• De Ster - Volharding (1-2) 4-2

  20 mei 2024
 • STEIN – Op tweede pinksterdag is de gifbeker voor Volharding eindelijk leeg geraakt. De roodwitten verloren weliswaar voor de zevende keer op een rij, maar door de gunstige resultaten op andere velden zijn de Vierlingsbekaren na vandaag -met nog één duel te gaan- verzekerd van lijfsbehoud in de eerste klasse F.

  Redding op eigen kracht was natuurlijk veel mooier geweest en dat had ook gekund, sterker nog gemoeten. Volharding maakte het zichzelf echter voor de zoveelste keer weer eens onnodig lastig. Bij een verdiende 1-2 voorsprong miste Vincent Buijssen vlak voor rust een strafschop nadat De Ster met tien man was komen te staan. Daarna ging het in de tweede helft alsnog helemaal mis en moesten de Soetendaalbewoners nog drie countergoals slikken ondanks de ontstane numerieke meerderheid. Iets wat na een prima eerste helft met elf tegen elf never nooit had mogen gebeuren. Weliswaar is De Ster dit seizoen met afstand de beste thuisploeg van de eerste klasse F (8 overwinningen, slechts 1 gelijkspel en geen enkele verliespartij, red.), vandaag waren ze rijp voor de slacht geweest als Buijssen de penalty had benut. Het zelfvertrouwen bleek echter andermaal weer erg broos bij het team van scheidend trainer Jan Pruijn.

  Zonder de geblesseerden Nino Janssen, Rens ten Brinke en Sven Jenniskens begon Volharding aan het duel tegen De Ster. Daar kwam al snel Stef van Dijck bij. De centrale verdediger raakte al na een paar minuten geblesseerd aan zijn bovenbeen, maar kon aanvankelijk hinkend en met veel pijn doorspelen. Of het met de kwetsuur te maken had, valt moeilijk te zeggen maar na zes minuten tikte Van Dijck een voorzet van Frank Kamps ongelukkig achter de kansloze Bono Barten: 1-0. Halverwege de eerste helft kon Van Dijck echt niet meer verder en werd hij vervangen door Rick Maassen. Eén van de eerste acties van Maassen was een mooie lange bal op Tim Martens. Martens ging vervolgens de één-twee-combinatie aan met Sam Janssen en rondde beheerst af: 1-1. In de 39e minuut krulde Marco Daniëls Volharding op aangeven van Steven Wassenaar raak en boog daarmee de stand helemaal om: 1-2. Weer drie minuten later duwde Mike Haberland Vincent Buijssen binnen het beruchte zestien metergebied naar beneden. Scheidsrechter Jan Tempelaar uit het verre Dordrecht twijfelde niet, trok de tweede gele kaart voor Haberland en wees resoluut naar de stip. Vincent Buijssen nam zijn verantwoordelijkheid en ging zelf achter de bal staan. De topschutter van Volharding zag zijn inzet echter gekeerd worden door De Ster-keeper Noël Jamin. Achteraf bleek het een kantelpunt in de wedstrijd.

  Al had Volharding ook in het eerste kwartier na rust al snel nog tweemaal kunnen scoren. Een schot van Tim Martens was een prooi voor Jamin en Rick Maassen raakte de buitenkant van de paal. De Ster -dat bij winst definitief vierde zou worden in de eindstand en daarmee verzekerd zou zijn van de nacompetitie- werkte zich met tien man het apenzuur en mikte op de counter tegen het naïef aanvallende Volharding. Via uitbraken stond het na 63 minuten opeens 3-2 voor de gastheren uit Stein. Spits Frank Kamps -de topscorer van de eerste klasse F- maakte met zijn 24e treffer van het seizoen de 2-2 en middenvelder Bob Dukers zorgde al dan niet uit buitenspelpositie voor de 3-2. Het laatste kwartier zette Volharding nog maar eens extra aan om de zevende nederlaag op een rij te voorkomen. Een inzet van Tim Martens werd door Bas Koolen met het hoofd van de lijn gehaald. Een fraaie solo van Vincent Buijssen had een beter lot verdiend en Marco Daniëls mikte niet heel ver naast. Ver in de extra tijd maakte invaller Sam Dukers na een uitbraak er ook nog 4-2 van. Daar bleef het bij, omdat Vincent nog via de doelman en lat overschoot.

  Dat de druk er bij nummer vijf Volharding inmiddels af is na de handhaving in de eerste klasse bleek na afloop tijdens de terugreis per bus. De ploeg vierde feest alsof men kampioen was geworden. Komende zondag mag men in de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Chevremont gaan proberen om de negatieve recordreeks eindelijk te gaan doorbreken en daarmee alsnog positief de zomerstop in te gaan. Naast trainer Jan Pruijn, nemen ook captain Mark Blenckers en Tom Kessels (die vandaag zijn 150e competitiewedstrijd speelde, red.) afscheid van Volharding. Zij zullen de competitie dan ook met een goed gevoel willen afsluiten. Tegenstander Chevremont -nummer acht op de ranglijst- zal daar zeker niet zomaar aan willen meewerken. Om tweeërlei redenen. De Zuid-Limburgers zijn nog niet veilig en moeten de nacompetitie nog zien te ontlopen. Daarnaast zal de ploeg van trainer René Trost (oud-prof van Roda JC, red.) graag revanche willen nemen voor de onwaarschijnlijke 9-1 thuisnederlaag tegen Volharding van 18 februari j.l.

  Karakteristieken
  scheidsrechter: Jan Tempelaar (Dordrecht)
  neutrale assistent-scheidsrechters: André Werrelmann (Heeze) en Jan Geurts (Nederweert)
  6e min. 1-0 Stef van Dijck (eigen doelpunt)
  32e min. 1-1 Tim Martens
  39e min. 1-2 Marco Daniëls
  59e min. 2-2 Frank Kamps
  63e min. 3-2 Bob Dukers
  94e min. 4-2 Sam Dukers
  toeschouwers: 200
  gele kaarten: Mike Haberland 2x (De Ster)
  rode kaart: 42. Mike Haberland 2x geel (De Ster)
  Bijzonderheid: 43. Vincent Buijssen (Volharding) ziet zijn strafschop gekeerd worden
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek, Stef van Dijck (26. Rick Maassen), Tom Kessels, Jens Biersteker; Sam Janssen (73. Joop Daniëls), Mark Blenckers, Marco Daniëls; Tim Martens, Vincent Buijssen, Steven Wassenaar