Volharding naar SV Venray: 'Vroeger was dit dé wedstrijd van het jaar'

Gepubliceerd op 28 september 2016

Volharding-coach Sjoerd van der Coelen (links) was vroeger speler van SV Venray. (foto: Peter Kuijpers)VENRAY | Volharding treft op zaterdagavond 1 oktober een oude bekende in SV Venray. De ontmoeting tussen beide clubs stond dik elf jaar geleden voor het laatst op het programma. Volharding-coach Sjoerd van der Coelen was toen speler van Venray. "Die pot trok toen zo'n tweeduizend toeschouwers, maar deze derby leeft tegenwoordig anders", weet hij.

"Ik had er toevallig afgelopen week met Patrick van Kempen (linksback, red.) over. Ik heb nog tegen hem gespeeld", lacht Van der Coelen. "Vroeger was dit dé wedstrijd van het jaar. Ik merk wel dat deze derby nog steeds leeft en dat gevoel zal sterker worden naarmate zaterdag dichterbij komt. De laatste jaren is SSS'18 er natuurlijk bijgekomen, dus het is wel anders dan twaalf jaar terug. Maar het is niet zomaar dat Venray in overleg de wedstrijd naar zaterdagavond (19.00 uur) heeft verplaatst. Ik verwacht het nodige publiek. Niet alleen uit Vierlingsbeek, maar zeker ook uit Venray. Die club is op de weg terug na een paar moeilijke jaren. Het is ook een goede ploeg, met een gevaarlijke voorhoede."

Vertrouwen

Op 19 maart 2005 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. In Vierlingsbeek werd het toen 1-1. "Die wedstrijd staat me nog goed bij, omdat er ook twee rode kaarten vielen", blikt de 36-jarige oefenmeester - die al 15 jaar in Venray woont - terug. Ondanks twee nederlagen op rij, is het vertrouwen bij Volharding groot. "In alle wedstrijden hebben we aangetoond prima mee te kunnen. We moeten alleen nog scherper worden voor de goal, want het grootste verschil met vorig jaar is dat onze tegenstanders de twee à drie kansen die ze krijgen wel afmaken en wij nog niet."

Stand eerste klasse D:

1. Schaesberg        4-12

2. Wittenhorst        4-10

3. Meerssen        4-9

4. Bekkerveld        4-7

5. Venray         4-6

6. Susteren        4-5

7. Geldrop        4-5

8. Minor        4-4

9. Volharding        4-4

10. De Valk        4-4

11. Deurne        4-4