Volharding JO9-1 wint Euregio Soccer Cup bij VVV Venlo

Gepubliceerd op 11 juni 2017

Terwijl zaterdag 10 juni door de meeste jeugdteams van Volharding het laatste toernooi van het seizoen werd gespeeld, mochten de jongens van JO9-1 zondag 11 juni nog aantreden in de eerste editie van de Euregio Soccer Cup bij VVV Venlo. Een hele eer dat ze hiervoor werden uitgenodigd!!! Voetballen in het echte eredivisie stadion van VVV Venlo: De Koel.

De opzet van dit toernooi was divers. Naast het spelen van onderlinge wedstrijden leerden kinderen uit Nederland en Duitsland elkaar kennen door middel van workshops over o.a. cultuur en werd aandacht besteed aan antiracisme. Het toernooi was zeer goed bezet door maar liefst 19 teams.

De wekker ging voor iedereen vroeg, zeker na het zware toernooi van zaterdag in Bergen. Hier werden de heren overigens 4de…….. het vlammetje ging een beetje uit die dag naar mate de temperatuur steeg. De eerste wedstrijd werd daar nog overtuigend van Venray JO9-1 gewonnen, daarna ging het bergafwaarts…. Achteraf bleek het een slechte generale voor een fantastisch finaleweekend!

Het toernooi bij VVV Venlo begon uitstekend. RKMSV werd met 2-0 van de mat gespeeld. De kop was eraf. Eerst even een workshop over antiracisme volgens om vervolgens tegen het Duitse SC Union Nettetal aan te vangen.

Wat een spannende wedstrijd was dat Uiteindelijk gingen de 3 punten ook hier naar de boys van Volharding. Een verwoestende penalty in de kruising maakte de 1-0 winst.

In een poule van 4 teams moest nog worden aangevangen tegen het laatste team. Eveneens een Duitse tegenstander, deze keer SG Rommerskirchen-Gilbach. Zou het lukken scherp te blijven en ongeslagen de poule door te komen!! Zeker weten: 2-0 winst maakte Volharding groepswinnaar. Horde 1 was genomen.

Als poulewinnaar mocht Volharding JO9-1 het in de kwartfinale opnemen tegen het Duitse SC Rhenania Hinsbeck. Al snel kwamen de roodwitten van Volharding op 0-1 achterstand. Gelukkig werd de gelijkmaker snel gemaakt. Uiteindelijk stond een 2-2 op het bord. Een penalty reeks van 3 moest de beslissing brengen. Wat een spanning!!!!!  Volharding mocht de laatste penalty nemen nadat SC Rhenania Hinsbeck hun 3de had gemist. Scoren betekende dus een plekje in de halve finale. En…….. GOAL!!!!!

In de halve finale mochten onze toppers het opnemen tegen de gedroomde tegenstander: VVV Venlo JO8-1. Allemaal topvoetballers in het geel van VVV en het rood wit van Volharding. Hoe zou dat gaan aflopen?

Tussen de kwartfinale en de gedroomde halve finale was een pauze van 45 minuten. Even tijd dus om de euforie van de gewonnen kwartfinale te vieren met onze toeschouwers.

30 minuten voor aanvang van de wedstrijd was het tijd om even in afzondering te chillen op de tribune. Lekker met de 8 mannen hoog op de lege tribune van De Koel na een ander wedstrijdje kijken om vervolgens in de kleedkamer nog een motivatie speech te krijgen van de coach. Wat is het toch een mooie dag…… het mooiste zou echter nog gaan komen…. Na de peptalk werd de kleedkamer, via 3 rondjes onder de koude douche i.v.m. de temperatuur, verlaten. We zijn klaar voor VVV Venlo…. De spanning was letterlijk en figuurlijk aanwezig. “Wie heeft er ook kriebels in zijn buik” werd door iemand gevraagd. Iedereen, incl. de coach, stak z’n vinger op.

De wedstrijd werd afgetrapt door VVV. Ze dachten direct vanaf de aftrap onze doelman te kunnen verrassen, maar na een goede vangbal kon Volharding het spel voortzetten. Na erg veel passie en strijd viel de eerste goal…….. YES….. 1-0 voor. Iedereen ging uit z’n dak. Ook vanaf de tribune klonk een luid gejuicht. Na een aantal kansen van VVV, die uitstekend werden verdedigd viel ongeveer 1 minuut voor tijd de verlossende 2-0….. wat werkelijkheid. Op na de FINALE!!!!!!!!!!!!!!

Weer zaten er 45 minuten tussen beide wedstrijden. Eenzelfde ritueel als tijdens de vorige wedstrijd werd aangehouden. Even naar de ouders, chillen op de tribune, peptalk en wat rondjes onder de douche in het kleedlokaal en daarna het veld op voor wat de wedstrijd van het seizoen zou moeten worden. De spanning was inmiddels tot een hoogte punt gestegen. Wie kan er nu zeggen dat ze een finale gaan spelen in een echt eredivisie stadion:  De mannen van Volharding JO9-1 !!! Nu nog even winnen zou natuurlijk helemaal mooi zijn.

Wederom mocht worden aangevangen tegen een Duitse tegenstander (welk team het was is door de euforie even aan ons voorbij gegaan).  Nu kunnen we er een heel verhaal van maken, maar de finalewedstrijd was niet al te best. Beide teams oogde vermoeid door de lange en warme dag, het was inmiddels 17.30 uur. Een saaie 0-0 was het resultaat. De penalty reeks werd met vertrouwen tegemoet gezien.

Volharding scoorde 3x raak, de tegenstander 2x.

Wat, na het tegenvallende toernooi van zaterdag, niet voor mogelijk werd gehouden werd waarheid: De Finale gewonnen !!!!!!!!!

Cas, Mike, Niels, Pepijn, Stijn, Gio, Job en Rik:

Wat zijn jullie een topteam en wat hebben jullie dat vandaag laten zien!!!!!!

Gepubliceerd op 11 juni 2017