Emplina - Volharding (1-0) 1-1

Gepubliceerd op 28 oktober 2018

EMPEL – Volharding beloonde zichzelf vanmiddag -net als vorige week- weer niet met een zege. Op bezoek bij Emplina in Empel (een wijk van Den Bosch, red.) speelden de roodwitten met 1-1 gelijk. Na een slechte eerste helft volgde vandaag een goede tweede helft. Vorige week was het precies andersom: een prima eerste helft en een zeer matige tweede.

Er lijkt een schone taak weggelegd voor de nieuwe trainer Johan Vullings om dit Volharding wat stabieler te laten acteren. Het maken van doelpunten blijft daarnaast een grote uitdaging voor de Bekenaren. Iets waar de trainer duidelijk minder invloed op heeft. Spelers met een neusje voor de goal zijn schaars en het scorend vermogen is vaak aangeboren. Leren kan men dit meestal niet. Vandaag bleek dat weer eens overduidelijk. Vooral in de tweede helft kreeg Volharding een aantal fraaie kansen, maar alleen aanvoerder Mark Blenckers schoot tien minuten na rust raak vanuit een vrije trap. Hij is daarmee na zes wedstrijden als middenvelder nu clubtopscorer met twee goals. En dat is veel- zo niet alleszeggend.

De aanval van Volharding blijft zodoende een zorgenkindje. Achterin staat het vrij aardig en wordt er weinig weggegeven, al werd het enige doelpunt van de thuisclub in de 12e minuut wel cadeau gedaan door de wonderbaarlijk snel herstelde Nino Janssen (hij raakte afgelopen donderdag op de training geblesseerd aan zijn enkel en leek het duel met Emplina te moeten missen, maar kon vanmiddag toch starten, red.). Janssen maaide over de bal heen waarna Ingmar Voorhaar namens Emplina eenvoudig de score kon openen: 1-0. Doelman Roel van Rens (20) kon de openingstreffer niet voorkomen, maar hij herstelde zich vanmiddag verder prima na een paar mindere duels. In de 20e minuut keerde de goalie een schot van Bas Mol. De rest van de defensie deed het net als Van Rens naar behoren. Rechtsback Nick Joosten en linkercentrale verdediger Tom Kessels speelde nagenoeg foutloos. De beste speler van het veld was echter gelegenheidslinksback Thomas Rijn (eveneens pas 20 jaar, red.). Hij onttrok zich eigenlijk ook als enige aan de Volharding-malaise in de eerste helft.

In het tweede bedrijf acteerde Volharding een stuk agressiever en zelfbewuster. Het inbrengen van Tim Brouwer voor Marc van Rens hielp hieraan zeker mee. De eerste kans na de hervatting was echter nog voor de thuisclub. Een verdwaalde voorzet van wederom Ingmar Voorhaar belandde in de 51e minuut pardoes op de kruising. Even later werd Brouwer aan de andere kant neergehaald vlak buiten de zestien. Mark Blenckers trapte de vrije trap over de muur binnen als in zijn beste dagen: 1-1. Na een dik uur spelen gooide Roel van Rens zich voor de instormende Bas Mol en voorkwam daarmee een nieuwe achterstand. Daarna werd Emplina aanvallend niet meer gevaarlijk en verzuimde Volharding om zichzelf te belonen voor een goeie tweede helft, deels door pech deels door onkunde in de afwerking. Kas van den Bosch schoot naast na goed voorbereidend werk van Melvin de Klijn. Een prachtige pegel van Mark Blenckers spatte op de lat uiteen. Een kopbal van Nino Janssen had onvoldoende kracht. Melvin de Klijn kon een voorzet van tweelingbroer Jordy niet tot doelpunt promoveren en diezelfde Melvin de Klijn faalde alleen voor Emplina-keeper Tom Stupers. In de extra tijd gebeurde er ook nog van alles, met weer Melvin de Klijn in een hoofdrol. Eerst soleerde hij door de Emplina-defensie, waarna hij stuitte op Stupers. In de 95e minuut liet De Klijn zich vervolgens gaan. Hij werd bij een corner in zijn buik geslagen door een Emplina-verdediger (wat niet werd waargenomen door de overigens prima fluitende scheidsrechter Jordy de Goey uit Best, red.), waarna De Klijn uit frustratie natrapte. Dit zag De Goey wel en toonde de centrumspits daarvoor de rode kaart. De aanvallende opties voor Volharding worden daardoor alweer een stuk minder. Maar eens kijken hoe coach Johan Vullings zijn voorhoede volgende week zondag thuis tegen DAW uit Schaijk gaat neerzetten.

Karakteristieken
scheidsrechter: Jordi de Goeij (Best)
12e min. 1-0  Ingmar Voorhaar
55e min. 1-1  Mark Blenckers