• Gijs Creemers terug bij Volharding

    13 mei 2022
  • Gijs Creemers (25) keert terug bij Volharding. De voetballer uit Siebengewald speelde in zijn jeugdjaren een seizoen in de C-jeugd van de Vierlingsbeekse club. Met ingang van het nieuwe seizoen gaat hij de roodwitte clubkleuren weer verdedigen.

    Creemers voetbalde ook in de B- en A-jeugd van De Treffers in Groesbeek, maar keerde daarna terug naar de club waar hij zijn voetballoopbaan begon: Stormvogels’28. Na vijf jaar in het eerste team van de Siebengewaldse voetbaltrots gevoetbald te hebben, Stormvogels’28 speelt momenteel in de vierde klasse, wil hij nog een keer de uitdaging op een hoger niveau aangaan. “Ik ben nu 25 jaar. Als ik het nu niet doe, is die kans voorbij. Omdat ik de club goed ken, ook mijn oudere broer Thomas speelde een aantal jaren met veel plezier bij Volharding, was die keuze niet moeilijk. De contacten zijn ook altijd gebleven.”

    Creemers, van beroep logistiek engineer bij Essity in Heijen, kan zowel centraal als rechts in de verdediging spelen. “Maar bij Stormvogels heb ik ook als verdedigende middenvelder en zelfs als spits gespeeld. Daar doe ik niet moeilijk over.” Met een lach: “Als ik maar speel. Bij Volharding waren ze ook op zoek naar een speler die op meerdere plekken kan spelen, dus dat komt goed uit. Ik ga nu eerst het seizoen bij Stormvogels netjes afmaken, maar heb ook al zin in het nieuwe seizoen bij Volharding.”