Volharding - Prinses Irene (0-2) 0-3

Gepubliceerd op 28 januari 2018

VIERLINGSBEEK - Volharding beleefde vanmiddag een teleurstellende herstart van de competitie. In het eerste duel na de winterstop gaf de nummer vier in de stand in eigen huis niet thuis tegen de nummer drie Prinses Irene uit Nistelrode: 0-3. Het betekende de tweede thuisnederlaag van het seizoen voor de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen.

Volharding draaide een prima winterstop en ging met vertrouwen richting Prinses Irene. Na twee minuten konden alle goede bedoelingen echter al de prullenbak in. Toen knalde Robin Walk namens de gasten namelijk met een zondagsschot van een meter of vijfentwintig de bal stijf in de kruising: 0-1. Daarmee namen de bezoekers direct een voorschot op de overwinning, want Volharding kwam deze snelle tegenslag de hele wedstrijd niet meer te boven.

Prinses Irene had vervelende herinneringen aan de laatste ontmoeting met Volharding. Op 16 mei 2016 pakten de roodwitten immers de titel in de tweede klasse H in Nistelrode. In het hol van de leeuw won Volharding destijds de onderlinge strijd om het kampioenschap met 0-4. Prinses Irene aasde op revanche en de snelle treffer van Walk hielp daarbij natuurlijk een slok op een borrel.

Met Walk -overgekomen van UDI'19- is gelijk één van de uitblinkers van vanmiddag genoemd. De andere was linkerspits Wibe van Rooij, die Volharding en rechtsback Nino Janssen in het bijzonder een lastige middag bezorgde. De spelers van Prinses Irene vonden elkaar makkelijk, waar Volharding continu aan het zoeken was. De door ziekte afwezige Joep Beurskens bleek een grote aderlating te zijn voor de Vierlingsbeekse ploeg. Daar tegenover stond de terugkeer van Mark Blenckers na bijna vier maanden blessureleed. De kleine spelmaker kon zijn stempel nog niet drukken, maar dat kon je hem amper euvel duiden na zo'n lange periode van inactiviteit. Wel gaf Blenckers na een kleine twintig minuten spelen een gevaarlijke voorzet waaruit de 1-1 had kunnen vallen. Stan Duijkers kon de bal echter net niet bij en het leder verdween voorlangs het doel.

Na 26 minuten spelen verdubbelde Prinses Irene -dat nauwelijks iets te vrezen had van de thuisclub- verdiend de score. Een corner van Wibe van Rooij belandde bij de geheel vrijstaande Jeroen Bekkers. De toch niet al te grote Bekkers kon de bal -bijna liggend- eenvoudig voorbij de verbouwereerde Volharding-goalie Job Vullings koppen: 0-2. Doelpuntenmaker Bekkers moest zich vlak voor rust met een hamstringblessure laten vervangen.

Vlak na thee trof Volharding-aanvaller Tim Brouwer het zelfde lot als Bekkers. Voor Brouwer kwam Jeroen Schepens in het veld en die deed dat alleraardigst. Schepens bleek vanmiddag één van de weinige lichtpuntjes aan Volhardingzijde. Prinses Irene bleef de gevaarlijkste ploeg op het veld. Tim van den Brand raakte de bovenkamt van de lat. Robin Walk verschalkte de ver uitgekomen Job Vullings met een lob, maar Tom Kessels voorkwam een doelpunt. Daarna was Wibe van Rooij nog tweemaal dichtbij een goal. Eerst raakte hij met een vrije trap de buitenkant van de paal en Vullings redde toen Van Rooij alleen voor hem opdook. Na een fraaie aanval via Jeroen Schepens en Mark Blenckers kreeg Volharding in de 72e minuut zowaar kort uitzicht op de aansluitingstreffer. Marc van Rens zag zijn schot echter uit de bovenhoek geranseld worden door Prinses Irene-doelman Stef van Venrooy. Even later viel aan de andere kant de definitieve beslissing. Eerst redde Vullings nog oog-in-oog met Rolf van de Bogaart, maar uit de aansluitende corner bepaalde invaller Martijn van Vught de eindstand op 0-3.

Karakteristieken

scheidsrechter: Luc Linders (Munstergeleen)

2e min. 0-1  Robin Walk

26e min. 0-2  Jeroen Bekkers