• EGS JO13-1 - ST Volharding/Sambeek

27 sep 2020
  • Ruststand 0-2
    Eindstand 2-3

Op het krakkemikkige sportpark van GVV Grave, waar ik 40 jaar geleden nog mijn wedstrijdjes speelde met het urste van mijn jeugdliefde Sambeek, moesten we vandaag aantreden voor de 2e wedstrijd van dit nog prille seizoen.

Op de trainingen afgelopen week spatte de gretigheid er vanaf bij onze jongens, zodat het wekelijks steeds moeilijker wordt om spelers duidelijk te maken dat ze als wisselspeler moeten starten.

Al na 2 minuten was Finn niet zelfzuchtig en gaf Koen een niet te missen kans, die vakkundig werd verzilverd. Voor de pauze was Volharding heer en meester en na de 0-2 van Djiro leek er oo geen vuiltje aan de lucht.

Toch zag je de gemakzucht in het team sluipen en geheel verdiend kwam de sportieve tegenstander terug tot 2-2. Door 2 onhoudbare tegentreffers waar zelfs onze sluitpost Siem geen antwoord op had. Met nog een minuut op de klok leken de punten broederlijk te worden verdeeld, maar daar dacht onze alleskunner Felix anders over. Na een snel genomen free-kick van Luc verlengde Finn de bal en stiftte Felix de bal over de aan de grond genagelde keeper van de thuisclub.
    Meteen hierna floot de uitstekend fluitende leidsman voor de laatste maal. Na 2 wedstrijden hebben we nog steeds de maximale score van 6 punten

Sommige jongens zien de platte kar al voorbij komen en dus is het de taak van de trainers de jongens deze week met beide voeten op aarde te zetten. Natuurlijk laat de technische staf de teugels niet vieren en wordt er weer 100% inzet gevraagd.

Op naar wedstrijd 3, volgende week spelen we thuis tegen DSV JO13-1

Kom op tijd, want vol is vol