Volharding JO17-2 kampioen!

Gepubliceerd op 06 december 2016

Afgelopen zaterdag 3 december,  heeft Volharding JO17-2 zich gekroond tot kampioen in de 3e klasse, door de derby tegen SSS'18 JO17-2 te winnen tijdens een zenuwslopende wedstrijd.

Op het druk bezochte 3e veld werd het 6-3 in het voordeel van de rood-witten waardoor het kampioenschap binnen was

Het doel is bereikt!

De derby tegen Overloon betekende de laatste wedstrijd in de competitie. We begonnen het seizoen al sterk doordat we met een luxe probleem zitten. Op elke positie zijn we dubbel bezet waardoor er de "bekende" regeling is tussen JO17-2 en JO19-2. Dit hield in dat we elke week 4 spelers van onze brede selectie bestaande uit 19 man door moesten rouleren naar de toppers van JO19-2.

Nadat we onze voorbereiding achter de rug hadden in de vorm van de bekerwedstrijden, begonnen we aan de competitie. Voor de technische staf was het zoeken naar de beste formaties en tactische oplossingen die het team het beste kon hanteren.

De eerste wedstrijd tegen JVC-Cuijk verliep moeizaam en werd ter nauwer nood gewonnen met 1-3.

Tijd om de competitie rustig op te starten was er niet want de wedstrijd erna stond de kraker tegen Venray te wachten. Venray had Juliana Mill al afgedroogd met een uitslag van 19-1, Wat de 2e grootste uitslag van de competitie bleek te zijn.

Maar wat bleek de kampioenen van Volharding moesten even warmdraaien, want zaterdag 1 oktober werd Venray gekleineerd door het gesmeerde spel van de Beekse mannen! De uitslag werd 8-3.

Door deze overwinning proefde de mannen dat er veel te halen viel in de competitie en zo werden verschillende teams opgerold met grote cijfers: 0-9, 5-2, 9-0. Na de drie duidelijke overwinningen kwamen de 2 achtervolgers op het programma, de nummers 2 en 3 van dat moment, DSV en Olympia'18 moesten verslagen worden. om het gat van 3 punten voorsprong te behouden.

Allereerst moest Olympia'18 alles op de mat leggen wat ze hadden. Maar ook de Boxmeerse Bocken waren geen partij voor de voetballers uit het Keieschietersrijk en omstreken. De topper werd beslist met maar liefst 1-8.

De week erna moest het gebeuren, het gat met de nummer 2, DSV moest vergroot worden van 3 punten naar 6 punten. We waren er klaar voor! we hadden ons goed voorbereid en zouden koste wat kost deze wedstrijd winnen. Maar het liep anders, de wedstijd eindigde in 1-0 voor de spelers van DSV. Hierdoor kwam DSV langszij en hadden we samen hetzelfde puntenaantal met nog maar 2 competitierondes voor de boeg werd het weer spannend in de 3e klasse 106.

Doordat het doelsaldo in het voordeel van Volharding is, is er nog niks aan de hand. Maar we moesten aan iedereen bewijzen dat wij de terechte kampioen zouden worden. De gestolen wedstrijd op het veld van De Snelle Voeters moesten we doen vergeten. Dat moest gebeuren tegen de mannen van Juliana. Tijdens deze wedstrijd werd de grootste overwinning geboekt van de competitie! Uitslag: 21-0!!

Nog 1 wedstrijd moest er gespeeld worden! uitgerekend tegen de aarstrivaal van Vierlingsbeek moest het gebeuren! 3 punten was beslissend voor het kampioenschap omdat DSV ons doelsaldo niet had geëvenaard maar wel had gewonnen, dat betekende dat 3 punten noodzakelijk waren.

Na een ijzersterk begin kwam Overloon terug. De spelers maakten het zichzelf moeilijk. Door de spanning vergat iedereen het belangrijkste van het spelletje, en dat was voetballen. Maar na 90 minuten blijven vechten voor iedere bal en strijden voor het kampioenschap zat het erop. De scheids floot af en het kampioenschap was een feit!

Heren proficiat met jullie kampioenschap! We hebben het verdiend!

• @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Eerste speeldag Maasland: @rkvvvolharding ontvangt @SSS18Overloon, @Vianen_Vooruit tegen @bsvolympia18. Meer op: https…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Het verhaal van @willemweijs. Van @rkvvvolharding via @PSV naar @AFCAjax. Zie: https://t.co/6fm8LIT6rI
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Opnieuw derby tussen @SSS18Overloon en @rkvvvolharding https://t.co/BQVTkNzJRM #DG #sportnieuws
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Poule 63 districtsbeker eerste en tweede klasse: @svblerick, Centrum Boys, @rkvvvolharding en @rksvwittenhorst. #dg