwen schoot: 1-1. Even later bewees Volharding-keeper Roel van Rens weer eens zijn waarde toen hij fabelachtig redde op een kopbal van Stijn van Gils. In de 57e minuut zette Mark Blenckers Volharding op voorsprong: 1-2. Die goal kwam overigens voor een groot deel tot stand door toedoen van Jip Verstegen. Verstegen veroverde de bal uitstekend, kapte op de achterlijn zijn tegenstander fraai uit en vond Melvin de Klijn in de zestien. De Klijn legde terug en Blenckers drukte af, een doelpunt uit het boekje. Vijf minuten later was het echter opnieuw gelijk. Weer was Menno van Hattum met een kopbal de doelpuntenmaker: 2-2. In de directe tegenaanval vond Mark Blenckers doelman Vromans op zijn weg. Twintig minuten voor tijd werd Melvin de Klijn binnen de zestien gevloerd door Stijn van Gils, waarna scheidsrechter Sander Huijs uit Meterik terecht naar de stip wees. Omdat Melvin de Klijn vorige week tegen SSS’18 had gemist vanaf elfmeter, was het nu aan Kevin Reijnders om de pingel te trappen. De 31-jarige speler uit Maashees schoot onberispelijk raak: 2-3. In de laatste twintig minuten hield Volharding vervolgens vrij eenvoudig stand en aan de stand veranderde dan ook niets meer. Daarmee won Volharding van Helvoirt met precies dezelfde uitslag als vijf weken geleden in eigen huis.

Karakteristieken

scheidsrechter: Sander Huijs (Meterik)

41e min. 1-0  Menno van Hattum

49e min. 1-1  Kas van den Bosch

57e min. 1-2  Mark Blenckers

62e min. 2-2  Menno van Hattum

70e min. 2-3  Kevin Reijnders (pen.)

toeschouwers: 75

gele kaarten: Stijn van Gils (Helvoirt); Tim Brouwer en Melvin de Klijn (beiden Volharding)

Opstelling Volharding: Roel van Rens; Rik Lucassen, Nino Janssen, Tom Kessels; Kas van den Bosch, Jip Verstegen (77. Nick Joosten), Jordy de Klijn, Mark Blenckers, Kevin Reijnders; Melvin de Klijn, Tim Brouwer (81. Rick Tissen)

Klik hier voor alle uitslagen en standen in 2e klasse H