Zege ‘oudjes’ Volharding.

Gepubliceerd op 03 oktober 2016

54 jaar. Dat was het verschil in leeftijd tussen de basisspelers van het ‘jonge’ Venray en ‘oude’ Volharding zaterdagavond. Dat verschil in ervaring was duidelijk op het veld te zien: 1-3.

Terugkeren op het oude nest, en dan nog winnen ook. Ras-Venraynaar Tom Kessels overkwam het zaterdagavond. De verdediger maakte deze zomer de overstap van Venray naar Volharding. In Vierlingsbeek speelt hij nu op zijn meest geliefde positie, centraal achterin.

Spijt heeft hij niet: „Het bevalt goed. Bij Venray kwam ik niet meer aan spelen toe. De groep viel voor mijn gevoel redelijk uit elkaar. Bij Volharding kreeg ik de kans om me centraal achterin te ontwikkelen. Sjoerd van der Coelen (trainer, red.) kwam een keer kijken en ik kreeg een belletje of ik op gesprek wilde komen.”

Zo geschiedde, en dus zat Kessels voor de verandering zaterdagavond op sportpark De Wieën eens in het kleedlokaal van de uitploeg. Met zijn nieuwe club begon Kessels redelijk aan het seizoen: vier punten uit de eerste vier wedstrijden. Venray stond voor aanvang vijf plekken hoger met zes punten.

In Venray krijgt de jeugd meer en meer een kans. Dat dat ook nadelen heeft werd zaterdagavond pijnlijk duidelijk. Venray liep in het mes bij een geslepen en veel volwassener spelend Volharding. Zeker in de eerste helft deed de thuisploeg totaal niet onder voor de gasten. Toch keek het bij rust wel tegen een achterstand aan. Joep Beurskens kon op aangeven van Rick Tissen de score openen: 0-1.

Venray leek spits Dimitris Touratzidis, vanwege een knieblessure toeschouwer, voorin te missen. Kansen creëerde de ploeg wel, maar een echte afmaker stond er namens Venray niet binnen de lijnen. Vlak na rust verdubbelde Beurskens de Vierlingsbeekse voorsprong: 0-2

Invaller Burak Tastan (één van de vele tieners op de Venrayse bank) leek de spanning met een mooi schot terug te brengen (1-2), maar Wouter Evers voorkwam dat twee minuten later: 1-3. De zege had nog hoger op kunnen lopen als Volharding beter met de kansen, die het in de slotfase kreeg, was omgesprongen.

Venray-trainer Stephan Sijbers was na afloop dan ook niet te benijden: „Ik ben razend pissig over de manier waarop wij verdedigen. Dat gaat helemaal nergens over.” Met de jeugdigheid heeft het volgens Sijbers niet te maken: „Je kunt jeugdig zijn of niet, maar het heeft er ook mee te maken hoe je je lichaam gebruikt.

Op dit niveau moet je wat slimmer zijn, op de juiste momenten instappen. Dat deden wij echt slecht tegen Volharding.”

Zodoende vertrok het volwassen Volharding - met Kessels en Van der Coelen (in het verleden actief voor Venray) met een goed gevoel het Venrayse sportpark.

Bron: Dagblad De Limburger. Maandag, 3 oktober 2016

Door: Dennis Stiphout.

De verslagenheid bij de Venray-spelers was zaterdagavond groot tegen Volharding, zoals hier bij de 0-1 van Joep Beurskens. Foto: Laurens Eggen.

• @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Eerste speeldag Maasland: @rkvvvolharding ontvangt @SSS18Overloon, @Vianen_Vooruit tegen @bsvolympia18. Meer op: https…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Het verhaal van @willemweijs. Van @rkvvvolharding via @PSV naar @AFCAjax. Zie: https://t.co/6fm8LIT6rI
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Opnieuw derby tussen @SSS18Overloon en @rkvvvolharding https://t.co/BQVTkNzJRM #DG #sportnieuws
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Poule 63 districtsbeker eerste en tweede klasse: @svblerick, Centrum Boys, @rkvvvolharding en @rksvwittenhorst. #dg