Buijssen weer thuis

Gepubliceerd op 22 juni 2019

VIERLINGSBEEK - Vincent Buijssen (27) keert na vijf terug bij Volharding. De aanvaller wordt herenigd met trainer Johan Vullings en aanvaller Tim Brouwer. "Dat heeft de keuze voor mij een stuk makkelijker gemaakt"  Buijssen had over belangstelling niets te klagen. Er waren meerdere clubs die de aanvaller wilde inlijven.

Buijssen speelde de laatste vijf jaar met Gemert en Woezik in de hoofdklasse, dus een stap naar de eerste klasse lag meer voor de hand. "Dat zou je zeggen maar mijn gevoel lag toch meer bij Volharding. Hoofdtrainer Johan Vullings is een vriend van me en vroeg me al langere tijd om terug te keren." Nadat Buijssen als B-junior afviel bij VVV verkaste hij naar Volharding waar hij tot 2014 bleef om vervolgens naar Gemert te gaan. "Nu ben ik weer terug. Mede vanwege Johan. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat Tim Brouwer is gebleven. Een fijne kerel en een goede spits." Buijssen is duidelijk over zijn ambitie. "Ik wil met Volharding voor de titel gaan. Dat moet mogelijk zijn". De afgelopen twee seizoen speelde hij bij Woezik. "Dat waren geen fijne jaren. In het eerste seizoen werkte ik samen met Ton Kosterman, die moest stoppen vanwege hartproblemen. Uiteindelijk zijn we gedegradeerd. Het afgelopen seizoen werd onze nieuwe trainer al snel ontslagen. Er was altijd wat bij Woezik." Buijssen is ook actief als zaalvoetballer bij Inter'80, dat uitkomt op het derde niveau.  In Blerick speelt hij onder anderen samen met Marco Daniels en Daan Verlijsdonk, spelers van Wittenhorst. De club die lange tijd Buijssen leek binnen te hengelen. "Een mooie club met een goede trainer in de persoon van Ton Kosterman. Ik heb er echt over nagedacht om naar Wittenhorst te gaan, maar mijn hart klopt nog altijd voor Volharding. Dit voelt gewoon als thuiskomen."

Bron: VIA Venray