Volharding - Heeswijk (0-2) 1-5

Gepubliceerd op 20 september 2015

VIERLINGSBEEK – De ene week is de andere niet. Dat ondervond Volharding vanmiddag aan den lijve. Vorige week nog bejubeld vanwege de knappe overwinning bij Helmondia (2-4, red.), vandaag kregen de roodwitten in eigen huis een pak slaag van Heeswijk: 1-5. Een opmerkelijke uitslag gezien het feit, dat de Vierlingsbekenaren op 25 augustus jongstleden dat zelfde Heeswijk in het kader van het bekertoernooi nog verdiend met 2-0 versloegen.Invaller Sam Litjens (voorgrond) probeert het nog wel maar het mocht niet baten voor Volharding. Heeswijk won afgetekend met 1-5 in Vierlingsbeek  (Foto: Paul Stiphout)Invaller Sam Litjens (voorgrond) probeert het nog wel maar het mocht niet baten voor Volharding. Heeswijk won afgetekend met 1-5 in Vierlingsbeek (Foto: Paul Stiphout)

Vanmiddag was echter alles anders. Ten opzichte van het bekerduel ontbrak er bij Volharding nu een enorme brok ervaring. De centrale verdedigers Rob Branje (door verplichtingen op het werk een trainingsachterstand) en Bram Jacobs (geschorst vanwege zijn discutabele rode kaart van vorige week) waren er niet bij en ook aanvoerder Jip Verstegen (viel een week geleden geblesseerd uit tegen Helmondia) kon niet starten. In het eerste half uur wees -ondanks het drietal belangrijkel afwezigen- niets er op dat Volharding vanmiddag zou worden afgedroogd. De roodwitten hadden de wedstrijd onder controle en voor beide doelen ontstond geen enkel gevaar. Tot de 33e minuut toen de gasten vanuit het niets op voorsprong kwamen. Een schot van oud-international Theo Lucius (dit seizoen teruggekeerd bij de club uit zijn geboorteplaats, red.) viel pardoes voor de voeten van goalgetter Wouter van Dijke en die schoot daarop simpel de 0-1 tegen de touwen. Volharding was gelijk de kluts kwijt en in de laatste minuut voor rust verdubbelde opnieuw Van Dijke de score 0-2. Tussendoor stiftte Tom Sleddens vrij voor Volharding-keeper Job Vullings nog over.

Vrij snel na de thee leek Volharding weer in de wedstrijd te komen na een makkelijk gegeven strafschop. Scheidsrechter Jos Peeters uit Kronenberg zag dat Theo Lucius Volharding-captain Mark Blenckers vast hield en wees resoluut naar de stip. De penalty werd benut door Pepijn van Geenen: 1-2. Terwijl de Volharding-spelers de aanslutingstreffer nog leken te vieren lag de bal er aan de andere kant direct vanaf de aftrap al weer in. Weer was Wouter van Dijke de doelpuntenmaker: 1-3. Daarna was de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen de weg helemaal kwijt en liet het zich door Heeswijk gewillig naar de slachtbank leiden. Binnen tien minuten verhoogden de gasten de score via Bryan van Deursen en Stef  Adank naar 1-5. Het was dat de bezoekers het in het vervolg van de wedstrijd wel geloofden, anders had de score desastreuze vormen aan kunnen nemen. Zo ver kwam het voor Volharding gelukkig niet. Komende zondag mogen de roodwitten op bezoek bij nummer vier ODC uit Boxtel gaan voor eerherstel.

Karakteristieken

scheidsrechter: Jos Peeters (Kronenberg)

33e min. 0-1  Wouter van Dijke

45e min. 0-2  Wouter van Dijke

52e min. 1-2  Pepijn van Geenen (pen.)

53e min. 1-3  Wouter van Dijke

62e min. 1-4  Bryan van Deursen

64e min. 1-5  Stef Adank

toeschouwers: 200