• EHC/Heuts - Volharding (0-0) 3-1

  5 mrt 2023
 • HOENSBROEK – Koploper Volharding ging vanmiddag in Hoensbroek pijnlijk onderuit tegen hekkensluiter EHC/Heuts: 3-1. Het was de eerste nederlaag voor de equipe van trainer Jan Pruijn sinds 20 november 2022, uit bij Minor (1-0, red.). Door de nederlaag verzuimde de Vierlingsbekenaren de tweede periodetitel binnen te halen. De roodwitten blijven de ranglijst in de reguliere stand overigens wel aanvoeren, omdat de nummers twee, drie en vier in de stand allemaal gelijk speelden.

  Dat Volharding een moeilijke middag zou krijgen, stond vooraf al wel vast. Rode lantaarndrager EHC/Heuts -dat zich in de winterstop fors versterkte met vier Franstalige Belgen- haalde immers vijf punten uit de laatste drie duels. Dat signaal leek bij Volharding echter onvoldoende doorgedrongen. De Bekenaren begonnen niet al te scherp en beleefden feitelijk een collectieve offday.

  In de eerste helft was de thuisclub al de betere ploeg, maar tot doelpunten leidde dat niet. Volstrekt tegen de verhouding in, kwam Volharding na een dik uur spelen op voorsprong. Het was Vincent Buijssen, die de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg en zijn zestiende treffer van het seizoen binnen schoot: 0-1. Een kleine tien minuten later had Buijssen het duel kunnen beslissen. Vrij voor EHC-doelman Collin van Eijk schoot hij te gehaast over, mede onder invloed van het hobbelige veld. Het bleek uiteindelijk een dure misser, want in de laatste tien minuten draaiden de gastheren het duel nog helemaal om. In de 82e minuut soleerde Ceylan Amory door de Volharding-defensie en verschalkte hij ook keeper Bono Barten: 1-1. Drie minuten later counterde EHC via Tom Haroun Hajjaji naar 2-1. En in de laatste minuut strooide Diego Gommans nog wat extra zout in de Vierlingsbeekse wonden door via de paal de eindstand op 3-1 te bepalen.

  Volgende week krijgt Volharding een herkansing in de strijd om de tweede periodetitel. Bij winst volgende thuis tegen De Ster uit Stein is die titel alsnog voor de roodwitten. Afhankelijk van de andere uitslagen kan daarvoor zelfs een gelijkspel al voldoende zijn. Volharding heeft nog wat goed te maken tegen nummer acht in de stand De Ster. In de heenwedstrijd leed Volharding eerder dit seizoen namelijk de grootste van de drie nederlagen deze voetbaljaargang: 5-1.

  Klik hier voor de foto's (Pieter Jenniskens)

  Karakteristieken
  scheidsrechter: Luuk Hendrix (Hooge Mierde)
  61e min. 0-1 Vincent Buijssen
  82e min. 1-1 Ceylan Amory
  85e min. 2-1 Tom Haroun Hajjaji
  90e min. 3-1 Diego Gommans
  toeschouwers: 100
  gele kaarten: Collin van Eijk (EHC/Heuts); Sven Jenniskens, Luuk Rühl en Rens ten Brinke (allen Volharding)
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek, Nino Janssen, Tom Kessels, Jens Biersteker; Mark Blenckers, Brent Achten, Rens ten Brinke; Luuk Rühl (46. Sven Jenniskens), Vincent Buijssen, Sharif Tah (71. Tim Martens)