• EVVC - Volharding (1-0) 1-2

11 okt 2020
  • VINKEL – Volharding boekte vanmiddag een knappe overwinning op bezoek bij het traditioneel altijd lastige EVVC in Vinkel. Een 1-0 achterstand bij rust werd na de thee knap omgebogen door de jonge Vierlingsbeekse equipe van trainer Johan Vullings: 1-2. De winst van Volharding kwam vandaag tot stand met een elftal van 22 jaar gemiddeld. Het fysiek sterke EVVC kon met een gemiddelde leeftijd van 27,5 jaar bogen op veel meer ervaring. Dat geeft de zege daarom extra cachet. Daarnaast speelden de Vierlingsbekenaren de laatste 25 minuten zelfs met een man minder na een rode kaart van benjamin Brent Achten (18). Daarmee werd Achten iets te zwaar bestraft. Gelukkig voor hem trokken zijn teamgenoten de wedstrijd daarna toch over de streep. Volharding klimt door de zege naar de vijfde plek op de ranglijst.

Bij Volharding ontbrak vandaag de nodige routine. Captain Mark Blenckers (34) en Jordy de Klijn (25) ontbreken al langer vanwege blessures. Tegen EVVC was ook reserveaanvoerder Vincent Buijssen (29) geschorst afwezig. Daar voegde zich ’s ochtends voor de wedstrijd ook linksback Gijs Hendriks (20) nog gekwetst bij. Op het stille sportpark De Zwaan in Vinkel kon je een speld horen vallen. Alleen de overigens goed fluitende scheidsrechter Jack Brummer uit Roosendaal was verbaal nadrukkelijk aanwezig. Elke beslissing begeleidde hij van het nodige, duidelijk horende commentaar. Al na negen minuten spelen toonde Brummer de altijd fysiek spelende Vinkelnaren de eerste gele kaart aan Falko van der Rijt. Diezelfde Van der Rijt zorgde al na zeventien minuten voor een voorsprong van de thuisclub. Een vrije trap van EVVC-aanvoerder Gerwin van den Boom smoorde onderweg, waarna de pal precies voor de voeten van Van der Rijt belandde en die had vervolgens geen enkele moeite om de bal binnen te schuiven: 1-0. Daarvoor had Volharding overigens al tweemaal kunnen scoren via centrumspits Melvin de Klijn. Eerst schoot de tweelingbroer van de geblesseerde Jordy rakelings naast en daarna redde EVVC-doelman Thijs van den Hanenberg knap met zijn voeten. Vijf minuten de openingstreffer was Volharding al dicht bij de gelijkmaker. Linkerspits Tim Martens schoot echter kiezelhard op de vuisten van Van den Hanenberg. In de 29e minuut redde zijn collega aan de andere kant Roel van Rens ten koste van een corner op een volley van Edgar Glaudemans. Direct daarop werd Melvin de Klijn hard onderuit getrapt door Pim van der Doelen, die met geel niet mocht klagen. Erger nog was dat De Klijn niet verder kon en moest worden vervangen door Kas van den Bosch. Amper in het veld was Van den Bosch al bijna trefzeker. Zijn inzet werd echter ternauwernood gered door Van den Hanenberg. De laatste tien minuten voor rust ging het vervolgens op en neer. Gelegenheidsaanvoerder Nino Janssen gleed de bal namens Volharding bij de tweede paal maar net naast. Lars van Treek greep goed in toen Gerwin van den Boom aan de andere kant dreigend leek te worden. Roel van Rens redde daarna nog op een voorzet van doelpuntenmaker Van der Rijt.

Vrij snel na de hervatting kwamen de bezoekers uit Vierlingsbeek verdiend op gelijke hoogte. Het gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’ deed opgeld bij die gelijkmaker. Nino Janssen kopte eerste op de lat, waarna Luuk Rühls’ kopbal van de lijn werd gehaald. In derde instantie schoot invaller Kas van den Bosch wel raak: 1-1. Even later schoot Gerwin van den Boom maar rakelings naast na een op dat moment zeldzame uitval van EVVC. Op het uur ging Volharding er op en er over. Een voorzet van linksback Thomas Rijn werd door Rens van Lanen over de vergeefs graaiende Thijs van den Hanenberg heen in het doel gekopt: 1-2. Toen direct daarna captain Van den Boom met een hamstringblessure naar de kant moest leek de angel wel uit het EVVC-spel te verdwijnen. In de 65e minuut verzuimde Volharding het duel in het slot te gooien. Een steenharde vrije trap van Tom Kessels werd nog wel tegen gehouden door Van den Hanenberg, maar de bal landde vervolgens panklaar voor de helemaal vrijstaande Rens ten Brinke. Ten Brinke kopte op het oog ook goed en zuiver naar de grond, maar de bal stuiterde te hoog op waardoor het leder net over de lat op het dak van doel belandde. Een minuut later stond Volharding opeens met tien man. Scheidsrechter Brummer vond dat Brent Achten veel te hard inkwam op zijn tegenstander Pim van der Doelen, die zichzelf -met al geel op zak- ook niet onbetuigd leek te laten. Achten kreeg rood, Van der Doelen kwam er mee weg. Met een numerieke minderheid was het voor Volharding daarna vooral zeer hard werken en tegenhouden. Met alleen nog de eenzame maar razendsnelle Tim Martens voorin, kwam Volharding er echter nog wel een paar keer goed uit. Martens schoot een keer naast en mikte ook nog een keer voorlangs toen hij net voldoende uit balans werd gebracht door een Vinkelse verdediger. Aan de andere kant gleed René van Santvoort de bal bij de eerste paal rakelings naast en deed Sven de Kinderen koppend bij de tweede paal hetzelfde. Vlak voor tijd maakte Volharding-doelman Roel van Rens zijn fout van vorige week tegen Emplina meer dan goed. De lange doelman maakte een kanonskogel van Sven de Kinderen knap onschadelijk en redde daarmee de drie punten voor de moe gestreden Vierlingsbekenaren.

Karakteristieken
    scheidsrechter: Jack Brummer (Roosendaal)
    17e min. 1-0 Falko van der Rijt
    48e min. 1-1 Kas van den Bosch