• Hervatten trainingen pupillen en junioren

  23 apr 2020
 • Beste leden,

  Wat betekenen de nieuwe corona-maatregelen van het kabinet voor Volharding? Duidelijk is dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om jeugd georganiseerd en beheersbaar te laten voetballen bij onze club. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 15 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

  Wanneer Volharding de deuren heropent voor de jeugd, is afhankelijk van de gemeente en de club. Deze week gaat het jeugdbestuur, coördinatoren, trainers en leiders een plan opstellen. In overleg met de gemeente hopen we met dit protocol om op korte termijn de trainingen van de pupillen en junioren een invulling te kunnen geven.

  Dit protocol hopen we op korte termijn bekend te maken bij de leden. We willen vragen om onze berichtgeving hierover de komende tijd goed in de gaten te houden. Het is belangrijk dat de sport en ons voetbal de komende periode weer laat zien hoe belangrijk wij zijn voor een gezonde samenleving, waarin kinderen veilig en verantwoord kunnen sporten.

  We houden jullie dus op de hoogte.

  Met sportieve groet,
  Jeugdbestuur en bestuur Volharding