Erp - Volharding (1-1) 2-2

Gepubliceerd op 07 april 2019

ERP – Volharding heeft zich vanmiddag op bezoek bij nummer twee Erp prima hersteld van het echec van vorige week bij hekkensluiter Sportclub Irene (3-2 nederlaag, red.). De equipe van trainer Johan Vullings maakte op het zonovergoten sportpark Den Uil tot twee keer toe een achterstand goed en speelde daardoor knap gelijk bij titelkandidaat Erp: 2-2. Door het gelijkspel blijft Volharding koploper in de derde periode met tien punten uit vier duels. De roodwitten zagen de nieuwe nummer twee in de reguliere stand Real Lunet weliswaar op gelijke hoogte komen in die strijd om die derde periodetitel. Op doelsaldo -dat in de periode wél telt in tegenstelling tot de gewone stand- is Volharding echter nog net wat beter dan de ploeg uit Vught.

Er was vanmiddag niet alleen maar goed nieuws voor Volharding. Tien minuten voor rust verloren de Vierlingsbekenaren rechtsback Thomas Rijn met een zware blessure. De 20-jarige sterkhouder scheurde zijn achillespees finaal af en werd zondagavond al geopereerd. Volharding zal het zeker een half jaar moeten doen zonder Rijn, want dat is gemiddeld de duur van het herstel van zo’n zware kwetsuur.

Ook de aanloop naar het duel met Erp verliep verre van vlekkeloos. Keeper Job Vullings en topscorer Tim Brouwer ontbraken namelijk vanwege ziekte. Meevaller was dan weer dat eerste doelman Roel van Rens na een kleine vier maanden blessureleed wel weer van de partij was deze middag. Jip Verstegen stond voor het eerst sinds 2 december jongstleden ook weer in de startelf.

Voor Volharding betekende het duel tegen Erp de eerste van een reeks loodzware wedstrijden tot het einde van het seizoen, waaronder wedstrijden op verplaatsing tegen de complete top vier. Erp uit is voor Volharding traditioneel altijd lastig. Al na vijf minuten moest Roel van Rens handelend optreden op een kopbal bij de tweede paal van de meest gevaarlijke Erp-aanvaller Rob van Rijbroek. Drie minuten later had Volharding-captain Mark Blenckers vrije doorgang richting Erp-doel na een fraaie steekbal van Nino Janssen. De aanvoerder leek niet in de gaten te hebben hoe vrij hij eigenlijk stond en wist de kans niet te verzilveren. In de 17e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Ruud Hanenberg had aan de linker kant vrije baan richting Volharding-doel en liet Roel van Rens kansloos: 1-0. Volharding toonde veerkracht en vandaag eindelijk ook weer zeer veel strijdlust. Zes minuten na de openingstreffer van Erp stond het alweer gelijk. Wederom werd Mark Blenckers diep gestuurd, ditmaal door Jip Verstegen. Blenckers leek op doel te schieten, maar zijn schot werd een voorzet. Melvin de Klijn was alerter dan een paar Erp-verdedigers en werkte de bal bij de tweede paal vervolgens met een sliding binnen: 1-1. Even later pakte Erp-keeper een gevaarlijk indraaiende vrije trap van wederom Blenckers klemvast. Nadat pechvogel Thomas Rijn het veld had verlaten ten faveure van Nick Joosten kregen de bezoekers nog een goede mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. Marc van Rens zag zijn inzet -weer op aangeven van Jip Verstegen- door Erp-doelman Dennis van Ballegooy gered worden.

Ook na de rust was de eerste kans voor Volharding. Weer Mark Blenckers schoot de bal met links rakelings naast. Even later kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Door verkeerd instappen van de Volharding-defensie stond Emiel van de Sanden op de hoek van de zestien opeens helemaal vrij. Hij maakte met een prachtige lob over Van Rens vervolgens de 2-1. Weer kwam Volharding snel terug en net als in de eerste helft duurde dat precies zes minuten. Wie anders dan Mark Blenckers pegelde de bal tegen de onderkant van de lat. De inzet van Blenckers leek overigens al te zitten, maar de terug stuiterende bal werd daarna voor de zekerheid nog maar  binnen gekopt door Kas van den Bosch: 2-2. Weer twee minuten later zag Marc van Rens zijn poeier op de vuisten van Van Ballegooy uiteen spatten. Daarna zette Erp Volharding behoorlijk onder druk, zonder dat dit leidde tot veel kansen. Invaller Dieuwe van der Heijden was met twee afstandsschoten nog het gevaarlijkste. Ook een zestal corners leverden niets op. In de slotfase had Roel van Rens een prachtige redding in petto op een kopbal van een andere invaller Luuk van der Steen. Ook Volharding had daarna nog een tweetal kansen om te winnen, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest. Zowel Marc van Rens als Nino Janssen raakten de bal in kansrijke situatie maar half, waardoor het bij 2-2 bleef. Een opsteker voor Volharding in de strijd om de derde periodetitel.

Karakteristieken

scheidsrechter: Raymon Karavla (Cuijk)

17e min. 1-0  Ruud Hanenberg

23e min. 1-1  Melvin de Klijn