Volharding geeft 3-0 voorsprong weg tegen Venray

Gepubliceerd op 15 augustus 2015

Nieuwkomer Dennis Teunissen (ex-Ysselsteyn) smaakmaker bij Vierlingsbekers

Het oefenduel tussen de rivalen Volharding en Venray (3-3) brandde zaterdagavond in de stromende regen pas na rust los. Na de doelpuntloze eerste helft nam het ontketende Volharding binnen een kwartier een 3-0 voorsprong aan de hand van uitblinker Dennis Teunissen. Het aangeslagen Venray herstelde zich evenwel snel en wist in een nog korter tijdsbestek langszij te komen: 3-3. In de slotfase miste de Venrayse ploeg nog een dikke kans op de zege.

Door Henk Willemssen

Volharding-Venray 3-3 (0-0). Doelpunten: 47. Mark Blenckers 1-0; 48. Mark Blenckers 2-0; 62. Dennis Teunissen 3-0; 68. Niek Versteegen 3-1; 69. Niek Versteegen 3-2; 80. Rik Linders 3-3.

Scheidsrechter: Bus (Venray). Toeschouwers: 225.

Volharding: Vullings (55. Van Doorn); Brands, Branje, Jacobs en Kevin Reijnders; Verstegen, Blenckers en Evers; Schepens, Van Geenen en Teunissen. Na rust ingevallen: Beurskens, Frank Reijnders en Van Kempen.

Venray: Nielen; Van Dijck, Van Mil, Kessels en Heesen (46. Wismans); Shala (46. Durgun), Linders en Koenen; Michiels (46. Kleuskens), Qurishi en Versteegen.

Ondanks het vlotte herstel was Venray-trainer Stef Sijbers niet te spreken over de prestatie van zijn elftal. “Nee, het was helemaal niets van onze kant. Tijdens de rust heb ik aangegeven wat er niet goed ging. Dat de afspraken vervolgens niet zijn nagekomen vind ik nog het ergste.” Sijbers gaf aan dat enkele spelers door vakanties een deel van de voorbereiding hebben gemist. “Daardoor zie je twijfel in hun spel ontstaan. Dat is gewoon funest.” De meeste toeschouwers zochten een plekje op de overdekte tribune van sportpark Soetendaal. In de openingsfase was de eerste kans voor Venraynaar Armend Shala. Aan de overzijde dook Pepijn van Geenen kansrijk voor het doel op maar goalie Niels Nielen redde uitstekend. Daarna kreeg Venray een overwicht. De eersteklasser was meer in balbezit. Maar de Vierlingsbekers verweerden zich fel. Dat illustreerden Maik Brands en Rob Branje toen ze vrijwel gelijktijdig Niek Versteegen en Ahmad Qurishi vloerden. Arbiter Bus gaf beide Volharding-verdedigers een reprimande. Even later werd ook de Venrayse verdediger Angelo van Mil vermanend toegesproken. Joy Koenen liet een verraderlijke schuiver los die doelman Job Vullings ten koste van een corner keerde.

Na de hervatting brak Dennis Teunissen (ex-Ysselsteyn) door over rechts. Via de ingevallen Frank Reijnders kreeg Mark Blenckers de bal op een presenteerblaadje: 1-0. Een minuut later ging de Venrayse centrumverdediger Tom Kessels in de fout. De alerte Dennis Teunissen profiteerde en hij zette koers richting het doel. Voor de meegelopen Mark Blenckers was het een koud kunstje om de 2-0 binnen te schieten. Het leek voor de Venraynaren op een debacle uit te lopen toen even later Dennis Teunissen na een uur ontsnapte over de rechterflank en de 3-0 op het scorebord zette.

Bij Volharding had ondertussen Tim van Doorn keeper Job Vullings afgelost. Die wissel pakte niet goed uit. Halverwege de tweede helft rondde Niek Versteegen een voorzet vanaf rechts van dichtbij af: 3-1. Een minuut later liet doelman Van Doorn op het kletsnatte kunstgrasveld een houdbare schuiver van Versteegen glippen: 3-2. Venray kwam in de 80e minuut langszij door een treffer van Rik Linders uit een hoekschop van Joy Koenen: 3-3. Vlak daarvoor had Niek Versteegen na een solo al de gelijkmaker op zijn schoen, maar de toegesnelde verdediger Maik Brands bracht op het nippertje redding voor de lijn. In de slotfase ging Tim van Doorn in de fout bij een voorzet vanaf rechts. Yilmaz Durgun kreeg daardoor een vrije schietkans maar captain Jip Verstegen voorkwam op de doellijn een Venrayse zege.

“Ik had liever gezien dat we hier verloren hadden”, bekende Stef Sijbers na afloop. “Nu denken ze misschien, 3-3 is nog niet zo slecht. Maar ook voor rust haalden we niet ons niveau. Als we zo spelen, dan komen we niet ver in de competitie. Een ploeg als Volharding moeten we normaal met 5-0 kunnen oprollen.” Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen dacht er heel anders over. Hij zag tot zijn genoegen dat zijn spelers veel scherper waren. “Dat komt ook door de toegenomen concurrentie. We hebben drie spelers van buitenaf erbij plus acht uit de A-jeugd. Dat is een heel elftal.” Dat Volharding de 3-0 weggaf, weet Van der Coelen aan de vele wisselingen na rust. “De spelers waren er ook geïrriteerd over. Dat is een goed signaal. Het tekent de wil om te winnen.”

(Bron Peel & Maas 20 augustus 2015)

• @rkvvvolharding BVV-Volharding 79 min. 0-3 Marc van Rens (penalty)
  • @rkvvvolharding BVV-Volharding 55 min. 0-2 Nino Janssen
  • @rkvvvolharding BVV-Volharding 5 min. 0-1 Nino Janssen