Volharding – Wittenhorst (2-1) 2-4

Gepubliceerd op 12 november 2016

VIERLINGSBEEK – Volharding leed zaterdagavond een dure nederlaag op het eigen sportpark Soetendaal. De roodwitten gaven in de slotfase een 2-0 voorsprong compleet en onnodig weg: 2-4. Het scenario van deze wedstrijd was vrijwel identiek aan dat van het thuisduel tegen Geldrop op 18 september j.l. Ook toen verzuimde Volharding -net als vanavond- om de 3-1 te maken en stond men na afloop helemaal met lege handen. Bij winst had de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen Wittenhorst tot op drie punten genaderd. Nu dreigt men -na de derde nederlaag op een rij- zelf hekkensluiter te worden en is de Horster ploeg tenminste voor één dag medekoploper. Het kan heel snel verkeren tijdens deze vreemde competitie in de eerste klasse D.

Beide ploegen hadden wat goed te maken na vorige week. Volharding ging kansloos met 6-1 onderuit bij koploper Meerssen en Wittenhorst verloor thuis nota bene van de nummer laatst SSS’18 met 1-3. Volharding -nog altijd zonder aanvoerder Jip Verstegen- begon sterk aan de wedstrijd. Al na drie minuten lieten de roodwitten het net bollen. Tim Brouwer krulde een afgeslagen bal vanaf de rand van de zestien fraai in de rechterbovenhoek: 1-0. Wittenhorst had vervolgens het beste van het spel. De oranjehemden combineerden aardig, echter slechts tot de zestien meter. Kansen vielen er al helemaal niet te noteren. In de 23e minuut kopte Brouwer de bal rakelings naast na een vrije trap van Mark Blenckers. Drie minuten later kregen de gasten hun eerste mogelijkheid. Na een hoekschoep schoot centrale verdediger Bart Spreeuwenberg de bal maar net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Op het half uur werd er aan de andere kant hands gemaakt in het strafschopgebied door een Horster verdediger. Scheidsrechter Linders uit Munstergeleen wees resoluut naar de stip. Het was opnieuw Tim Brouwer die het vonnis voltrok: 2-0. Lang kon Volharding niet genieten van de marge van twee doelpunten. Drie minuten na de benutte penalty maakte Wittenhorst de 2-1. De handige pas 20-jarige rechtsbuiten Joost van Rensch legde linksback Patrick van Kempen in de luren en verraste vervolgens Volharding-keeper Job Vullings met een ouderwetse punter. Op slag van rust kon Vullings wel redden op een inzet van de uitstekend spelende Frank Peeters.

Aanvankelijk leek er in de tweede helft weinig aan de hand voor Volharding. Wittenhorst speelde niet meer zo dominant als voor rust en de eerste kans na de thee was dan ook voor Volharding. Na een uur spelen zag Joep Beurskens zijn schot echter gesmoord worden. In de 67e minuut moest tweevoudig doelpuntenmaker Tim Brouwer zich laten vervangen. Hij had teveel last van zijn enkel na een onbestrafte charge van achteren van Bart Spreeuwenberg aan het einde van de eerste helft. De eerste actie van Brouwers’ vervanger Rick Tissen leverde gelijk gevaar op. Tissen ging er aan de linker kant vandoor. Hij legde goed terug op Mark Blenckers, maar  diens inzet was een prooi voor Wittenhorst-goalie Sjors Witt. Weer twee minuten later kon Joost van Rensch aan de ander kant uithalen na nonchalant verdedigen van Wouter Evers. Vullings was op zijn post. In de tegenaanval had Rick Tissen de 3-1 moeten maken. De man uit Broekhuizenvorst kon alleen op Witt afgaan na een prachtige hakbal van Jasper Lenkens. De snelle aanvaller schoot echter jammerlijk naast en dat zou zich uiteindelijk wreken. Het laatste kwartier betekende voor Volharding alleen nog maar proberen tegen te houden, nadat Wittenhorst alles op alles zette om de wedstrijd alsnog te doen kantelen. Het was spitsuur voor de neus van Job Vullings. Patrick van Kempen haalde eerst nog een bal van de lijn, maar dat bleek slechts uitstel van executie. In de 83e minuut tikte Bart Spreeuwenberg de gelijkmaker binnen: 2-2. Weer twee minuten later was het Frank Peeters die Wittenhorst op voorsprong zette: 2-3. Bij beide treffers zag de Volharding-defensie er niet best uit. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd had Mark Blenckers enorme pech. Zijn inzet werd door Sjors Witt tegen gehouden, maar de doelman wist zelf niet hoe. Hij voorkwam hiermee wel de 3-3. Diep in blessuretijd kreeg Volharding nog een hoekschop. Doelman Vullings meldde zich in de vijandelijke zestien om te proberen alsnog de gelijkmaker te forceren. De bal werd achterin bij Wittenhorst echter weggewerkt. Vanuit de omschakeling kon invaller Denny Bongers op het door Vullings verlaten lege doel afgaan en de eindstand bepalen op een voor Volharding bijzonder zure 2-4.

Komende zondag kunnen de Vierlingsbekenaren gaan proberen om het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen. Volharding gaat dan in het kader van het bekertoernooi op bezoek bij vierdeklasser Bavos uit Bakel.

Karakteristieken

scheidsrechter: L.G.G. Linders (Munstergeleen)

3e min. 1-0  Tim Brouwer

31e min. 2-0  Tim Brouwer (pen.)

34e min. 2-1  Joost van Rensch

83e min. 2-2  Bart Spreeuwenberg

85e min. 2-3  Frank Peeters

93e min. 2-4  Denny Bongers