Volharding – SV Venray (0-2) 4-2

Gepubliceerd op 26 maart 2017

VIERLINGSBEEK – Volharding deed vanmiddag uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Op het eigen sportpark Soetendaal versloegen de roodwitten in een heerlijke derby SV Venray met 4-2 na een achterstand van 0-2 bij rust. Grote man aan Volhardingzijde was Jasper Lenkens, die drie van de vier Vierlingsbeekse treffers voor zijn rekening nam.

Uitblinker Jasper Lenkens, maker van een hattrick, torent boven zijn Venrayse tegenstander uit (Foto: Pieter Jenniskens)

Volharding zorgde daarmee voor een ongekende comeback. In 1969 presteerden de Bekenaren het voor het laatst om een achterstand van twee goals halverwege de wedstrijd om te buigen in een overwinning. Destijds stonden de Soetendaalbewoners bij rust tegen KEV uit Kerkrade met 1-3 achter. Aan het einde zegevierde Volharding met 7-3.

Voorafgaande aan het duel tegen Volharding leek SV Venray duidelijk favoriet, ondanks het feit dat Volharding de eerste wedstrijd op 1 oktober j.l. in Venray met 3-1 won. SV Venray behaalde immers uit de laatste vijf duels maar liefst dertien punten. Volharding puurde uit de laatste zeven duels slechts vier punten. Zoals wel vaker blijkt, blijft een derby echter een wedstrijd op zich en dat bleek ook deze middag. Volharding won dik verdiend en behaalde dit seizoen derhalve de maximale zes punten tegen SV Venray. Eerder dit seizoen slaagde Volharding erin om ook in de derby’s tegen SSS’18 ongeslagen te blijven (tweemaal 2-2, red.). Conclusie: Volharding lijkt tijdens derby’s altijd tot meer in staat dan gemiddeld.

Wie ook tot veel in staat is, is de Venray-spits Dimitrios Touratzidis. Aan de de pas 20-jarige Griekse aanvaller wordt van alle kanten getrokken en hij liet in de eerste helft zien waarom. Hoewel Volharding voor rust al het betere van het spel had, keken de roodwiiten bij rust wel tegen een 0-2 achterstand aan en dat kwam volledig op het conto van Touratzidis. In de 20e minuut krulde de spits de bal met een fraai schot langs de kansloze Volharding-goalie Job Vullings: 0-1. Het was het eerste schot op doel van SV Venray überhaupt. De bezoekers uit Venray hadden veel moeite met het hoog druk zettende Volharding, maar in de 31e minuut was het weer raak. Ruben van der Waerden schoot de bal tegen de lat, waarna Touratzidis de rebound tot doelpunt promoveerde: 0-2. Daarmee leek het duel -tegen de verhouding in- al voor rust beslist, maar niets bleek minder waar vandaag.

Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen -zelf woonachtig in Venray(!)- pleegde in de rust een dubbele wissel en een aantal omzettingen, waardoor Volharding nog aanvallender ging spelen en nog meer druk op de Venrayse achterhoede zette. Marc van Rens en Rick Tissen kwamen Tim Brouwer en Roel Gerrits vervangen. De als rechtsback begonnen Wouter Evers schoof door naar het centrum en Jeroen Schepens werd weer gewoon rechtsachter, nadat hij voor rust als rechtsbuiten acteerde. Het pakte allemaal geweldig uit voor de equipe van Van der Coelen. Met name Jasper Lenkens kreeg het op zijn heupen. Al jaren staat Lenkens te boek als misschien wel het grootste talent binnen Volharding, maar tot vandaag liet hij zijn klasse op het veld maar mondjesmaat zien. Vanmiddag was hij na rust helemaal los. Drie minuten na de hervatting zorgde Lenkens op aangeven van invaller Rick Tissen voor 1-2. Weer drie minuten later volgde een ingestudeerde hoekschop. Mark Blenckers nam de corner kort op aanvoerder Jip Verstegen. Blenckers kreeg de bal terug en met een fraai indraaiende trap vond hij het hoofd van Jasper Lenkens: 2-2. In de 66e minuut was de ommekeer compleet. De thuisclub kwam op voorsprong en daarbij was een hoofdrol weggelegd voor de beide invallers. Rick Tissen haalde aan de linkerkant de achterlijn en diens voorzet werd door Marc van Rens bij de eerste paal prachtig achter het standbeen langs de verbouwereerde Venray-keeper Jordy Strumpen gewerkt: 3-2. SV Venray was rijp voor de sloop. Mark Blenckers volleerde nog naast, maar een klein kwartier voor tijd sloeg Lenkens weer toe. Ruben van der Waerden kopte terug op Strumpen, maar die ging finaal onder de bal door. Jasper Lenkens profiteerde optimaal van de blunder van Strumpen, schoof de bal in het lege doel en voltooide daarmee zijn hattrick: 4-2. Vlak na de 4-2 had Job Vullings nog een belangrijke redding in petto bij een kopbal van Wesley Deenen. Dat was ook zowat het enige wat SV Venray na rust aanvallend nog kon brengen.

In de laatste minuut gunde Van der Coelen Jasper Lenkens nog een volkomen terechte publiekswissel en nu maar hopen dat het grote talent na vandaag volledig tot wasdom gaat komen. Dat kan Volharding goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse D. De komende twee weken staan er namelijk duels op het programma tegen directe concurrenten onderin. Komende zondag gaat Volharding op bezoek bij ZSV in Zeilberg en over veertien dagen komt RKSV Minor uit Nuth op bezoek in Vierlingsbeek.

Karakteristieken

scheidsrechter: Max Kok (Maastricht)

assistent-scheidsrechters: M. Custers (Maastricht) en D. Boodts (Temse-België)

20e min. 0-1  Dimitrios Touratzidis