EVVC - Volharding (1-3) 1-5

Gepubliceerd op 25 november 2018

VINKEL – Volharding is bezig aan een uitstekende reeks wedstrijden. Vanmiddag wonnen de roodwitten de doorgaans moeilijke uitwedstrijd tegen EVVC in Vinkel met klinkende cijfers: 1-5. De in blakende vorm verkerende Tim Brouwer was weer eens de grote man met twee wonderschone treffers en een assist.

Sinds Brouwer begin deze maand terugkeerde in de Volhardingbasis na een maandenlange slepende liesblessure, loopt het als een trein bij de Vierlingsbekenaren. De vier competitie- en bekerduels in de maand november werden allemaal in winst omgezet met de fraaie doelcijfers van veertien voor en drie tegen. Tim Brouwer nam de helft van die productie voor zijn rekening. In de competitie scoorde Brouwer tot dusverre zesmaal. In de vorige voetbaljaargang werd hij clubtopscorer met slechts negen goals in het complete seizoen. Dat belooft wat voor de derby der derby’s tegen SSS’18 komende zondag in Vierlingsbeek. Er is dan zelfs sprake van een echte topper. Volharding klom vandaag namelijk naar de tweede plek op de ranglijst en SSS’18 steeg naar de derde plaats. Beide ploegen hebben inmiddels evenveel punten, slechts het doelsaldo van Volharding is iets beter.

Dat Volharding er aan het eind van de middag zo goed voor zou staan aan de vooravond van de derby, daar zag het na een beroerd begin niet naar uit. De eerste tien minuten werd Volharding overbluft door de fysieke sterke thuisploeg. In de 9e minuut mocht EVVC-linksback Koen Schoones aanleggen voor een corner. Tot zijn eigen verbazing draaide de hoekschop in één keer binnen na miscommunicatie tussen linksachter Kevin Reijnders -die de eerste paal afdekte- en de van een blessure teruggekeerde doelman Roel van Rens: 1-0. Volharding toonde echter -niet voor de eerste keer dit seizoen- veerkracht en draaide de wedstrijd nog voor rust helemaal om. Na een kwartier spelen trapte Mark Blenckers een vrije trap eerst nog op de buitenkant van de paal. Maar daarna kwamen de roodwitten helemaal los. Drie corners leverden even zo vele treffers op. In de 18e minuut kwam een afgeslagen hoekschop bij Tom Kessels terecht. Die bracht de bal opnieuw in, waarna Jasper Lenkens de gelijkmaker tegen de touwen kopte: 1-1. Na een dik half uur schoot Tim Brouwer in vrije positie te gehaast op doel. Tot zijn eigen verbazing kreeg Brouwer een hoekschop, terwijl EVVC-doelman Frank van den Boogaard diens schot toch niet toucheerde. De onterechte corner werd genomen door Mark Blenckers. Die vond bij de eerste paal Tim Brouwer, die de bal werkelijk prachtig met de hak achter Van den Boogaard werkte: 1-2. De van zelfvertrouwen overlopende Brouwer deed het acht minuten later nog even dunnetjes over. Een ingestudeerde hoekschop vanaf de andere kant van Jip Verstegen werd door Brouwer fantastisch in de kruising gejaagd: 1-3. Kas van den Bosch was nog voor rust dicht bij nog een doelpunt voor Volharding, maar diens inzet ging via een EVVC-been naast.

De thuisploeg bleef na de thee vol gaan voor resultaatverbetering. Met erg veel overleg en verzorgd voetbal gebeurde dat echter niet op een overigens zwaar en glad veld. Het gemis van aanvoerder en jarenlang clubtopscorer Gerwin van den Boom deed zich opzichtig voelen bij de Vinkelnaren. Tien minuten na rust deed Mark Blenckers een goede interceptie, waardoor hij alleen op het EVVC-doel af kon gaan. De spelmaker mikte echter jammerlijk naast. Een tijd lang daarna viel er weinig te genieten. Arbiter Paul de Kleine strooide in die periode kwistig met gele kaarten, dat wel: drie voor EVVC en vier voor Volharding. In de 73e minuut viel de beslissing. Tim Brouwer veroverde bij de cornervlag de bal en zette voor op Jasper Lenkens. Die controleerde de bal knap met de borst en vond vervolgens Mark Blenckers, die de linkerbenedenhoek vond: 1-4. Brouwer kreeg daarna een publiekswissel en werd vervangen door Marc van Rens. De gastheren spartelden nog wat tegen en raakten tien minuten voor tijd middels invaller Bart Haerkens nog de paal en hadden bij een scrimmage ook de nodige pech. In de laatste minuut bepaalde Kas van den Bosch de eindstand op 1-5. De Boxmeerenaar  in Vierlingsbeekse dienst kreeg vrije doorgang richting Van den Boogaard na een steekbal van de net ingevallen Guus Cuypers. Volharding bleef daarmee ook in het vijfde uitduel van het seizoen ongeslagen en stoomt op in de tweede klasse H.

Komende zondag om half drie dus de derby der derby’s tegen SSS’18 op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek, de negentiende editie inmiddels. Het wordt weer eens tijd voor een Vierlingsbeekse overwinning. Dik zes jaar geleden, op 1 september 2012, wonnen de roodwitten voor het laatst. In Overloon werd het destijds 3-2 voor Volharding. De totale balans in de derby is ruim in het voordeel van de Overloners. Van de achttien voorgaande duels won Volharding er vier, werd het zes keer gelijk en zegevierde SSS’18 achtmaal. Doelsaldo 31-18 in het voordeel van de ploeg uit Overloon. Werk aan de winkel dus voor Volharding om de balans vanuit Vierlingsbeeks perspectief weer een wat prettiger aanzien te geven.

Karakteristieken

scheidsrechter: Paul de Kleine (Mierlo)

9e min. 1-0  Koen Schoones

18e min. 1-1  Jasper Lenkens