Berghem Sport - Volharding (0-0) 1-2

Gepubliceerd op 18 november 2018

BERGHEM – Volharding deed vanmiddag uitstekende zaken door Berghem Sport in eigen huis met 1-2 te verslaan. Door die verdiende zege –op een volwassen manier uitgespeeld- steeg de equipe van trainer Johan Vullings naar de vijfde plek op de ranglijst. Net als de andere regioclubs Vianen Vooruit (4e) en SSS’18 (6e) heeft Volharding nu twaalf punten uit acht duels verzameld, slechts twee minder dan nummer twee in de stand Erp. Koploper Helvoirt pakte vandaag de eerste periodetitel en heeft vier punten voorsprong op Erp.

Volharding liet vandaag zien, dat men een kwalitatief redelijk brede selectie heeft. Bij het viertal geblesseerden Job Stevens, Rik Lucassen, Melvin de Klijn en Rick Tissen voegden zich vandaag ook Marc van Rens en doelman Roel van Rens. Coach Vullings zette desondanks een representatief elftal neer en de spelers stelden hun trainer niet teleur. Zo keerde Job Vullings terug in de goal en stond ook Jasper Lenkens voor het eerst dit seizoen in de basis als linkeraanvaller.

Bij de tegenstander van hedenmiddag promovendus Berghem Sport stond een berg aan ervaring in het veld. Het drietal aanvoerder Dave Eveleens (38 jaar) en de aanvallers Donny van Herpen (36) en Bram Kappen (34) hebben allen meer dan honderd wedstrijden op hoofdklasse niveau in de benen en weten dus van wanten in het amateurvoetbal.

De thuisploeg begon met een 5-3-2 systeem aan de wedstrijd en daar had Volharding met name in de eerste helft zichtbaar moeite mee. Het leverde een gelijkopgaande wedstrijd op met weinig opwinding voor de beide goals. Zowel Berghem als Volharding kregen slechts één echte kans voor rust. Na een half uur schoot de wederom goed spelende Volharding-captain Mark Blenckers over na een fraaie aanval met Kas van den Bosch en Jip Verstegen in de hoofdrol. Drie minuten laten kopte Bram Kappen rakelings naast op aangeven van Donny van Herpen.

Ook na de thee bleef het duel aanvankelijk in evenwicht en leek het lange tijd een typische 0-0 wedstrijd. Tot het moment dat de pas 19-jarige Berghem Sport-keeper Joep Hoefnagels in de fout ging. In de 68e minuut landde een uittrap van de doelman voor de voeten van Kas van den Bosch. Die had aan de rechterkant vrije doorgang en speelde op het juiste moment breed naar Tim Brouwer, welke geen enkele moeite had om de 0-1 aan te tekenen. Van den Bosch en Brouwer hebben momenteel duidelijk een goede klik. Het was al de vijfde goal in de laatste drie duels van Brouwer en Van den Bosch bereidde vier doelpunten voor tijdens deze wedstrijden. Na de openingstreffer van Volharding viel de organisatie en de discipline bij Berghem Sport helemaal weg en daar wisten de bezoekers wel raad mee. In de 73e minuut stuurde Mark Blenckers Kas van den Bosch diep en die verschalkte Hoefnagels opnieuw: 0-2. Even later miste Van den Bosch een dikke kans op aangeven van Tim Brouwer. Brouwer zelf joeg nog een bal naast na een fraaie steekbal van invaller Kevin Reijnders. De Volharding-defensie onder aanvoering van goalie Job Vullings en het sterke centrum Nino Janssen/Tom Kessels, gaf gedurende de hele wedstrijd nauwelijks iets weg. Toch bracht de thuisclub de spanning vlak voor tijd nog even terug toen Jordi Verhagen geheel vrijstaand kon binnen koppen: 1-2. Verder kwam Berghem Sport echter niet meer, waardoor Volharding verdiend de drie punten mee huiswaarts kon nemen richting Vierlingsbeek.

Volgende week speelt Volharding opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal in Vinkel tegen EVVC. Met het oog op de derby der derby’s een week later in eigen huis tegen SSS’18 zou een nieuwe driepunter voor Volharding zeer welkom zijn. Voorlopig zijn de roodwitten buitenshuis nog altijd zonder nederlaag dit seizoen.

Karakteristieken

scheidsrechter: Robbert de Graaf (Venray)

68e min. 0-1  Tim Brouwer

73e min. 0-2  Kas van den Bosch