• Helvoirt - Volharding (0-2) 1-2

  2 feb 2020
 • HELVOIRT – Het geplaagde Volharding heeft vandaag uitstekende zaken gedaan. Op bezoek in Helvoirt werd de gelijknamige ploeg van die plaats in een zware zespuntenwedstrijd verdiend met 1-2 verslagen, waardoor men aansluiting blijft houden met de grote middenmoot. Dit resultaat kwam tot stand met de jongste basiself ooit in de geschiedenis van de Vierlingsbeekse vereniging (22,4 jaar gemiddeld, red.). Volharding staat na vandaag gelijk met Helvoirt en Real Lunet. De roodwitten staan twaalfde, maar het verschil met de nummer drie in de stand EVVC bedraagt maar vijf punten. Het wordt met het jaar spannender in de tweede klasse H.

  De aanloop naar het duel met Helvoirt verliep allerminst vlekkeloos voor Volharding. Na het op dit moment storende bekertussendoortje (Volharding won afgelopen donderdag na strafschoppen van de reserves van UDI’19, red.) bleken Rick Tissen en Melvin de Klijn niet ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen. De Klijn voegde zich in de ziekenboeg bij zijn ploeggenoten tweelingbroer Jordy de Klijn, Kas van den Bosch, Rik Lucassen (hij werd vandaag 25 jaar, red.), Tim Brouwer, Nick Joosten en Gijs Timmermans. Rick Tissen zat wel op de bank, maar gold alleen in grote nood als spelend alternatief vanmiddag.

  Vooraf had Volharding het allerminst erg gevonden als het duel in Helvoirt zou worden afgelast. Aangezien Helvoirt geen al te best grasveld heeft en vaak snel noodgedwongen hun thuisduels er uit gooit, leek de vele regen van de afgelopen week als een zegen te komen voor de Vierlingsbekenaren. Opvallend genoeg ging de wedstrijd gewoon door, hoewel een drietal andere wedstrijden in de tweede klasse H wel gecanceled werden. Sterker nog: Helvoirt 2 speelde op het hoofdveld voorafgaande aan de confrontatie tussen Helvoirt en Volharding. De scheidsrechter van dienst bij de Helvoirtse reserves staakte de wedstrijd tijdens de rust vanwege de gestaag vallende regen en het als maar slechter wordende veld. De arbiter bij Helvoirt-Volharding de heer Pim van Kuijk uit Tilburg keurde het veld echter grondig en vond dat er wel gewoon gespeeld kon worden. “De bal rolt, de bal stuitert en er is geen gevaar voor de spelers”, zo liet de leidsman optekenen. “Het is wel zwaar en vettig, maar er blijft geen water op staan”. Gelukkig voor alles en iedereen hield het vlak voor de wedstrijd op met regenen en konden beide teams er voor gaan.

  Zoals gezegd speelde Volharding vanmiddag met het jongste team ooit: Brent Achten, Tim Martens en Tim Michiels (18); Lars van Treek (19); doelman Roel van Rens, Nino Janssen en Thomas Rijn (21), Rens van Lanen (24); Tom Kessels (25), Vincent Buijssen (28) en de hoeder van de jonge honden captain Mark Blenckers (34). Onder het toeziend oog van de ijverig schrijvende Berghem Sport-trainer William van den Burgt (de tegenstander van Volharding volgende week, red.) speelde het jeugdige Volharding een prima eerste helft en leverde de ploeg van coach Johan Vullings een puike teamprestatie. De roodwitten begonnen goed aan de wedstrijd. Al na negen minuten opende Volharding de score. Een mooi gekruld schot van de uitstekend spelendeTim Michiels (ook al trefzeker tegen UDI’19 2 afgelopen donderdag, red.) verdween in de rechterbenedenhoek langs Helvoirt-keeper Walter Vromans: 0-1. Twee minuten later joeg Max Meyer namens de thuisclub de bal naast in de eerste de beste tegenstoot. In de 34e minuut liet de Helvoirtse doelman de bal los, waarna Tim Michiels kon afwerken. Helaas voor hem en Volharding had hij teveel ‘Rücklage’ waardoor het leder over het doel ging. Drie minuten later verdubbelde Volharding de voorsprong. Aanvoerder Mark Blenckers mikte een vrije trap van een meter of vijfentwintig haarfijn in de kruising: 0-2. In de laatste vijf minuten voor rust kregen beide ploegen nog een paar prima kansen. Wederom Max Meyer kopte vrij voor doel naast. Tim Martens schoot via de vingertoppen van Vromans over. Volharding-goalie Roel van Rens redde tot tweemaal toe op inzetten van Mart van de Sande en Menno van Hattum. Opnieuw Tim Martens ging alleen door, maar werd ternauwernood nog gestuit door centrale verdediger Stijn van Gils. Knokkend voor elke meter hield Volharding stand en ging met een meer dan terechte voorsprong de kleedkamer in.

