Geen mobiele telefoons in kleedruimtes

Gepubliceerd op 10 oktober 2019

Beste jeugdleden van Volharding en ouders,

Zoals jullie weten staat sportiviteit en plezier bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan mee met de hedendaagse veranderingen en vernieuwingen en zetten ons als vereniging in om een veilige en sportieve omgeving voor onze leden te creëren. Sommige veranderingen brengen ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee.

Om incidenten die het plezier, veiligheid en privacy bij onze jeugdleden in het gedrang kunnen brengen te voorkomen, is het gebruik van mobiele telefoons in de kleedlokalen vanaf 14 Oktober niet langer toegestaan.

Aanleiding hiervoor zijn berichten in de landelijke media over pestgedrag onder de jeugd, waarbij het maken en verspreiden van intieme foto’s heeft geleid tot zeer onwenselijke situaties.

Binnen Volharding hebben wij hier tot op heden gelukkig nog niet mee te maken gehad en dat willen we graag zo houden. Het is ons streven om voor een veilige sportomgeving te zorgen, daarom hebben wij besloten om deze nieuwe maatregel snel in te voeren.

“Bij schending van deze regel, zal in ieder geval voor bepaalde tijd de toegang tot de sportvelden ontzegd kunnen worden, los van eventueel aanvullende maatregelen”.

De mobiele telefoons kunnen meegenomen worden de kleedlokalen in, echter zullen deze ten aller tijde opgeborgen en uit moeten blijven.

In het bijzonder willen wij de ouders, leiders, coaches en begeleiders van onze jeugdleden verzoeken om duidelijk uit te leggen dat het gebruik van mobiele telefoons in de kleedlokalen vanaf 14 oktober niet langer is toegestaan en het waarom.

Op de toegang tot de kleedlokalen zullen stickers komen om dit aan te geven.

We vertrouwen op uw begrip en steun voor het invoeren van deze maatregel.

Namens hoofdbestuur/jeugdcommissie,

Antwan Bouten