• COVID– Volharding 2-0

  20 mrt 2020
 • Ai, we verzaken….een virus verklaart onze kantine (en de rest van de wereld) tot verboden gebied en wij, van de Ronde Tafel, hebben geen oplossing voorhanden. En dat terwijl elke donderdag alle problemen worden besproken (en opgelost).

  Juist in de periode dat we 75 jaar bevrijding willen vieren is er een nieuwe invasie die ons in de ban houdt. Er hoeft niemand geëvacueerd te worden gelukkig (stel je voor dat we bier moeten gaan drinken bij Olympia of SSS…), maar onze tafel blijft op donderdag erg leeg.

  Natuurlijk volgen we als club maar ook als Ronde Tafel de ontwikkelingen geïnteresseerd en angstvallig. Hamsteren is natuurlijk niet nodig, want zodra de zaak geopend wordt kunnen we weer gewoon aan onze taak beginnen: een biertje drinken, evt. een Cornet, pinda’s eten. Maar… we nemen aan dat de laatste flesjes Corona uit de koelkast zijn verbannen?

  Het hoofdbestuur is zeer terecht volgzaam in de opgedragen instructies van het RIVM en overheid. Als Ronde Tafel zijn we ondergedoken en communiceren zonder fysiek contact; zo maken we plannen om na deze verplichte onderbreking sterker terug te komen; bevrijd van alle sores. De technische leiding voorziet de selectie momenteel van persoonlijke trainingsprogramma’s op maat afgesteld en ook een voedingsadvies via een foodcoach app. Niet alleen de selectie wordt getroffen maar alle elftallen van jong tot oud. Hoe zal het verder gaan met deze competitie? Is deze misschien al beëindigd of kunnen we gewoon door omdat het EK toch al uitgesteld is? We zullen het binnenkort wel horen. Onze zorg gaat ook uit naar de werkgroepen technisch onderhoud en terreinonderhoud; hoe komen zij de dagen door?

  Mark zelf heeft in zijn woord tot het volk al aangegeven dat het mogelijk allemaal nog even gaat duren voordat Corona onderdrukt is, maar Mark, we hebben het ‘Kwartje..” ook kunnen verwerken dus we vertrouwen er op dat dit ook gaat lukken. Met elkaar zullen we sterk moeten zijn en volharden, het vertrouwen houden en elkaar steunen waar mogelijk.

  En geloof dan in de woorden van de Ronde Tafel:

  Wees voorzichtig en blijf gezond, dan komt binnenkort de uitslag van de return:

  Volharding – COVID 3-0; exit COVID