  Er leek in de tweede helft dan ook weinig aan de hand voor de Bekenaren, maar dat veranderde na vijf minuten spelen. Rens van Lanen deelde onder de ogen van scheidsrechter Van Kuijk een elleboogje uit en kon inrukken. Vanaf dat moment was het credo voor Volharding: tegenhouden en volhouden. Dat deed de jonge equipe van Johan Vullings met verve. Er werd een strijd en passie tentoon gespreid, welke bij Volharding nog al eens ontbreekt wanneer het voetballend niet loopt. De twee centrale verdedigers Nino Janssen en Tom Kessels gingen voorop in de strijd en ook captain Mark Blenckers liep zich het snot voor de ogen. Net als alle andere veldspelers overigens karakter toonden na het wegzenden van Van Lanen. Helvoirt creëerde bijzonder weinig met een man meer en Volharding gaf ook nagenoeg niets weg. Ook een driedubbele wissel aan Helvoirt-zijde bracht nauwelijks verbetering bij de thuisploeg. Toch moest Volharding een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer slikken. Rico de Laat bracht de spanning terug uit een hoekschop: 1-2. Even later schoot diezelfde De Laat in het zijnet. In de 81e minuut ging Vincent Buijssen op zijn directe tegenstander af en die leek hands te maken, maar Van Kuijk zag het niet. Een minuut later werden de personele verhoudingen in het veld weer hersteld. Tim Michiels werd in doorgebroken positie onderuit gehaald door Koen van Asseldonk. Leidsman Van Kuijk kon niets anders doen dan ook Van Asseldonk naar de douche te sturen. Michiels moest het sowieso ontgelden, want een minuut na de rode kaart ontsnapte Helvoirt-aanvoerder Roel Pullens aan zijn tweede gele kaart nadat hij Michiels vol op de enkel raakte. De aanvaller uit Wellerlooi (vorig seizoen 35 keer doeltreffend in de vijfde klasse, red.) moest zich uiteindelijk vlak voor tijd met kramp laten vervangen. Gelukkig voor hem en heel Volharding hielden de Vierlingsbekenaren daarna stand en werden de drie punten na het eindsignaal uitbundig gevierd.

  Karakteristieken

  scheidsrechter: Pim van Kuijk (Tilburg)

  10e min. 0-1 Tim Michiels
  37e min. 0-2 Mark Blenckers
  74e min. 1-2 Rico de Laat

  toeschouwers: 125

  gele kaarten: Roel Pullens (Helvoirt); Mark Blenckers en Nino Janssen (beiden Volharding)

  rode kaarten:

  50. Rens van Lanen (Volharding) vanwege uitdelen elleboogje

  82. Koen van Asseldonk (Helvoirt) vanwege onderuithalen doorgebroken tegenstander

  Opstelling Volharding: Roel van Rens; Lars van Treek, Nino Janssen, Tom Kessels, Thomas Rijn (67. Gijs Hendriks); Rens van Lanen, Brent Achten, Mark Blenckers; Tim Martens (73. Rens ten Brinke), Tim Michiels (88. Guus Cuijpers), Vincent Buijssen