• Eerste periode prooi voor Volharding 5

20 dec 2022
  • Het einde van het jaar is in zicht, en voor alle Volharding-teams is winterstop inmiddels begonnen. Dit betekent dat de eerste periode in het onderling klassement al even ten einde is. Hoogste tijd dus om de winnaars van de eerste periodetitel nog even in het zonnetje te zetten!

De eerste periode, lopend van september t/m november, werd na een spannende ontknoping gewonnen door Volharding 5. De beste papieren waren bij het ingaan van het laatste wedstrijdweekend voor Volharding 2, die bij een overwinning op het tweede elftal van Sparta '25 de periodetitel hadden binnengesleept. Ut twed ging echter met 3-1 onderuit in Beek en Donk, waardoor het team van coaches Rijnen en Heuijerjans dankzij een 3-0 thuiszege tegen Ysselsteyn 4 er met de periodeprijs en het bijbehorende rondje voor het team vandoor ging. Wie weet houdt Volharding 5 de titelrace vol en kan aan het einde van het seizoen de platte kar uit de schuur gereden worden!

Tot slot nog een snelle blik op de lijst met doelpuntenmakers. Met ook al een handvol wedstrijden in de tweede periode zien we dat het dringen geblazen is in de bovenste regionen van de lijst. Op een gedeelde eerste plaats staan Bjorn Deenen (Volharding 6) en Rob van Bussel (Volharding 5) met beide 11 doelpunten op de teller. Vincent Buijssen (Volharding 1) staat met 10 treffers op een derde plaats. Kristian Michiels (Volharding 35+, 7 dlp.), Kay van Rhee (Volharding 2, 6 dlp.) en Luuk Thijs (Volharding 6, ook 6 dlp.) maken de top 5 compleet. De strijd om de Gouden Schoen is dus nog lang niet beslist!