Al honderd verschillende doelpuntenmakers bij Volharding-senioren

Gepubliceerd op 17 april 2019

De Volharding-seniorenteams (inclusief de Veteranen) bereikten afgelopen zondag 14 april een bijzondere mijlpaal. De honderdste speler voegde zich namelijk bij de lijst met doelpuntenmakers van het lopende seizoen. Of eigenlijk moeten we speelster zeggen: Sascha van Well van Volharding VR2 schoot zichzelf namelijk met 2 doelpunten tegen het eerste vrouwenteam van Oostrum meteen naar een gedeelde 48e plaats op de ranglijst.

Helemaal bovenaan deze lijst strijden Jill Hermanussen (Volharding VR1, 20 doelpunten) en Nard van Dooren (Volharding 5, 19 doelpunten) om de topscorerstitel van deze voetbaljaargang. Of zou de rest van de top-10 (allen al 10 keer of vaker gescoord) nog een gooi naar de Gouden Schoen gaan doen? We houden het de komende weken scherp in de gaten!

De honderd verschillende doelpuntenmakers maakten overigens samen 391 doelpunten. Daarnaast gaven de verschillende tegenstanders van de Volharding-teams nog 9 keer de bal het laatste zetje in het voor hen verkeerde doel, waardoor het totaal aantal gescoorde doelpunten door de Volharding-senioren na dit weekend op precies 400 staat. Kijkend naar het aantal nog te spelen competitiewedstrijden (ruim 50) en het gemiddelde aantal gescoorde doelpunten per wedstrijd (2,40) moet het dus mogelijk zijn om over de 500 doelpunten te gaan!

De cijfers en statistieken per team zijn uiteraard te bekijken in het onderling klassement op de website.