Vullings (Volharding):"Ploegen uit onderste regionen zijn echt geen slechte ploegen"

Gepubliceerd op 21 maart 2016

Dubbele gevoelens in Vierlingsbeek bij Volharding. Het team speelde zelf teleurstellend gelijk tegen de nummer laatst Venhorst maar liep wel een punt uit op de concurrentie.

Van de ene kant dus positief maar van de andere kant had men al verder weg moeten lopen van de concurrentie. Bijna drie weken terug stond Volharding ook al op één. Gelet op het programma zou er wel eens een mooie tijd aan kunnen breken voor de Vierlingsbekenaren. Volharding moest het namelijk opnemen tegen de laagvliegers Mierlo Hout, Real Lunet en Venhorst terwijl de concurrenten veelal tegen elkaar speelden. Dit waren de weken waarin men haar slag zou kunnen en moeten slaan. Het liep echter anders. O.k. de eerste plaats is nog steeds voor Volharding maar de verschillen zijn nog steeds heel erg klein. Zonde, doodzonde

De concurrenten lieten inderdaad punten liggen maar ook Volharding verspeelde kostbare punten. Wanneer je op één staat en je neemt het dan op tegen de nummers elf, dertien en veertien dan ben je min of meer gewoon verplicht de volle negen punten te pakken in die wedstrijden. In de heenronde behaalde Volharding in totaal zeven punten tegen deze drie ploegen tegenover slechts vier nu. Tegen Mierlo Hout werd er met 1-2 verloren, tegen Real Lunet met 1-4 gewonnen en afgelopen zondag kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de nummer laatst Venhorst. Keeper Job Vullings kan het dan ook nog steeds niet geloven. Vullings:"Ja! Zonde dat we wederom punten laten liggen tegen een laag geklasseerd team! Onnodig ook. We hadden de 2-0 moeten maken en dan was er niets aan de hand geweest! Opnieuw hebben we een grote kans laten liggen om uit te lopen! Enige positieve is dan ook dat ook onze concurrenten wederom punten verspeelden."

Vullings zegt het precies goed; opnieuw kans laten liggen om uit te lopen en opnieuw punten laten liggen tegen een laagvlieger. Dat is dit seizoen teveel het geval geweest bij de huidige nummer één. Zo kwam het bv  in slechts vier van de elf thuiswedstrijden tot een overwinning en verspeelde het o.a. punten tegen Mierlo Hout (1-2), Real Lunet (4-4), Venhorst (1-1) en Sparta'25 (1-1). Tegen laatstgenoemde gaf het zelfs een 1-0 voorsprong uit handen terwijl de Beek en Donkenaren op dat moment met tien stonden na een rode kaart voor Elco van Schijndel. Dit mag een titelkandidaat niet overkomen.

Wat is dat überhaupt toch met die thuiswedstrijden? Waarom presteert het team op vreemde bodem vele malen beter? Vullings:"Ja ik heb hier ook geen verklaring voor. Opvallend is het in ieder geval zeker. Ik denk dat we dan ook blij moeten zijn dat we nog vijf uitwedstrijden hebben en slechts twee thuis."

Momenteel heeft Volharding twee punten voorsprong op de nummers twee t/m zes (Heeswijk, BVV, Prinses Irene, Erp en Helvoirt) en drie punten voorsprong op de nummer zeven EVVC. Het ligt dan ook nog helemaal open. De vraag is wel of Volharding het gaat redden. Volharding speelt zoals gezegd dus nog wel vijf uitwedstrijden, waar het zo sterk presteert, maar neemt daarin nog wel op tegen de directe concurrenten Heeswijk, Helvoirt, Erp en Prinses Irene. Verder gaat het ook nog op bezoek bij het tegen degradatie strijdende Sparta'25. Op eigen veld krijgt Volharding nog Best Vooruit en EVVC. Vulklings heeft er echter nog alle vertrouwen in, ondanks dat het allemaal zo dicht bij elkaar ligt. Wel weet hij ook te vertellen dat het tegen de lager geklasseerde teams anders voor de dag moet komen. Vullings:"Laat ik eerst zeggen dat de ploegen onderin zeker geen slechte ploegen zijn. Maar we staan niet voor niets bovenaan. Wij moeten gewoon scherper beginnen in dit soort wedstrijden!"

Bron: www.degroenwitten25.nl 21-mrt-2016

• @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Eerste speeldag Maasland: @rkvvvolharding ontvangt @SSS18Overloon, @Vianen_Vooruit tegen @bsvolympia18. Meer op: https…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Het verhaal van @willemweijs. Van @rkvvvolharding via @PSV naar @AFCAjax. Zie: https://t.co/6fm8LIT6rI
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Opnieuw derby tussen @SSS18Overloon en @rkvvvolharding https://t.co/BQVTkNzJRM #DG #sportnieuws