Volharding - Heeswijk (0-1) 3-1

Gepubliceerd op 08 oktober 2017

VIERLINGSBEEK – Volharding boekte vanmiddag haar eerste thuisoverwinning van het nieuwe seizoen. Tegen het altijd lastige Heeswijk slaagden de roodwitten er knap in, een 0-1 achterstand bij rust om te buigen in een verdiende zege: 3-1. De gevierde man aan Volhardingkant was Tim Brouwer. Een kwartier voor tijd kwam de aanvaller in het veld. Bij zijn eerste balcontact bereidde hij de 2-1 van Mark Blenckers voor en zelf bepaalde Brouwer de eindstand vlak voor tijd op 3-1.

Daarmee nam Brouwer voor zichzelf op meer dan positieve wijze revanche tegen de tegenstander van hedenmiddag. Anderhalf jaar geleden (op paaszaterdag 26 maart 2016, red.) was Brouwer namelijk nog de gebeten hond in Heeswijk. De snelle spits ging destijds onbesuisd met gestrekt been door op doelman van de gastheren Patrick Lunenburg, met een fikse hoofdwond tot gevolg. Brouwer kreeg destijds slechts geel tot ongenoegen van Heeswijk. Volharding won dat duel destijds overigens met 0-3 en dat betekende de opmaat naar het kampioenschap in de tweede klasse H in het seizoen 2015-2016. Daar zag het toen in het begin niet naar uit, want in datzelfde seizoen speelde Volharding –net als vandaag- op de derde speeldag van de competitie thuis tegen Heeswijk. De roodwitten kregen toen een ongenadig pak slaag op het eigen kunstgrasveld: 1-5.

Vanmiddag waren de rollen echter omgedraaid, al was dat in de eerste helft nog niet aan de score te zien. Volharding zocht zoals gewoonlijk weer de aanval, Heeswijk zakte in en zocht met de lange, diepe ballen constant centrumspits Wouter van Dijke. Het hele spel van de gasten is zo ongeveer afgestemd op deze slimme en lastig te bespelen aanvaller. Al in de 4e minuut dook Van Dijke (elk seizoen goed voor meer dan 20 treffers, red.) voor Volharding-goalie Job Vullings op, maar die redde bekwaam. Acht minuten later stuurde Marc van Rens de bal richting kruising na een fraaie steekbal van Mark Blenckers, maar Heeswijk-doelman Niek van Zutphen plukte de bal uitstekend. De pas 21-jarige doelman had halverwege de eerste helft een fantastische redding in petto op een kopbal van Jeroen Schepens. Hij ranselde de kopstoot katachtig uit de kruising. Even later verdween een steenharde kopbal van Wouter Evers rakelings naast het Heeswijkse doel. Het leek een kwestie van tijd, voordat de gastheren op voorsprong zouden komen maar het doelpunt viel na een klein half uur aan de andere kant. Wouter van Dijke werd weer eens diep gestuurd en werd in de hoek van het strafschopgebied onderuit gehaald door Job Vullings. De prima fluitende -pas 22-jarige- scheidsrechter Thierry Schelsema uit Cuijk toonde Vullings geel en wees terecht naar de strafschopstip. Van Dijke zelf trapte de penalty zeer overtuigend raak: 0-1. Volharding werd voor rust nog maar één keer gevaarlijk. Wederom kopte Wouter Evers maar net naast na een afgemeten corner van Mark Blenckers.

Vlak na de hervatting verzuimde Marc van Rens om de geheel vrijstaande Jeroen Schepens aan te spelen. Hij ging voor eigen succes, omdat hij Schepens naar eigen zeggen niet had gezien. Na een klein uur spelen ontsnapte Volharding aan een 0-2 achterstand. Wie anders dan Van Dijke ontdeed zich van Roel Gerrits en verschalkte vervolgens Job Vullings. De inzet van Van Dijke verdween echter tot opluchting van Volharding tegen de paal. Die misser kwam Heeswijk duur te staan. Jeroen Schepens zag zijn inzet vervolgens maar net voorlangs gaan. Dezelfde Schepens werd in de 65e minuut net buiten de zestien neergelegd. Linkspoot Tom Kessels krulde de vrije schop daarna met veel geluk via de Heeswijk-muur langs Van Zutphen: 1-1. Van Dijke was daarop in de 74e minuut nog een keer gevaarlijk, maar weer redde Vullings. In de tegenaanval kwam Marc van Rens net tekort om een voorzet van Jeroen Schepens bij de eerste paal af te werken. Het was Van Rens’ laatste actie, want hij werd vervangen door Tim Brouwer. Zoals reeds gememoreerd pakte diezelfde Brouwer vervolgens de hoofdrol in de wedstrijd. De pijlsnelle aanvaller werd diep gestuurd door aanvoerder Jip Verstegen en werd onderuit gehaald door doelman Van Zutphen. Arbiter Schelsema paste –zoals wel vaker vanmiddag- de voordeelregel uitstekend toe, want Brouwer slaagde er al vallend in om Mark Blenckers nog te bereiken en die had geen enkele moeite om de 2-1 binnen te schuiven. Vlak voor tijd bepaalde Brouwer, na voorbereidend werk van weer Jip Verstegen en Mark Blenckers, de eindstand zelf op 3-1.

Karakteristieken

scheidsrechter: Thierry Schelsema (Cuijk)

27e min. 0-1  Wouter van Dijke (pen.)

65e min. 1-1  Tom Kessels

76e min. 2-1  Mark Blenckers

88e min. 3-1  Tim Brouwer

toeschouwers: 200