Helden JO11-1 vs Volharding JO11-2 (1-4)

Gepubliceerd op 26 oktober 2019

"Je hebt helden en je hebt super helden"

Eindelijk was het dan zover! De topper in de 2e klasse tussen Helden jo11-1 en Volharding jo11-2. Beide ploegen wisten hun wedstrijden tot dusver nog allemaal te winnen en hadden dus de maximale buit van 12 punten achter hun naam genoteerd. 

Na een relatief makkelijke overwinning vorige week voor de beker, tegen Montagnards jo11-2 (1-11), was het vandaag tijd voor het echte werk. De ploeg uit Vierlingsbeek ging met veel vertrouwen op weg naar Limburg om de strijd aan te gaan tegen Helden jo11-1. Inzet was de koppositie in de 2e klasse. 

21 spelers, 1 scheidsrechter, 6 coaches, 43 man publiek, 2 goals, 1 doel! Winnen...

Volharding begon met de volgende 8 super helden aan de westrijd:

In het doel Sil Superman, achterin Jaydey Hulk en Thijs Thunderman. Op het middenveld Finn Flash, Malcolm Marvel en Joah Captain America. De voorste linie bestond uit Iron man Koen en Levi the Punisher.

Eerste wissels waren vandaag Mick Magician en Lars Spider-Man. 

Volharding begon fel aan het eerste kwart. Meteen vanaf het begin werd er gevoetbald door het vriendenteam van Volharding. 

De mannen uit Vierlingsbeek lieten zien dat het fysieke verschil teniet gedaan kon worden door samen te werken en te blijven voetballen. Perfect positiespel dat elke week tot in de perfectie wordt geoefend op de trainingen leverde ook vandaag weer een aantal goede kansen en een veldoverwicht op. 

Volharding zat goed in de wedstrijd, was duidelijk sterker dan de thuisploeg en kwam dan ook verdiend op voorsprong in de 2e minuut van de wedstrijd. Een mooi schot van afstand door Levi the Punisher zeilde zo over de doelman van Helden in de linker bovenhoek. De ontlading was groot en het doelpunt werd met het hele team heftig gevierd. 0-1.

Een aantal goede kansen voor Volharding volgde op de openingstreffer. Een schot van Lars Spider-Man ging rakelings over. Captain America schoot een bal op de lat na een wervelende actie van the Punisher aan de linkerkant van het veld. Iron man had een paar pegels die net het doel misten. 

Maar ook Helden werd een paar keer gevaarlijk door wat snelle counters. Hulk en Thunderman hadden hun handen vol aan de snelle speler aan hun rechterkant Het was volledig tegen de verhouding in, maar deze snelle "gast" wist toch voor rust Superman Sil 1x te passeren. 1-1.

Rust:

Volharding; klasse, klasse, klasse! Blijf zo spelen Marvels, we hebben ze volledig waar we ze willen hebben. Met de rug tegen de muur op eigen veld. We staan weer te genieten van jullie superkrachten hier langs de kant!

Helden; Deze avengers zijn duidelijk te sterk voor ons, we gaan over op een ander strijdplan. Lange bal naar voren en rennen!

De 2e helft begon en onze super helden waren nu oppermachtig.

34e minuut. Hulk geeft de bal prachtig mee aan Flash. Flash ziet dat Mick Magician vrij voor de goal staat en levert een prima pass af.

De afronding van Magician was fenomenaal en liet de keeper van Helden volstrekt kansloos. De verdiende voorsprong was er nu dan toch voor de super helden van Volharding. 1-2.

Volharding begon nu echt heel goed te spelen. Kans na kans kreeg het, maar het netje werd steeds net niet gevonden. Maar uiteraard hebben super helden altijd een geheim wapen. Op de training deze week werd namelijk een corner ingestudeerd. 

Volharding maakte de 3e goal met het ingezette geheime wapen. Punisher naar Hulk, Hulk naar Flash. Bamm! Zappp! Poefff! 

Flash ramde de bal tegen de binnenkant van de paal binnen. 1-3.

De ban was gebroken. Onze super helden gingen steeds beter spelen en kregen steeds meer kansen en ruimte. Iron man ging alleen op de keeper af in de 47e minuut van de wedstrijd. Helaas kon de keeper zijn inzet keren en bleef de stand van 1-3 op het scorebord staan. Maar in de 50e minuut deed Iron man wat 3 minuten daarvoor niet lukte. Zelfde situatie, maar deze keer was het wel raak. 1-4. 

De wedstrijd zat op slot, Volharding gaf geen krimp meer en trok de overwinning dik verdiend over de streep. 

Mooi voetbal ten toon gesteld en het publiek getrakteerd op een mooie pot voetbal.

Nu alleen aan kop en op naar volgende week!

Dan spelen onze superhelden tegen Ijsselsteyn jo11-1.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding