• Corona update 20 oktober

20 okt 2020
  • Beste Volharding leden,

Vorige week (15 oktober) zijn er door het bestuur maatregelen genomen om de aangekondigde maatregelen van het kabinet ook binnen Volharding vorm te geven. Omdat we binnen de club (zowel binnen teams, leiders als in de organisatie) diverse mensen met Corona besmettingen, waarvan enkele ook flinke klachten hebben gehad én er een aantal mensen in quarantaine zitten, hebben we besloten om naast de reguliere trainingen van de jeugd geen extra activiteiten op het sportpark te organiseren.

We nemen deze maatregelen maar met maar een reden: Om onze spelers, leden en vrijwilligers op een goede manier te kunnen laten sporten, maar vooral om eenieder gezond te houden! We begrijpen dat iedereen het liefst zoveel mogelijk op het veld staat, maar de gezondheid van onze leden staat in onze ogen hier voorop. Sportpark Soetendaal is een levendig sportpark en het liefst staan we zo snel mogelijk weer zonder maatregelen met zijn allen op het veld.

Vanuit de KNVB is vandaag geadviseerd om ook op wedstrijddagen activiteiten voor de jeugd te organiseren. Vanaf komende zaterdag is dit dus ook mogelijk op ons sportpark in de volgende tijdsvakken:

09.00 – 10.15 (JO7, JO8, JO9 en JO10)
    10.30 – 11.45 (JO11, MO13 en JO13)
    12.00 – 13.15 (JO15 en MO15)
    13.30 – 14.45 (JO17 en MO17)
    15.00 – 16.15 (JO19)

Veldindeling voor de zaterdag wordt verzorgd door de coördinatoren.
    Zoals bekend zijn kantine en kleedlokalen dicht.
    Verder kunnen we aankondigen dat als er op de persconferentie van 27 oktober geen extra maatregelen worden genomen door de Rijksoverheid, dan wordt het vanuit Volharding weer mogelijk gemaakt voor senioren om in vaste groepjes van vier personen te trainen. Meer informatie volgt na het weekend.
    We vragen hiervoor ieders begrip.

Nogmaals de maatregelen op een rijtje:
    Voor de jeugd:
    - Bij de jeugd wordt er midweeks volgens regulier schema getraind.
    - Kleedlokalen, douches en toiletten zijn gesloten
    - Je bent max vijf minuten van tevoren aanwezig
    - Toeschouwers of ouders zijn helaas niet welkom bij de training

Voor senioren:
    - Voor senioren zijn er t/m in ieder geval 27 oktober geen activiteiten op het sportpark

Na de volgende persconferentie van dinsdag 27 oktober wordt de situatie opnieuw bekeken en de maatregelen eventueel aangepast. Alle KNVB competitiewedstrijden zijn op dit moment afgelast tot 08-11-2020
    Verder gelden op het sportpark nog steeds de volgende maatregelen:

Algemeen:
    De algemeen geldende landelijke maatregelen zijn ook op het sportpark van toepassing! Verder:
    - Verlaat het sportpark direct na de training
    - Kom omgekleed op zijn vroegst 5 minuten voor de training naar het sportpark.
    - Trainers en leiders dienen zoveel mogelijk in Volharding kleding herkenbaar te zijn.
    - Ben je niet aan het sporten, houd dan overal 1,5m afstand.
    - Voel je je ziek, heb je koorts of andere klachten, blijf thuis.
    - Vermijd drukke plekken, ga niet in deuropeningen of toegangswegen staan
    - Was regelmatig je handen
    - Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!

De kantine en tribune:
    - De kantine is gesloten
    - De tribune is gesloten

Voor meer informatie, uitleg en veelgestelde vragen van de KNVB die ook bij Volharding gelden, zie hier
    Mochten er vragen of opmerkingen zijn kunnen die gesteld worden via voorzitter@rkvv-volharding.nl

Bedankt voor de medewerking.
    Bestuur RKVV Volharding