• Doelman Bono Barten kiest voor Volharding

4 mrt 2021
  • Bono Barten is na verdediger Teun Jakobs van Meterik de tweede aanwinst van tweedeklasser Volharding. De 24-jarige doelman komt over van derdedivisieclub Gemert, waar hij de afgelopen vier jaar onder de lat stond.

De keeper uit Sint Anthonis zag geen toekomst meer bij Gemert, waar hij afgelopen seizoen zijn basisplek verloor. Hij kon bij de club blijven, maar koos voor een nieuwe uitdaging. “De ambities van Volharding spreken me erg aan”, zegt Barten. “De club heeft een goede naam in het Land van Cuijk als je het bijvoorbeeld hebt over haar organisatie en haar jeugdopleiding en wil graag hogerop. Het is een vereniging met een rijke historie, maar ook met mooie plannen voor de toekomst. Volharding wil terug naar de eerste klasse en komend seizoen minimaal de nacompetitie - en liever nog de titel - pakken. Daar wil ik ze graag bij helpen.”

Barten was drie jaar eerste keus bij Gemert. De doelman kwam in de zomer van 2017 over van vierdeklasser DSV en maakte een stormachtige entree. In zijn eerste seizoen werd hij zelfs verkozen tot speler van het jaar. Met puike reflexen droeg hij bij aan de opmars van Gemert naar de top van de derde divisie zondag. “Natuurlijk is Volharding qua niveau een trapje lager dan Gemert, maar de club is ambitieus en wil binnen haar mogelijkheden op een zo hoog mogelijk niveau voetballen. Met spelers uit de eigen jeugd, maar ook met gerichte versterkingen uit de regio Vierlingsbeek. Daar ben ik er voor komend seizoen dus een van.”

Barten, die aan de HAN in Nijmegen de opleiding tot leraar lichamelijk opvoeding volgt, sprak de afgelopen weken met meer clubs in de regio. “Maar de plannen en het enthousiasme van Volharding spraken me het meest aan. Er komt veel talentrijke jeugd door, de selectie staat voor het grootste deel, en Volharding wil niet halen om te halen. Het streelt me dat ze voor de positie van doelman contact met mij opnamen en uit alles lieten blijken mij er heel erg graag bij te willen hebben. Ook is het zo dat ik bij de club een aantal jongens tref die ik ken, zoals oud-DSV’er Luuk Rühl en mijn oud-HAN-klasgenoot Kas van den Bosch. Ik heb mijn hart gevolgd en denk met Volharding de juiste keuze te hebben gemaakt. Bij Gemert heb ik prachtige jaren gehad, die wil ik ook met Volharding gaan beleven.”

Bij Volharding zijn we maar wat blij met de komst van Barten. "Bono is een doelman met ervaring op derdedivisieniveau. Een uitstekende keeper, die helemaal past in het toekomstplaatje dat we voor ogen hebbenen ook nog eens uit de regio komt. Met Teun en Bono hebben we ons ideaalplaatje voor volgend seizoen bijna rond", zegt Ron Koenen namens de technische commissie.

Bron foto: VV Gemert