Volharding – SSS’18 (0-1) 0-2

Gepubliceerd op 23 september 2017

VIERLINGSBEEK – Volharding beleefde zaterdagavond weinig plezier aan de terugkeer in de tweede klasse. Tijdens de al bijna traditionele openingswedstrijd van het seizoen kende de roodwitte equipe van trainer Sjoerd van der Coelen tegen mededegradant buurman SSS’18 uit Overloon een valse start: 0-2.

Zoals heel vaak was de derby der derby’s qua kijkspel niet al te best. Zoals zo vaak ook in het verleden, liep Volharding ook nu weer in de Overloonse val. Het blijft een botsing van stijlen, de derby der derby’s: Volharding probeert verzorgd voetbal te spelen, SSS’18 zakt in en wacht op foutjes van de tegenstander om in de tegenaanval toe te slaan. Zaterdagavond was het niet anders. SSS’18 speelde enigszins begrijpelijk nog opzichtiger op zeker, want door het ontbreken in de basiself van de niet fitte spitsen Bas Joosten en Koen Verlinden waren de gasten aanvallend ‘onthoofd’. Volharding had er nauwelijks een antwoord op. De thuisploeg liet de bal wel aardig rondgaan, maar nam te weinig initiatief, speelde zonder vuur en creëerde bijzonder weinig echt goeie kansen. Bovendien hanteerden de roodwitten op enig moment te veel de lange bal en de zinloze hoge bal. Daar wist het Overloonse centrum, bestaande uit Wout Janssen en Stan Venhuizen, wel raad mee. Lichtpuntje bij de thuisclub was het optreden van de 19-jarige rechtsback Nino Janssen. De jongeling debuteerde in de aanvangself en legde als een van de weinigen wel voldoende agressiviteit aan de dag.

In de 22e minuut had Volharding aan de leiding moeten komen. Een indraaiende vrije schop van Mark Blenckers werd door SSS’18-keeper Thomas Massop niet goed verwerkt, mede omdat hij gehinderd werd. De rebound van Marc van Rens verdween via de lat over het Overloonse doel. Vijf minuten voor de rust kwamen de bezoekers volstrekt tegen de verhouding in op voorsprong. Het was nota bene Teun van Bree –die als eenzame frontsoldaat voorin was geposteerd door het ontbreken van Joosten en Verlinden- die slecht verdedigen aan Vierlingsbeekse kant genadeloos afstrafte: 0-1. Een minuut later leek Tim Brouwer aan de andere kant recht te hebben op een strafschop toen hij onderuit werd gehaald door goalie Massop. De verder goed fluitende scheidsrechter Jos Peeters uit Kronenberg was niet honderd procent zeker van een penalty en gaf Volharding slechts een hoekschop.

Direct na de hervatting was het opnieuw Marc van Rens die gevaarlijk werd, maar de Hegelsommer in Vierlingsbeekse dienst zag zijn inzet naast het doel gaan. De grootste kans kreeg Volharding halverwege de tweede helft. Tim Brouwer had een afgemeten voorzet van Jeroen Schepens voor het inkoppen, maar de kopstoot bleek net niet hard en zuiver genoeg, waardoor Massop de bal nog uit de rechterbenedenhoek kon ranselen. Dezelfde Brouwer stond aan de basis van de 0-2. De breedtepass van de aanvaller werd onderschept en snel diep gegeven door de gasten. Wouter Evers kon niet meer ingrijpen en weer had Teun van Bree vrij baan richting Volharding-doelman Job Vullings. Van Bree faalde niet en werd het goudhaantje van SSS’18: 0-2. Volharding probeerde nog wel om het resultaat te verbeteren, met erg veel overtuiging ging dat echter niet. Een paar halve kansen van Joep Beurskens, Jeroen Schepens en Kevin Reijnders, dat was het wel zo’n beetje voor de roodwitten. De voorsprong van SSS’18 kwam niet meer in gevaar en het team van de nieuwe trainer Ruud Vermeer mag zich daarom minstens voor een dag koploper noemen van de tweede klasse H.

Karakteristieken

scheidsrechter: Jos Peeters (Kronenberg)

40e min. 0-1  Teun van Bree

72e min. 0-2  Teun van Bree