• Deurne - Volharding (1-1) 2-2

  21 mei 2023
 • DEURNE – Volharding heeft zich vanmiddag door een 2-2 gelijkspel bij middenmoter Deurne definitief verzekerd van de tweede plaats in de eerste klasse C. De promovendus behaalde daarmee de op één-na-beste klassering ooit in de geschiedenis van de club. Alleen in het seizoen 1995-1996 deden de roodwitten het beter. Destijds werden de Bekenaren kampioen in de eerste klasse en promoveerde men voor de tweede maal in de historie, naar de toen nog hoofdklasse (tegenwoordig is dat de vierde divisie, red.).

  Al met al kan Volharding nu al terugkijken op een fantastisch seizoen. Op pinkstermaandag treedt de equipe van trainer Jan Pruijn in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in eigen huis nog aan tegen kampioen Wittenhorst. Daarna wacht de Soetendaalbewoners nog een prachtig toetje in de vorm van de nacompetitie. Volharding weet nu al dat ze daarin de eerste ronde vrij zijn. Op zondag 11 juni a.s. ontvangen de Vierlingsbekenaren dan een ploeg uit het district noord. Zoals het er nu uitziet heeft Neo uit Borne (Overijssel) daarvoor de beste papieren. De eerste amateurclub van de beide internationals Wout Weghorst en Mats Wieffer heeft twee punten meer dan WVV uit Winschoten (Groningen), waar Klaas Nuninga, Arie Haan en Jan Mulder ooit hun eerste balletje trapten. Neo -net als Volharding afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de tweede klasse- heeft het dus volledig in eigen hand.

  Nog altijd miste Volharding vandaag zeer veel spelers. Toch kwamen de roodwitten uitstekend uit de startblokken. Al binnen acht minuten hadden de bezoekers uit Vierlingsbeek met 0-2 voor moeten staan. Zowel Sven Jenniskens als Tim Martens verschenen alleen voor Deurne-keeper Peter Strijbosch, maar beiden slaagden er niet in succesvol af te ronden. In de tiende minuut werd de thuisclub voor het eerst gevaarlijk. Een kopbal van clubtopscorer Stefan van der Werf werd geweldig gered door Volharding-goalie Bono Barten. Negen minuten later trof Van der Werf wel doel. Met een goede loopactie stond hij na een voorzet opeens helemaal vrij voor Barten en plaatste de bal beheerst in het doel: 1-0. Deurne leek gelijk door te drukken, maar Joris van de Heuvel mikte rakelings naast en Bono Barten pakte een schuiver van Gert Swinkels klemvast. In de 25e minuut viel de gelijkmaker. Jens Biersteker raakte met zijn schot hard het hoofd van Deurne-speler Joris van den Heuvel, die daardoor aangeslagen bleef liggen. De overigens goed fluitende scheidsrechter Killy Mandemakers uit Waalwijk legde het spel niet stil (iets wat volgens de regels bij een hoofdblessure wel volgens de regels zou zijn, red.) en Volharding profiteerde daar optimaal van. Tim Martens soleerde door de Deurne-defensie en prikte raak: 1-1. Het laatste kwartier voor rust was weer voor de gastheren. Nino Janssen moest Bono Barten op de lijn assisteren, een schot van weer Gert Swinkels werd gekeerd door Barten en de sluitpost had ook nog een geweldige reflex in huis op een inzet van Redwan el Idrissi.

  Vrij snel na de hervatting nam Deurne wederom de leiding. Aanvoerder Dennis Groen werd teveel vrij gelaten en had geen enkele moeite om te scoren: 2-1. Aan de andere kant werd de inzet van Vincent Buijssen zodanig geblokt dat de bal ternauwernood over de lat verdween. Stefan van der Werf zag zijn schot namens Deurne voorlangs gaan. Het spel bleef op en neer golven in deze open wedstrijd. Sven Jenniskens maaide vrij voor het doel met zijn mindere rechterbeen over de bal heen. Dennis Groen had de 3-1 op de schoen, maar faalde jammerlijk. Daarna was het weer de beurt aan Volharding, dat nog maar eens aanzette. Een fraai gekruld schot van Jens Biersteker werd tot corner verwerkt door Strijbosch. Een schot van Swinkels teisterde aan de overkant de vuisten van Bono Barten. Tien minuten voor tijd kwam Volharding voor de tweede keer deze middag langszij. Een prachtige voorzet van invaller Steven Wassenaar bereikte Vincent Buijssen. Die kapte beheerst een tegenstander uit en vond de vrijstaande Sven Jenniskens, die simpel de 2-2 kon aantekenen. In de 84e minuut redde Bono Barten maar weer eens op een kans van Stefan van der Werf, door weer heel erg lang te wachten met reageren. Daarna gebeurde er voor beide doelen niets meer. Inmiddels werd namelijk duidelijk dat EFC achter stond bij Wittenhorst en aangezien Volharding met een punt definitief tweede zou worden in de stand en Deurne voldoende had aan een gelijkspel om eersteklasser te blijven besloten beide ploegen het elkaar in het veld niet meer moeilijk te maken. Arbiter Mandemakers zag ook dat er een salonremise in de maak was en floot daarom begrijpelijkerwijze geen seconde later dan nodig voor het eindsignaal.

  Karakteristieken
  19e min. 1-0 Stefan van der Werf
  25e min. 1-1 Tim Martens
  50e min. 2-1 Dennis Groen
  80e min. 2-2 Sven Jenniskens
  scheidsrechter: Killy Mandemakers (Waalwijk)
  toeschouwers: 300
  gele kaarten: Luuk Veeneman en Joris van den Heuvel (beiden Deurne); Tom Kessels (Volharding)
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Thomas Rijn (86. Rick Maassen), Nino Janssen (69. Steven Wassenaar), Tom Kessels, Teun Jakobs (46. Lars van Treek); Mark Blenckers, Rens ten Brinke, Jens Biersteker; Tim Martens, Vincent Buijssen, Sven Jenniskens