Volharding - ZSV (0-1) 1-4

Gepubliceerd op 30 oktober 2016

VIERLINGSBEEK – Volharding is er vanmiddag niet in geslaagd om in eigen huis punten te pakken tegen ZSV uit Zeilberg. De roodwitten verloren redelijk kansloos met 1-4. Door het verlies blijven de Vierlingsbekenaren voorlaatste op de ranglijst en dreigt men de aansluiting met de ruime middenmoot te gaan verliezen.

De equipe van trainer Sjoerd van der Coelen begon met een onervaren defensie aan het karwei tegen ZSV. De 22-jarige Tim van Doorn maakte zijn debuut als doelman in de hoofdmacht door het ontbreken van eerste doelman Job Vullings (hij was, net als aanvoerder Jip Verstegen een weekend weg, red.). In het centrum maakte Daan Albers zijn opwachting, omdat Roel Gerrits pas zaterdag terugkeerde van een werkgerelateerde buitenlandse reis. Dat betekende dat Volharding startte met een centraal duo Tom Kessels en Daan Albers, beiden linksbenig. Verre van ideaal natuurlijk.

Een goed resultaat zat er voor Volharding vanmiddag eigenlijk geen moment in. Al na vier minuten werd een lichte overtreding van Daan Albers net buiten de zestien bestraft door scheidsrechter Lars van Geet (22) uit Tilburg. Via een drietal spelers caramboleerde de toegekende vrije schop van Rick Wiersema uiteindelijk in doel: 0-1. Hoewel hij er helemaal niets aan kon doen, een beroerd begin voor keeper Van Doorn (zoon van elftalleider William, red.) en Volharding.

Onder het toeziend oog van Peter Bussers (groot ambassadeur van het amateurvoetbal in Zuid-Nederland, initiatiefnemer van www.livescorezuidii.nl en tot voor kort de grote roerganger van de bekende amateurwebsite www.indewandelgangen.com, maar daar helaas onlangs uit onvrede over zijn rol inmiddels uitgestapt, red.) wist Volharding in de hele eerste helft geen enkele kans te creëren. ZSV overigens ook niet, maar bij de gasten oogde het in ieder geval allemaal wat makkelijker.

Direct na de thee wees arbiter Van Geet naar de stip na een handsbal van Sam Litjens. Wederom was het Rick Wiersema die het vonnis voltrok: 0-2. In de 54e minuut redde Tim van Doorn twee keer knap op inzetten van Davy Althuizen en Thijs Meulendijks. Toen Jeroen Schepens na een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg, leek Volharding helemaal een kansloze wedstrijd te spelen. Opmerkelijk genoeg kwam er met een man minder echter wat meer vuur in de Vierlingsbeekse ploeg. De allereerste echte kans van de roodwitten was gelijk raak. Na 66 minuten profiteerde invaller Rick Tissen van slecht verdedigen aan ZSV-kant: 1-2. De opleving was echter van korte duur, want zes minuten later herstelden de bezoekers de marge alweer. De ingevallen Redouan Aitsarou kapte Daan Albers uit en schoot de bal vervolgens snoeihard voorbij Van Doorn: 1-3. Daarna liet Thijs Meulendijks van ZSV zich nog nadrukkelijk zien. Eerst vond hij Van Doorn op zijn weg, daarna schoot hij rakelings voorlangs maar uiteindelijk trof hij toch nog doel. In de 88e minuut bepaalde hij de eindstand na een vlijmscherpe counter op 1-4.

Al met al was het vanmiddag van Volharding-kant niet goed genoeg om ook maar enigszins aanspraak te kunnen maken op een positief resultaat. Volgende week zondag mogen de Bekenaren in de uitwedstrijd tegen de nummer twee SV Meerssen proberen het beter te doen. Dan zullen de Soetendaalbewoners weer op volle oorlogssterkte kunnen aantreden.

Uitslagen 1e klasse D zondag 30 oktober 2016:

Geldrop- VV Schaesberg 2- 2

SSS’18- SV Venray0- 2

Bekkerveld- Wittenhorst0- 1

Someren- RKSV Minor0- 0

VOLHARDING- ZSV1- 4

Deurne- De Valk3- 1

Spcl. Susteren- SV Meerssen1- 6

Gepubliceerd op 30 oktober 2016

• @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Eerste speeldag Maasland: @rkvvvolharding ontvangt @SSS18Overloon, @Vianen_Vooruit tegen @bsvolympia18. Meer op: https…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Het verhaal van @willemweijs. Van @rkvvvolharding via @PSV naar @AFCAjax. Zie: https://t.co/6fm8LIT6rI
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Opnieuw derby tussen @SSS18Overloon en @rkvvvolharding https://t.co/BQVTkNzJRM #DG #sportnieuws