• Chevremont - Volharding (1-2) 4-3

  30 apr 2023
 • KERKRADE – Volharding heeft vanmiddag in Kerkrade op bezoek bij Chevremont een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om de tweede plaats strak in handen te nemen. Een 1-3 voorsprong werd nog weggegeven tegen de nummer zes in de stand: 4-3. Vooral voor Volharding-aanvaller Tim Martens was dat zuur. Hij had de hattrickheld moeten worden, maar zag zijn ploeg toch nog de boot in gaan in Zuid-Limburg door drie treffers in zes minuten. Het waren Martens -die dit seizoen veel blessureleed kende-zijn eerste treffers sinds 11 november j.l. Eerder dit seizoen won Volharding thuis nog tegen Chevremont met precies dezelfde cijfers. Toen was het topschutter Vincent Buijssen, die driemaal doel troef. Wittenhorst pakte vandaag overigens de titel door thuis met 2-0 te winnen van hekkensluiter ZSV.

  Volharding begon uitstekend in Chevremont. Al na vier minuten liet scheidsrechter Stefan van Westing uit Rosmalen zijn assistent-scheidsrechter van de thuisclub staan na een vlagsignaal. Tim Martens mocht door en schoot via de binnen kant van de paal raak: 0-1. Net als in Vierlingsbeek was er vanmiddag sprake van een zeer open wedstrijd. Mark Blenckers schoot rakelings over en Vincent Buijssen werd in extremis gestuit. Voor de thuisclub was Calvin Römer dichtbij een treffer, maar zoals zo vaak was Volharding-goalie Bono Barten op zijn post. In de 22e minuut was Barten wel kansloos bij een schuiver van Luc Roex: 1-1. Drie minuten later mikte Tim Blättler namens de thuisclub maar net over. Drie minuten later nam Volharding weer de leiding. Met een Bergkampiaanse passeerbeweging draaide Tim Martens zich vrij en verschalkte vervolgens Chevremont-keeper Twan Roex: 1-2. Volharding was in tegenstelling tot Chevremont bijzonder effectief. Twee minuten na de 1-2 blokte Lars van Treek ternauwernood een inzet van Tim Blättler. In de 33e minuut schoot aanvoerder Daniël Meijer de bal tegen de onderkant van de lat. Blättler was daarna nog tweemaal gevaarlijk, maar Bono Barten en zijn verdediging hielden tot de rust de voorsprong vast.

  Toen Tim Martens Volharding ruim tien minuten na rust op 1-3 zette leek het duel beslist, maar de Vierlingsbekenaren kwamen van een koude kermis thuis. Hoewel er eerst nog kansen waren voor wederom Tim Martens, Teun Jakobs en Vincent Buijssen keek Volharding in de 73e minuut opeens tegen een achterstand aan. Tot tweemaal toe mocht de toch niet al te grote Tim Blättler vrij inkoppen van de Vierlingsbeekse verdediging (2-3 en 3-3). En invaller Marvin de Mey mikte van buiten de zestien met de binnenkant van zijn schoen raak: 4-3. Daarna was Chevremont-speler Brian Jacobs zo dom om zijn tweede gele kaart te pakken en kwamen de bezoekers toch weer terug in de wedstrijd. De thuisploeg vocht sowieso bijna iedere beslissing van arbiter Van Westing tot vervelens toe aan. De leidsman benadeelde Volharding daarna nog tweemaal. Eerst paste hij de voordeelregel niet toe, waardoor invaller Steven Wassenaar de 4-4 door de neus geboord werd. Daarna werd nog een doelpunt van middenvelder Rens ten Brinke afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Mark Blenckers en Vincent Buijssen zagen hun schoten daarna nog over het doel gaan. Uit de counter soleerde Thijmen van Iersel door de Volharding-defensie, maar Bono Barten redde maar weer eens. Toen aanvoerder Daniël Meijer na een door keeper Roex geïnitieerd opstootje ver in de extra tijd zijn tweede gele kaart kreeg en weigerde te vertrekken, besloot Van Westing een afkoelingsperiode van een kwartier in te lassen. Na de gedwongen pauze mochten de spelers nog opdraven voor een tweetal minuten. Daarin kreeg invaller Arzan Krutzen nog een uitgelezen mogelijkheid op 5-3. Met twee man minder kegelde Krutzen de bal op de lat. Daarna floot Van Westing deze hectische wedstrijd af en bleef Volharding voor de zoveelste keer met legen handen in Zuid-Limburg. Tevens zakte de ploeg van trainer Jan Pruijn op doelsaldo naar plek drie in de stand.

  Karakteristieken
  10e min. 0-1 Tim Martens
  22e min. 1-1 Luc Roex
  27e min. 1-2 Tim Martens
  56e min. 1-3 Tim Martens
  67e min. 2-3 Tim Blättler
  70e min. 3-3 Tim Blättler
  73e min. 4-3 Marvin de Mey
  scheidsrechter: Stefan van Westing (Rosmalen)
  toeschouwers: 150
  gele kaarten: Brian Jakobs 2x, Luc Roex en Daniël Meijer 2x (allen Chevremont); Luuk Rühl (code 1), Rens ten Brinke (code 1), Rick Maassen (code 1) en Brent Achten (code 1) (allen Volharding)
  rode kaarten: 82. Brian Jakobs en 90. Daniël Meijer (Chevremont) beiden 2x geel
  Bijzonderheid: 90. scheidsrechter Van Westinga staakte de wedstrijd tijdelijk voor een afkoelingsperiode van een kwartier om daarna nog twee minuten te laten uitspelen
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Rick Maassen (84. Steven Wassenaar), Lars van Treek, Tom Kessels, Teun Jakobs (84. Gijs Hendriks); Mark Blenckers, Brent Achten, Rens ten Brinke; Luuk Rühl (68. Sven Jenniskens), Vincent Buijssen, Tim Martens