EWC '46 vs Volharding JO11-2 (1-4)

Gepubliceerd op 07 december 2019

"Ongeslagen kampioen geworden in de 2e klasse met soms oogstrelend voetbal"

Vorige week werden de boys van Volharding jo11-2 al kampioen tegen Wittenhorst jo11-2. Vanwege festiviteiten met het team en de fanatieke aanhang is het wedstrijd verslag uitgebleven. De wedstrijd tegen Wittenhorst werd op een moeilijk bespeelbaar veld (vanwege het vroege tijdstip een soort van ijsbaan) met 1-7 gewonnen. 2x Joah, 2x Malcolm, 1x Koen, 1x Mick en 1 eigen doelpunt (edje).

Als team stel je doelen! Doelstelling in het begin van het seizoen, na een stroeve start in de oefenwedstrijden, was plaats 5 in de competitie.

Maar al vroeg bleek dat dit team erg goed met elkaar overweg kon en lekker begon samen te spelen.

Er werden snel stappen gemaakt, de boys pakten in razend tempo dingen op en begonnen te groeien. Individueel, maar ook als team. Na 3 gewonnen bekerwedstrijden werd de doelstelling bijgeschaafd naar plek 3 in de competitie. Na 5 op rij gewonnen wedstrijden in de competitie begonnen we als team te geloven in het kampioenschap. Dat kampioenschap hebben we vorige week dik en dubbel verdiend behaald. Complimenten voor de ploeg. Met af en toe oogstrelend voetbal, goed samenspel en hard werken waren we de beste in de 2e klasse. Met vandaag nog 1 wedstrijd te spelen werd de volgende doelstelling uitgesproken: ongeslagen kampioen worden!

Geen makkelijke klus tegen EWC '34 jo11-1, zij wonnen immers hun laatste 5 wedstrijden op rij en zaten dus net als Volharding JO11-2 in the flow.

De warming up moesten we in de knollentuin achter de kleedlokalen afwerken. De blubber 10cm dik en een bladerdek  waar Jan Nabuurs met zijn bladblazer 2 dagen werk aan zou hebben. De jongens van EWC mochten de warming up gewoon op het veld afwerken waar de wedstrijd gespeeld ging worden  Dit heeft uiteindelijk in ons voordeel uitgepakt. De boys waren nu extra gemotiveerd om EWC op een nederlaag te gaan trakteren!

Opstelling Volharding:

Sil in de goal, Jaydey en Thijs achterin. Op het middenveld Lars, Finn en Joah. Voorin werd gestart met Mick en Levi. Koen en Malcolm vandaag de eerste wissels.

De kersverse kampioenen begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Er werd fel gespeeld, goed gecombineerd en EWC had niks te vertellen op eigen veld. Al snel maakte Mick met een goed schot op goal de openingstreffer. 0-1

Well was nog niet in de buurt van Sil geweest en werd van het kastje naar de muur gestuurd.

Achterin stond het als een huis. Sil, Jaydey en Thijs kozen steeds goed de voetballende oplossing en durfde ook echt te voetballen. Op het middenveld hadden we de regie goed in handen. Lars zat kort op de man, Finn was lekker fel in de duels en Joah dirigeerde het spelletje zoals ie ook de laatste paar weken al deed. Voorin het vroege druk zetten van Levi en Mick zorgde voor de nodige onrust in de defensie van Well.

Volharding combineerde vrolijk verder. Een bal werd onderschept en Volharding ging opnieuw in de aanval. De pass van Levi op Finn was perfect en Finn kon de 2e binnen schieten. 0-2

Het eerste kwart was duidelijk voor Volharding. Maar het 2e kwart werd wat slordig gespeeld. Duels werden maar half aangegaan en de strijd werd wat minder. Combinaties lukten niet meer en EWC kreeg wat kansen. Jaydey en Thijs werden wat meer op de proef gesteld en ook Sil moest wat meer in actie komen om zijn ploeg op de been te houden. De wedstrijd was in deze fase iets meer in balans en met momenten in het voordeel van de gastheren. Toch bleef de 0-2 tot aan de rust op het scorebord hangen.

Rust!

In het 3e kwart kwam EWC tot scoren. Een bal werd niet goed uitverdedigd en kwam in de voeten van een speler van Well. Deze haalde uit en liet Sil het nakijken.1-2

Maar Volharding liet zich niet het veld uit slaan en kwam ijzersterk terug. Met een paar goede aanvallen werd de druk weer opgevoerd. Koen die een paar keer goed langs de man kwam en schoten van Mick en Levi zorgden voor gevaar. Deze fase moest Volharding het verschil gaan maken. De boys begrepen dat maar al te goed. De bal kwam voor de voeten van Malcolm. Vanaf een meter of 12 haalde hij aan de rechterkant van het veld uit op goal. Zijn inzet vloog over de keepster van EWC in de verre hoek. Het gat was weer geslagen. 1-3.

De rood witten hadden nu weer het heft in handen, maar ook Well kreeg kansen. Een bal op de lat zogde voor wat opschudding in de Volharding defensie, maar het hoofd werd koel gehouden. Wederom zocht Volharding de voorhoede. Die werd gevonden. Mick noteerde zijn 2e, want met een harde pegel op goal verschalkte hij de keepster van Well.1-4.

Beide ploegen kregen nog wat kansen, maar in het laatste deel van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De eindstand van 1-4 op het scorebord kwam op het wedstrijdformulier te staan. Ongeslagen kampioen  wat een topprestatie!!

Volgende doelstelling is nu het behalen van de bekerfinale, waar Volharding jo11-2 nu bij de laatste 8 zit.

Voor ons nu winterstop, nog een paar trainingen af te werken, vorm behouden en na de winterstop waarschijnlijk een klasse hoger gaan acteren. We gaan ons best doen

Fout: API koppeling ontbreekt