Emplina - Volharding (0-0) 1-0

Gepubliceerd op 29 september 2019

EMPEL – Volharding heeft de zege in de competitieouverture van vorige week tegen Helvoirt (2-1, red.) geen passend vervolg kunnen tijdens de eerste uitwedstrijd van het seizoen. In Empel werd er een compleet onnodige nederlaag geleden tegen medekoploper Emplina: 1-0. Het goed spelende Volharding deed zich ernstig tekort door een behoorlijk aantal dikke kansen om zeep te helpen. Ook scheidsrechter Oscar van Hoof uit Maastricht deed een duit in het zakje. Hij weigerde na een uur spelen een honderd procent penalty te fluiten, nadat Tim Brouwer onderuit werd gehaald terwijl hij onderweg was om de 0-1 te maken.

Daarnaast leek diezelfde Brouwer na 72 minuten daadwerkelijk te scoren, maar zijn inzet werd al dan niet voor de doellijn weggehaald door een Emplina-verdediger. Volharding had vanmiddag in elk geval maar wat graag een VAR gehad om beide omstreden momenten nog eens te kunnen laten toetsen. Los daarvan mochten de roodwitten ook wel degelijk de hand in eigen boezem steken. Met name de van een schorsing teruggekeerde Tim Brouwer –die dus bij beide ‘VAR-momenten’ een grote rol had- had zijn vizier nog niet op scherp staan. Hij had na rust zeker drie keer kunnen, misschien wel moeten scoren. In de eerste helft waren Melvin de Klijn en Nino Janssen ook al een paar keer heel dicht bij een treffer, maar ook hen lukte het niet om doel te treffen. Dat lukte de thuisclub uiteindelijk tegen de verhouding in wel. In de 77e minuut ging de verder prima keepende Roel van Rens namens Volharding in de fout. Hij kreeg een inzet van Olav van Boxtel niet onder controle, grabbelde en invaller Niels Nijbroek kon de bal daarna over de lijn werken: 1-0. Na de late treffer zette Volharding nog een keer alles op alles. Net als vorige week kwam de nog altijd niet geheel fitte Vincent Buijssen nog binnen de lijnen. Buijssen was direct gevaarlijk met een trekbal vanaf de achterlijn, die door Tim Brouwer te gehaast over gepoeierd werd. Zelf was Buijssen in de extra tijd ook nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij zag zijn inzet maar net tot hoekschop verwerkt worden door Emplina-doelman Tom Stupers. Dat bleek het laatste wapenfeit van Volharding, waardoor de Bekenaren de terugreis met de bus naar Vierlingsbeek gefrustreerd en zonder punten moest aanvaarden.

Karakteristieken

scheidsrechter: Oscar van Hoof (Maastricht)

77e min. 1-0  Niels Nijbroek

toeschouwers: 100