DAW - Volharding (1-0) 2-1

Gepubliceerd op 05 mei 2019

SCHAIJK – Volharding is er niet in geslaagd om vanmiddag voor de derde achtereenvolgende week een uitduel te winnen. Het tussendoortje in Schaijk tegen DAW -een inhaalwedstrijd uit de tweede periode- ging onnodig met 2-1 verloren. Voor DAW was het een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. Volharding blijft ondanks het verlies vijfde op de ranglijst.

Volharding-trainer Johan Vullings had vooraf als doel om vanmiddag vooral schadevrij te blijven qua kaarten en blessures. Dit met het oog op de belangrijke laatste drie duels in de strijd om de derde periodetitel. Qua kaarten lukte dat, qua blessures helaas niet. Doelman Roel van Rens moest al na ruim een kwartier afhaken met een schouderblessure, die hij al opliep tijdens de warming up. Hij startte toch en maakte ook nog twee knappe reddingen. Na de tweede kon Van Rens echter niet verder. Hij werd vervangen door de 25-jarige Tim van Doorn, die pas voor de derde keer in zijn carrière minuten mocht maken in het eerste elftal. Ooit eenmaal tien minuten als veldspeler (!) tegen Mierlo Hout en eenmaal een hele wedstrijd in de eerste klasse tegen ZSV. Ook verdediger Rik Lucassen haalde het einde van de wedstrijd niet . Vlak na rust liep hij een hamstringblessure op. Voor hem kwam A-junior Gijs Hendriks in het veld.

Na de sterke openingsfase van DAW waarin Roel van Rens dus tweemaal uitstekend redde en Mark Lamers nog onder een corner door ging, kwam Volharding beter in de wedstrijd tegen de zeer agressief, soms op het randje, spelende thuisploeg. Achtereenvolgens Rick Tissen, Jip Verstegen en aanvoerder Mark Blenckers kregen prima kansen op een Vierlingsbeekse voorsprong. De eerste goal viel echter voor de gastheren. Tien minuten voor rust verdween een knal van afstand van Robyen van der Heijden via de binnenkant van de paal langs de kansloze Van Doorn: 1-0. In de 41e minuut was het ook einde wedstrijd voor DAW-speler Freek van Boekel. Ook bij hem leek een schouderprobleem de oorzaak. Even later soleerde Melvin de Klijn door de DAW-defensie op een manier die deed denken aan zijn treffer tegen SSS’18 van twee weken geleden. Dit keer strandde De Klijn in extremis op DAW-doelman Rick van Aalst. Aan de andere kant nam Nino Janssen zeer veel risico met een tackle in het strafschopgebied, waarbij hij zijn directe tegenstander leek te raken. Scheidsrechter Robbert de Graaf zag er geen strafschop in.

In de tweede helft zakte DAW nog verder in dan het al deed en loerde met anderhalve spits op een uitbraak. Daardoor kon centrale verdediger Tom Kessels zich namens Volharding steeds meer inschakelen in balbezit en dat deed hij prima. Jammer dat de meeste van zijn medespelers er vandaag weinig goeds mee deden. Dat had overigens ook vooral te maken met het vervelende spel van de thuisploeg. Die bleven maar kleine overtredingen maken, waardoor Volharding nauwelijks aan voetballen toe kwam. In de 66e minuut werd Van Aalst bijna verrast door een indraaiende vrije trap van Kevin Reijnders. Een minuut later zeilde een voorzet van Jip Verstegen rakelings naast. De grootste kans was voor Kas van den Bosch. Een kwartier voor tijd  faalde hij echter oog-in-oog met Van Aalst. Even later raakte Corick Megens aan de andere kant met een kopbal de bovenkant van de lat. DAW bleef loeren op uitbraken en Siem van Merwijk profiteerde bijna, maar zijn schoot ging voorlangs. Twee minuten voor tijd viel de beslissing. De fysiek sterke spits Corick Megens mocht vanuit buitenspelpositie op het Volharding-doel afgaan en passeerde Tim van Doorn: 2-0. In de directe tegenaanval maakte Rick Tissen er met een frommelgoal nog wel 2-1 van, maar daar bleef het bij.

Volharding heeft nu een week lang om komende zondag weer een representatief op de been te krijgen, thuis tegen EVVC. Naast de langdurig geblesseerden Stan Duijkers, Thomas Rijn en Marc van Rens is het maar de vraag hoe zwaar de blessures van Roel van Rens en Rik Lucassen zullen blijken te zijn. Topscorer Tim Brouwer is er dan in ieder geval weer bij. Hij ontbrak vandaag vanwege een weekendje weg. Zondag dus de eerstvolgende wedstrijd in de strijd om die derde periodetitel tegen EVVC, dat nog allerminst veilig is. De kans is groot dat het weer een vergelijkbaar potje wordt zoals vanmiddag tegen DAW: veel strijd en weinig goed voetbal. Maar wellicht tovert coach Johan Vullings net als tegen SSS’18 weer iets aparts uit zijn hoed. We laten ons verrassen. Verrassend was immers ook de grote uitoverwinning eerder dit seizoen op EVVC in Vinkel. Op 25 november jongstleden werd het maar liefst 1-5.

Karakteristieken

scheidsrechter: Robbert de Graaf (Venray)

34e min. 1-0  Robyen van der Heijden

88e min. 2-0  Corick Megens