• EFC - Volharding (0-1) 0-1

  23 okt 2022
 • EERSEL | Volharding heeft zich prima hersteld van de oorwassing tegen De Ster van afgelopen week. In een waar kansenfestijn in Eersel wonnen de gasten zondag door een vroege goal van Tim Martens met 0-1 van subtopper EFC en mogen zich zelfs (tijdelijk) koploper van de eerste klasse C noemen.

  Dat na 90 minuten voetbal niet 4-4, maar 0-1 op het scorebord stond op sportpark De Dieprijt, mag gerust een klein wonder heten. Beide ploegen speelden vol op de aanval en het regende kansen aan beide kanten van het veld. Vincent Buijssen was voor rust het dichtste bij een tweede treffer, maar hij vond met een knappe lob de deklat boven Jesse Theuws.

  Doelpuntenregen
  Ook aan het begin van de tweede helft had de Volharding-spits moeten scoren, maar 1-op-1 met Theuws kon de EFC-doelman redden. Invaller Luuk Rühl was eveneens dichtbij een doelpunt, maar hij schoot naast. Doordat de tweede treffer uitbleef en EFC voetballend niet minder was aan Volharding, dreigde de ploeg van trainer Jan Pruijn alsnog het deksel op de neus te krijgen. Ondanks drie grote kansen voor de thuisploeg en enkele hachelijke momenten voor de goal van Bono Barten, bleef de 0-1 echter gehandhaafd.

  Koppositie
  Met tien punten uit vijf wedstrijden gaat Volharding aan kop in de eerste klasse C. Daaronder staan drie ploegen met negen punten. EFC, dat zelf bij winst de koppositie had gepakt, staat op plek vijf met acht punten. Op zondag 30 oktober speelt Volharding thuis tegen ZSV, de werkgever van oud-Volharding-coach Johan Vullings.

  bron: Martijn Schwillens, Kliksport